IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При Софарма как стоят нещата ? Компанията продава акции О. Донев ги купува ??? Брой изтъргувани акции през Септември 2019: 185 441 vs 523 092 1-24.09.2020г. Надявам се това да е силно положителна новина. Както каза един колега във Форума, г-н Донев чете утрешния вестник ...
    Last edited by Innocent; 24.09.2020, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение
      Някой може ли да даде отговор на следният въпрос, който се породи в мен:
      Защо акциите на Софарма едвам кретат на 3 и малко лева, а тези на Чайката са в пъти по-скъпи, а дори не дават дивидент?
      Защото акционерите в чайката са само свързани лица/служители/приятели и акции се продават контролирано

Коментар

Защо акциите на Софарма едвам кретат на 3 и малко лева, а тези на Чайката са в пъти по-скъпи, а дори не дават дивидент?
        Не можеш да ги сравняваш.. Там цената не се определя пазарно!

Коментар

Защото се опитват да направят неща свързани с производството на лекарства. Може да изкочи нещо?! Дали ще успеят е друг въпрос, но пускат фиш, докато в Софарма се занимават с всичко друго, но не с фармация.

Коментар

• Някой може ли да даде отговор на следният въпрос, който се породи в мен:

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Някъде попаднах преди време на четиво, че започнал с некви гаражни ротативки, Не обърнах внимание, защото помислих че не се знае дали и колко е вярно
              Някаква ротация има със сигурност....На времето като роботчета подравнени в столовата хорица създаваха, а след време изграденото и построеното от тях беше откраднато и присвоено от привилегированите синчета на червената номенклатура, които от деца на цървули станаха видни "бизнесмени"....
              Last edited by maki; 24.09.2020, 19:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

По скоро "БЮФЕТ" - от Биотехнологии до Бира - Скара!!!! Едва ли Бъфет би прозрял да превърне най-голямата фармацевтична компания в която и да е държава по света в инвестиционна "компания" .........., той чак толкова дебели книги не е чел!?
                Някъде попаднах преди време на четиво, че започнал с некви гаражни ротативки, Не обърнах внимание, защото помислих че не се знае дали и колко е вярно

Коментар

• Achieve Life Sciences, Inc. (Nasdaq: ACHV), a clinical-stage pharmaceutical company committed to the global development and commercialization of cytisinicline for smoking cessation and nicotine addiction, today announced presentation of final results from the RAUORA trial, led by Dr. Natalie Walker,

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Търсите под вола теле, само и само да защитите хейта си! Нямам акции на Софарма. Държа обаче да се говори с факти и мразя безпочвеното хейтърство, само заради това се включих в темата. Софарма е на добра печалба от играта с ДОХ, това показват цифрите!
                    Колкото до справяне с основния им бизнес и аз не съм очараван и именно заради това нямам акции тук в момента. Мисля че ДОХ е много по-перспективна позиция!

Успех на позитивните и креативни играчи, долу хейтърите - кибици!
                    Напълно подкрепям това мнение! Няма смисъл от необосновано плюене.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Класика в жанра. “Това показвли цифрите”. -Дай да ги видим цифрите? -Сметни си ги сам!!! Правят се заключения уж на базата на някви цифри, а тези цифри никой не ги е виждал. Най-големия печеливш от тази “врътка” е Доверие. Най-големия губещ е Софарма. Това е истината. И ако искаш да ти го докажа: СМЕТНИ СИ ГО САМ.
                      Мен ме притесняват резултатите от оперативната дейност и най-вече спада в оборота и ниския марж. Може би Маки има право, че трябва да вадят нови интересни генерици, нали затова бяха тези огромни инвестиции, но не смея да обвинявам, тъй като не съм в час защо това не се прави. За мен това е единствения проблем на Софарма /а той съвсем не е малък/.
                      Относно прословутия заем към Доверие - поставете се на мястото на другия. Значи имало е 2 варианта:
                      1. Софарма не отпуска този кредит и никой нищо не печели.
                      2. Софарма отпуска този кредит на компания, в която държи голям дял и въпросната компания има огромен потенциал. Какво печели Доверие е ясно. Какво печели Софарма - малко процентче надбавка + огромен потенциал в своя инвестиция. Доколкото знам, голяма част от този кредит вече е върнат, инвестицията, а и инвестицията на Софарма в Доверие вече изглежда доста по-приемлива и добра. В това за мен има логика.

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Търсите под вола теле, само и само да защитите хейта си! Нямам акции на Софарма. Държа обаче да се говори с факти и мразя безпочвеното хейтърство, само заради това се включих в темата. Софарма е на добра печалба от играта с ДОХ, това показват цифрите!
                        Колкото до справяне с основния им бизнес и аз не съм очараван и именно заради това нямам акции тук в момента. Мисля че ДОХ е много по-перспективна позиция!

Класика в жанра. “Това показвли цифрите”. -Дай да ги видим цифрите? -Сметни си ги сам!!! Правят се заключения уж на базата на някви цифри, а тези цифри никой не ги е виждал. Най-големия печеливш от тази “врътка” е Доверие. Най-големия губещ е Софарма. Това е истината. И ако искаш да ти го докажа: СМЕТНИ СИ ГО САМ.

Коментар

• Абе, пиши “НАЙ” и да бегаме!

Коментар

• Търсите под вола теле, само и само да защитите хейта си! Нямам акции на Софарма. Държа обаче да се говори с факти и мразя безпочвеното хейтърство, само заради това се включих в темата. Софарма е на добра печалба от играта с ДОХ, това показват цифрите!

Коментар

Не колега, дадох ти жокери, свърши си малко работа и ти.. Научи се сам да си хващаш риба, а не да я чакаш на готово
                              Батя, съгласен съм с казаното от теб, но това не е основния бизнес на фармата, а и повече ме притеснява, че не се развива през последните 10 години. Имах малко тук, но ги продадох този месец, защото като донев спре да купува, няма на кой друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                                Играе го "Бъфет" - от шивашка фирма до инвестиционна компания.
                                По скоро "БЮФЕТ" - от Биотехнологии до Бира - Скара!!!! Едва ли Бъфет би прозрял да превърне най-голямата фармацевтична компания в която и да е държава по света в инвестиционна "компания" .........., той чак толкова дебели книги не е чел!?
                                Last edited by maki; 14.09.2020, 15:33.

Коментар

Working...
                                X