Първоначално изпратено от margen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
чети -"Обратно изкупените собствени акции са 9,032,980 броя в размер на 33,834 х.лв. (31.12.2016 г.: 5,813,580 броя в размер на 19,501 х.лв.). Към 31.12.2017 г. дружеството няма акции държани от негови дъщерни дружества (31.12.2016 г.: 151,166 броя);"-
-различават ли се цифрите?Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениепечалбата от придобиването на асоциираното дружество Доверие Обединен Холдинг АД ???
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениеедин въпрос (не съм чел скоро подробно всичко какво е изписано тук)
верно ли имат тук 33.8 М изкупени собствени акции ? това нарастване на се дължи на дяла Ромската фарма сигурно ? 13-14М акции са изкупили за година, т.е. към 55 М лв?
-различават ли се цифрите?Last edited by inta53; 01.03.2018, 20:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетези няколко думи подписани от г-жа Виячева правят вечерта ми чудесна!
"София, България, 1 март, 2018 година – Група Софарма (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) отчете за първи път над 1 милиард лева приходи от продажби за 2017 година отбелязвайки ръст от 15.9%. За същия период Групата реализира 25.4% ръст на оперативната печалба, 17.5% ръст на EBITDA. Нетната печалба намалява с 16.1% поради липсата на еднократни сделки довели до изключително високи финансови приходи, каквито бяха на лице през 2016 година.
През изминалата година към Групата се присъединиха редица дружества, сред които и Лековит, Сърбия и аптечната верига ФармаСтор, България. Предстои процес на интеграция и на двете структури и постигането на синергия във всички направления на дейността."
Коментар
-
тези няколко думи подписани от г-жа Виячева правят вечерта ми чудесна!
"София, България, 1 март, 2018 година – Група Софарма (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) отчете за първи път над 1 милиард лева приходи от продажби за 2017 година отбелязвайки ръст от 15.9%. За същия период Групата реализира 25.4% ръст на оперативната печалба, 17.5% ръст на EBITDA. Нетната печалба намалява с 16.1% поради липсата на еднократни сделки довели до изключително високи финансови приходи, каквито бяха на лице през 2016 година.
През изминалата година към Групата се присъединиха редица дружества, сред които и Лековит, Сърбия и аптечната верига ФармаСтор, България. Предстои процес на интеграция и на двете структури и постигането на синергия във всички направления на дейността."
Коментар
-
Нетната печалба намалява с 8,9 млн. лв. или със 16%, до 46,1 млн. лв. през 2017 г. в сравнение с 54,9 млн. лв. през 2016 г. Двете основни причини за това намаление са отразените през 2016 г. печалба от продажбата на цялото участие на Групата в сръбското дружество Иванчич синове д.о.о., както и печалбата от придобиването на асоциираното дружество Доверие Обединен Холдинг АД.
но: Към края на март инвестицията от 51% в дружеството Иванчич синове д.о.о е оценена на 5.739 млн. лв., показва справка в отчета на "Софарма". Източник на "Капитал" от Сърбия коментира, че обект на продажба е не само мажоритарният дял от 51% на "Софарма", но и делът на сръбските им съдружници, като цената за 100% от компанията е двуцифрена сума в евро.
печалбата от придобиването на асоциираното дружество Доверие Обединен Холдинг АД ???Last edited by Innocent; 01.03.2018, 16:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНо пък хартии - болdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
нека направим едно малко уточнение - Ромфарм нямат никаква цена, те никъде не са заявявали открито абсолютно нищо!
Има една цена, която Чиче си я рече и отсече, и толкова. На тази цена купи само Чиче и няколко верващи. След като Чиче изгърмя набързо патроните, а сектата на верващите не се разрастна, то няма никакви сделки и цената, обявена от Чиче (подчертавам от Чиче) вече е само мираж и сделки на нея не се сключват.
Това са фактите, останалото са алабализми как реинвестирали, дрън-мрън и дивиденти на шестмесечие плюс обратно, ама друг път. А нищо не му пречеше на Чиче да иде при Цингофарм и да им рече - пичуи, имам тук едни мЕлЕони, кво ще речете да ми дадете вашето пакетче на 3,50 (примерно) и всеки по живо, по здраво - вие с печалба, аз с пакетче, пък после ще се оправям с цацата и ще я захарсвам с мечтоте за светло бъдеще, докато търся друг баламурник да му харижа пакета. Но кой съм аз, че да давам акъл на Чиче и на сектата - бетер сбирка на актива на герП или комундетата станахте!
Давам обаче и следният коментар за помирение на враждуващите: на борса като БФБ, какво друго остава освен сектоформиране? Публична тайна е че от сектантите миниатюрна част се терзае вечер до 11:00 на Баш пазарите ..... дано доживеем момента когато , Ич няма да гледаме навън а ще се радваме на супер оборот и мега-кап компании на БФБ. Имаше такива наченки пред 10 години, но ... политическата конюнктура нека друг да изкоментира
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
нека направим едно малко уточнение - Ромфарм нямат никаква цена, те никъде не са заявявали открито абсолютно нищо!
Има една цена, която Чиче си я рече и отсече, и толкова. На тази цена купи само Чиче и няколко верващи. След като Чиче изгърмя набързо патроните, а сектата на верващите не се разрастна, то няма никакви сделки и цената, обявена от Чиче (подчертавам от Чиче) вече е само мираж и сделки на нея не се сключват.
Това са фактите, останалото са алабализми как реинвестирали, дрън-мрън и дивиденти на шестмесечие плюс обратно, ама друг път. А нищо не му пречеше на Чиче да иде при Цингофарм и да им рече - пичуи, имам тук едни мЕлЕони, кво ще речете да ми дадете вашето пакетче на 3,50 (примерно) и всеки по живо, по здраво - вие с печалба, аз с пакетче, пък после ще се оправям с цацата и ще я захарсвам с мечтоте за светло бъдеще, докато търся друг баламурник да му харижа пакета. Но кой съм аз, че да давам акъл на Чиче и на сектата - бетер сбирка на актива на герП или комундетата станахте!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Волатилност?!?! При излизащ акционер с над 18% дял от компания на БФБ с оценка над половин милиард? На мен ще ми е много интересно какво би се случило, ако акционер с такъв ранг реши да излиза от други позиции на БФБ /да не давам конкретни примери, че ще се вдигне голяма пушилка/.
Обвинявате в сектанство, че Ромфарм имат твърда цена /тоест липса на волатилност/ и едновременно с това има и обвинения за волатилност.
Това са фактите, останалото са алабализми как реинвестирали, дрън-мрън и дивиденти на шестмесечие плюс обратно, ама друг път. А нищо не му пречеше на Чиче да иде при Цингофарм и да им рече - пичуи, имам тук едни мЕлЕони, кво ще речете да ми дадете вашето пакетче на 3,50 (примерно) и всеки по живо, по здраво - вие с печалба, аз с пакетче, пък после ще се оправям с цацата и ще я захарсвам с мечтоте за светло бъдеще, докато търся друг баламурник да му харижа пакета. Но кой съм аз, че да давам акъл на Чиче и на сектата - бетер сбирка на актива на герП или комундетата станахте!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар