IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дали цената, на която ще излизат Ромфарм е 4,27 или 4 или 4,5 лева всъщност няма голямо значение.
    Който иска да купи - вече е купил.
    След като цената на Софарма е поела пътя към 8лв дали си влязъл на 4 или 4,27 няма значение.
    А и нали никой от пишещите тук няма да купи дори и 1% от пакета, за да прави толкова тънки сметки ???
    Дали си с 5 хилки напред или назад няма значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
      Хич не съм от феновете на чичо , но евала на него , че е споменал тези 4.27 лв , защото преди само малка групичка играчи, които си говорят с посредниците на Ромфарм знаеха тази цифра....

но тук възниква въпроса защо се обявява това на всички?
      ++ с някои допълнения - ако си съдружник, няма да коментираш на всеослушание лични разговори с друг съдружник, значи или толкова го смяташ за съдружник, или коментара има съвсем друга цел, например възможен пиар - да изкараме една цена отпред, че да помогнем на съдружника с излизането - колкото повече камилчета се наместят на кукичката - толкова по-добре. Е убаво ама ,,,, сега е ред на камилчетата, да ги видиме и тех, колко ще се ловнат на въдицата Не е препоръка

Коментар

• Да напиша инфо за добросъвестните участници във форума, които не са могли да присъстват вчера на срещата.
        За първи път от форума се събираме толкова много хора - внушителна група !!!!!
        Софарма трейдинг регистрира някъде около 20 лекарства в момента на Софарма в Сърбия. Те започват да се продават през Лековит, вероятно и други дистрибутори. Това е +.
        За Русия и Украйна беше казано, че 2017г. ще е най-добрата в историята и за двете страни.
        Започва подготовката за строежа на двата нови завода в София и Казанлък.
        Обявената от г-н Донев цена 4,27 ще я тествам в понеделник !!!!
        Софарма трейдинг - тук останах гръмнат от начертания план - до 2020г продажбите да се умножат по 2, печалбата по 3. Щях да задам въпрос дивидента по колко да умножаваме, но Батя ме изпревари и попита нещо в този дух .
        Слабо представяне на Фьоникс в БГ и подготовка за продажба на Фьоникс. Слабостта ще дойде и в Сърбия, от където може да вземем дял от пазара.
        Споменато беше, че са купени 70% от Лековит, а за 2016г. фирмата има продажби 120 мил лева и около 6 мил лева печалба.
        През последните месеци Лековит е сключила договор за дистрибуция с 11 големи фармацевтични компании, което веднага започва да се отразява.
        В консолидацията на трейдинга, която чакаме до края на месеца Лековит ще е с период 10.08 - 30.09.2017г.
        Листата с продажбите на оборудване е пълна и ще се изпълнява в следващите месеци.
        Това е в общи линии. Нещо ако съм пропуснал можете да допълните.
        Доволен съм от постигнатото и от перспективите.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Това което мен лично най много ме интересува е да минава тоя пакет колкото може по бързо за да продължим нагоре. Това да ли ще купя или не на по ниски цени е от по ниско значение защото ме интересува целият пазар. А след тази новина се чудя как ще мине изобщо пакета скоро време.

Цената се обяви за да се настрои пазара за това ниво! Донев явно ще купи за някой друг милион а кои други ще вземат и колко е загадка. Няма спор че компанията се представя по добре тази година но всеки по голям би искал някакъв дисконт за поемане на толкова риск. Ами ако утре се обърне пазара или резултатите? за нас малките кеширането ще е лесно но за големите няма излизане.

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
            Хич не съм от феновете на чичо , но евала на него , че е споменал тези 4.27 лв , защото преди само малка групичка играчи, които си говорят с посредниците на Ромфарм знаеха тази цифра....

Това което мен лично най много ме интересува е да минава тоя пакет колкото може по бързо за да продължим нагоре. Това да ли ще купя или не на по ниски цени е от по ниско значение защото ме интересува целият пазар. А след тази новина се чудя как ще мине изобщо пакета скоро време.

Цената се обяви за да се настрои пазара за това ниво! Донев явно ще купи за някой друг милион а кои други ще вземат и колко е загадка. Няма спор че компанията се представя по добре тази година но всеки по голям би искал някакъв дисконт за поемане на толкова риск. Ами ако утре се обърне пазара или резултатите? за нас малките кеширането ще е лесно но за големите няма излизане.

Коментар

Поне от казаното от Донев разбирам че той има желание да купи през Декември но ще е за малка част от този пакет. Въпроса е има ли кой да го последва и то на тази цена? ПФта може да вземат също но едва ли повече от няколко процента и ще увиснат акции за доста десетки милиони. Друг е въпроса ПФта дали ще искат на 4.27 да пълнят кошниците. Общо взето лоша развръзка за Софикс поне за близко бъдеще.

Чудно ми е как са стигнали до тази цена от 4.27 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от James Brown is dead Разгледай мнение

Абе брикет,
                когато за n-ти не си познал и пазара пак ти се е присмял... вземи замълчи вече!
                Смешен си! Окаля целия форум -ти и твоята чета и гоните всички читави афро събеседници!
                Поредния селянин със загубени милионерски сънища....
                В София сме с парно а не с брикети,лигнити и пелети ....
                Знаеш ли как се чувства човек който е продал на Софикс 715-730 и който държи акции на ниво 610 без перспектива.....
                Търси съмишленици в провала си .....ако не ги намери ги нарочва....
                На 2,5 ще ти купя акциите на Фармата .... и ще ги продам на 3,2 , за трети път през последните 5 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Радвам се че ти помогнах да си изкараш агресията и да напуснеш София ,жив и здрав....
                  Не си на местото, нито на този с потника ,нито на служителя на 5 етаж на кулите.....
                  Някакъв турист дошъл да търси бързо забогатяване и натирен по съкратената процедура ,след като се разбрало че пари нема.....
                  Покупките във Фармата се правеха с цел бързата продажба на пакета и цел нагоре...
                  При липса на желаещи цената ще връща поне до 3,5 ако ромфарма храни всичко над 4,2.....
                  Кой идиот ще си купи на нещо което и мажо и ПФ не искат да купуват....на 3,80 за целия пакет , колко бил готов да кандише Ромфармът...
                  А да идиоти много....
                  Сега като фармата не става, да се върнем към друга скъпа играчка....Тредингът.
                  Как е средната на Фармата ....?
                  Абе брикет,
                  когато за n-ти не си познал и пазара пак ти се е присмял... вземи замълчи вече!
                  Смешен си! Окаля целия форум -ти и твоята чета и гоните всички читави афро събеседници!

Коментар

Като загърбим иронията към този фен на 6и6и, какво да ти кажа!

Аре
                    Та недей да загърбваш иронията към Шиши ,щото сега ти си на наше място...Колко ли дълго ще бъде при вас...
                    От 24 м. над нас виси пакет от над 300 К акции в Корп.....
                    Та той е една от причините за това цената на се качва едва ,едва при всичките пари и дивиденти който има във холдинга....
                    Та за този пакет са искали 52 -55 лв, колкото циганина го купи другия .....а колко е сега цената в БТХ....
                    Това преди две години.
                    Аре!

Коментар

така е!
                      Питай ония разбирач нИгъра Монти сега, дето плюеше колегите купили на 4лв и ръсеше мъдрост. На светофара на Г.М Димитров се загледах и видях на терасата на единия блок един ръб по потник да си претака зелето - сигурно той е бил от апартамента си срещу СБЦ
                      Много суперлативи за Тредингът - за първи път бях на тяхна презентация и съм очарован! Много добри!
                      Аре
                      Радвам се че ти помогнах да си изкараш агресията и да напуснеш София ,жив и здрав....
                      Не си на местото, нито на този с потника ,нито на служителя на 5 етаж на кулите.....
                      Някакъв турист дошъл да търси бързо забогатяване и натирен по съкратената процедура ,след като се разбрало че пари нема.....
                      Покупките във Фармата се правеха с цел бързата продажба на пакета и цел нагоре...
                      При липса на желаещи цената ще връща поне до 3,5 ако ромфарма храни всичко над 4,2.....
                      Кой идиот ще си купи на нещо което и мажо и ПФ не искат да купуват....на 3,80 за целия пакет , колко бил готов да кандише Ромфармът...
                      А да идиоти много....
                      Сега като фармата не става, да се върнем към друга скъпа играчка....Тредингът.
                      Как е средната на Фармата ....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
                        Предлагам, участвалите в срещата да бъдат малко по-подробни, защото допускам, че срещата не е била само с тия 5 минути. Иначе, оставам с впечатление, че масовото разбиране е, че след като Ромфарм не са съгласни да си продадат на 3,5-4, и от това, че не са склонни да паднат под определен минимум като цена и доходност, задължително от това следва апокалипсиса за дружеството. За мен от всичко това следват няколко извода: 1) За мое съжаление, няма да има кой да ми продаде на много ниски цени; 2) Цената, дори и да зацикли за неясно дълго време, няма разумна причина да бъде под 4,20-4,27 (под 4,20 защото Ромфарм не е склонна да продава по-ниско, а 4,27 като обявен все пак минимум и то за голям пакет). Заедно с това, цената все повече ще се движи от факторите, свързани с дейността на Софарма, въпреки, че няма да си постигне потенциала, докато виси сянката на евентуалното излизане на Ромфарма; 3) Ако Ромфарм иска да си защити интереса, вече не трябва да оставят нещата на слухове, а трябва точно и ясно да обявят намеренията си и условията, при които биха излезли. Журналистите от инвестор могат да намерят някой от двамата собственици, с цел изясняване на позициите.
                        така е!
                        Питай ония разбирач нИгъра Монти сега, дето плюеше колегите купили на 4лв и ръсеше мъдрост. На светофара на Г.М Димитров се загледах и видях на терасата на единия блок един ръб по потник да си претака зелето - сигурно той е бил от апартамента си срещу СБЦ
                        Много суперлативи за Тредингът - за първи път бях на тяхна презентация и съм очарован! Много добри!
                        Аре

Коментар

• Предлагам, участвалите в срещата да бъдат малко по-подробни, защото допускам, че срещата не е била само с тия 5 минути. Иначе, оставам с впечатление, че масовото разбиране е, че след като Ромфарм не са съгласни да си продадат на 3,5-4, и от това, че не са склонни да паднат под определен минимум като цена и доходност, задължително от това следва апокалипсиса за дружеството. За мен от всичко това следват няколко извода: 1) За мое съжаление, няма да има кой да ми продаде на много ниски цени; 2) Цената, дори и да зацикли за неясно дълго време, няма разумна причина да бъде под 4,20-4,27 (под 4,20 защото Ромфарм не е склонна да продава по-ниско, а 4,27 като обявен все пак минимум и то за голям пакет). Заедно с това, цената все повече ще се движи от факторите, свързани с дейността на Софарма, въпреки, че няма да си постигне потенциала, докато виси сянката на евентуалното излизане на Ромфарма; 3) Ако Ромфарм иска да си защити интереса, вече не трябва да оставят нещата на слухове, а трябва точно и ясно да обявят намеренията си и условията, при които биха излезли. Журналистите от инвестор могат да намерят някой от двамата собственици, с цел изясняване на позициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Късно се прибрах - 23,30ч, но успешно след многото софийски задръствания !!!!!
                            Каквото исках да чуя го чух, за трейдинга даже много повече от моите мечти, а те не са малки !!!!
                            На срещата имаше много колеги от форума. Радвам се, че се видяхме за пореден път, а с някой и за първи път!!!
                            Надявам се пак да се виждаме по сбирките !!!
                            Колеги, кой представляваше Ромфарм ??

Коментар

Поне от казаното от Донев разбирам че той има желание да купи през Декември но ще е за малка част от този пакет. Въпроса е има ли кой да го последва и то на тази цена? ПФта може да вземат също но едва ли повече от няколко процента и ще увиснат акции за доста десетки милиони. Друг е въпроса ПФта дали ще искат на 4.27 да пълнят кошниците. Общо взето лоша развръзка за Софикс поне за близко бъдеще.

Чудно ми е как са стигнали до тази цена от 4.27 лв

Може американските му парньори да се навият.

Коментар

• Късно се прибрах - 23,30ч, но успешно след многото софийски задръствания !!!!!
                                Каквото исках да чуя го чух, за трейдинга даже много повече от моите мечти, а те не са малки !!!!
                                На срещата имаше много колеги от форума. Радвам се, че се видяхме за пореден път, а с някой и за първи път!!!
                                Надявам се пак да се виждаме по сбирките !!!

Коментар

Working...
                                X