IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение

Може да е дядо,трябва да пази сърчицето...... си докара някой инфаркт аман ти и %-те
    Тук..., стигаме до дилемата: инфаркт или теле да добием...?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Какво я споменавате въобще тая дивидентна доходност!? За 2-3% годишно ли се борите!? Истината е в поемането на преценен риск и правенето на бързи и точни удари. Фармата след събитието което се очаква има потенциал да направи едни бързи 30-40% отскок.. вие ми философствате къде каква била дивидентната доходност.. жълти стотинки за хора без топки и амбиция!
      Може да е дядо,трябва да пази сърчицето...... си докара някой инфаркт аман ти и %-те

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Нямам спомен да е минавала 10 кинта. Но това не пречи акцията да си е хубава, просто като има срив, и тук се срива яко, нищо че по дифлот фарамсютикълс уж са сейф хевън по време на криза
        явно имаш избирателна памет, помниш само това, което ти е изгодно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

.... Фармата след събитието което се очаква има потенциал да направи едни бързи 30-40% отскок...
          Тия 30-40% отскок... от 2,75 ли...?

Коментар

... А доходност - тя се измерва с риска - защо да влагам у нас, при сегашните цени, шри положение че мога да си осигуря по-голяма дивидентна доходност навън, за същия отрасъл?...
            Какво я споменавате въобще тая дивидентна доходност!? За 2-3% годишно ли се борите!? Истината е в поемането на преценен риск и правенето на бързи и точни удари. Фармата след събитието което се очаква има потенциал да направи едни бързи 30-40% отскок.. вие ми философствате къде каква била дивидентната доходност.. жълти стотинки за хора без топки и амбиция!

Коментар

Спомням си, беше лето господне 2006-то, клонящо към 2007, та тогава млад и зелен, с едва 10-на години стаж по борсите, стартирал с масовата приватизация и Хранков и Лекс преди това, като подарък от дядо ми да се уча, си говорих с едни умни глави, сега водещи меринджеи,
              Спомням си една твоя игра с Шерата... Добре я изигра там..

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Преди всичко да кажа, че пиша това защото искам да бъде така, а не защото съм убеден, че е така. Прави ми впечатление, че доста опитни и знаещи колеги от форума не намират Фармата за атрактивна на тези цени. Сега ти изказваш такова мнение и искам да те попитам защо приравняваш времената и цените? Какви са били алтернативите за доходност 2006-2007 г. спрямо днешните? Какви са били например тогава ДЦК-тата, депозитите, облигациите....? За този 10 годишен период колко пари са влезнали във Фармата под формата на печалби, те не трябва ли да вдигат стойността? Освен това има нов завод, нови придобивания, лъч надежда за генерабно нови пазари и т.н и т.н.?
                Принципно си прав - времената са други, доходността е друга, пиърите са други (т.е. същите са си, но леко променени). Но чича ви Оги си е чича ви Оги, а и няма вече ЕС на хоризонта, та да се чакат реки от мед и масло. Напротив - чака се край на потоците от див кеш от ЕС къмто 2022, с края на този период, приключващ като разплащания тогава. Та перЕспективите са доста по-лоши като цяло.

Конкретно за фарма-та - ок, има нови придобивания, но както казах, нов бардак и т.н. - знаете си, нали? С което не казвам, че фирмата е лоша, напротив, отличен бизнес си е, за който винаги ще има търсене. А доходност - тя се измерва с риска - защо да влагам у нас, при сегашните цени, шри положение че мога да си осигуря по-голяма дивидентна доходност навън, за същия отрасъл? А и защо да не задържа за известно време кеша и да изчакам по-добри нива за влизане - ако греша, в най-лошия случай ще имам пропуснати ползи, но ако съм прав
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Аз ще чакам - времето ме е научило, че след жена, автобус и акция не се тича
                  Така си е, азбучна истина.
                  Ала има и моменти когато сами ти се отъркват и дори и да бъдеш порицан/наказан приятно си е да ги пошляпнеш леко по д...о...

Коментар

Спомням си, беше лето господне 2006-то, клонящо към 2007, та тогава млад и зелен, с едва 10-на години стаж по борсите, стартирал с масовата приватизация и Хранков и Лекс преди това, като подарък от дядо ми да се уча, си говорих с едни умни глави, сега водещи меринджеи, дали да си купувам фармата. Беше на около 6 и нещо - 7 лева тогава, а аз предусещах, че ще има някакъв крах, та си виках да взема, така, да си хеджирам. Тогава никой не мислеше за крах, но дори и тогава, на върха на оптимизма, на моите хора Фарма-та си им беше скъпа и ми казаха да не купувам - не купих, взех разни други глупости (някои дори развързах на печалба, от други загубих), а за хедж си взех злато на около 1000 лева тройунцията.

Та ме върнахте в спомена - харесвам си фарма-та, но дори и на тези цени ми е много висока - виж, ако някой пак ливне сериозно с легена и я свали къмто зоната за стрелба за 3 точки, тогава, но само тогава, ще се замисля да се включа.

На наперените младежи, имащи куража и сега - успех. Аз ще чакам - времето ме е научило, че след жена, автобус и акция не се тича - следващата идва след малко сама. е, трябваше доста шамари да изям, за да го разбера, но човек се учи, докато е жив!
                    Преди всичко да кажа, че пиша това защото искам да бъде така, а не защото съм убеден, че е така. Прави ми впечатление, че доста опитни и знаещи колеги от форума не намират Фармата за атрактивна на тези цени. Сега ти изказваш такова мнение и искам да те попитам защо приравняваш времената и цените? Какви са били алтернативите за доходност 2006-2007 г. спрямо днешните? Какви са били например тогава ДЦК-тата, депозитите, облигациите....? За този 10 годишен период колко пари са влезнали във Фармата под формата на печалби, те не трябва ли да вдигат стойността? Освен това има нов завод, нови придобивания, лъч надежда за генерабно нови пазари и т.н и т.н.?
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Аз пък си спомням ,че беше стигнала няколко стотин лева,че после и правиха сплит.
                      така беше, прав си. А 48 000 на патките преди сплита все още са недостижими в родната ни борсова история. Оргата беше на 900 преди сплита, Мостовете бяха към 300, Трейс беше 300 - весели времена
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

ами добра сделка си направил тогава, тя фармата не мина ли след това 11-12 лева?
                        Нямам спомен да е минавала 10 кинта. Но това не пречи акцията да си е хубава, просто като има срив, и тук се срива яко, нищо че по дифлот фарамсютикълс уж са сейф хевън по време на криза

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

ами добра сделка си направил тогава, тя фармата не мина ли след това 11-12 лева?
                          Аз пък си спомням ,че беше стигнала няколко стотин лева,че после и правиха сплит.

Коментар

Аз ще чакам - времето ме е научило, че след жена, автобус и акция не се тича - следващата идва след малко сама. е, трябваше доста шамари да изям, за да го разбера, но човек се учи, докато е жив!
                            С това съм на 100% съгласен, търпение му е майката, а не да тичаш след модерните на деня акции, ако си имал съмнения и не си влязъл при ниски цени, няма смисъл да влизаш на високи за 10-15%

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Aй стига бе, пак до стинка ли сме се засекли с теб...

Абе май ми мязаш на ония дет са на всеки километър, ти на всеки 2%.... уупс без малко да забравя че си маркет мейкър

Възможно е и един връз друг да сме лежали, те си бяха еднакви по 200бр., вътъка е на привършек - не съм го напрел още

Коментар

Спомням си, беше лето господне 2006-то, клонящо към 2007, та тогава млад и зелен, с едва 10-на години стаж по борсите, стартирал с масовата приватизация и Хранков и Лекс преди това, като подарък от дядо ми да се уча, си говорих с едни умни глави, сега водещи меринджеи, дали да си купувам фармата. Беше на около 6 и нещо - 7 лева тогава, а аз предусещах, че ще има някакъв крах, та си виках да взема, така, да си хеджирам. Тогава никой не мислеше за крах, но дори и тогава, на върха на оптимизма, на моите хора Фарма-та си им беше скъпа и ми казаха да не купувам - не купих, взех разни други глупости (някои дори развързах на печалба, от други загубих), а за хедж си взех злато на около 1000 лева тройунцията.

Та ме върнахте в спомена - харесвам си фарма-та, но дори и на тези цени ми е много висока - виж, ако някой пак ливне сериозно с легена и я свали къмто зоната за стрелба за 3 точки, тогава, но само тогава, ще се замисля да се включа.

На наперените младежи, имащи куража и сега - успех. Аз ще чакам - времето ме е научило, че след жена, автобус и акция не се тича - следващата идва след малко сама. е, трябваше доста шамари да изям, за да го разбера, но човек се учи, докато е жив!

Коментар

Working...
                                X