IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Phase 3
    Achieve Life Sciences, Inc. (NASDAQ: ACHV), a clinical-stage pharmaceutical company committed to the global development and commercialization of cytisinicline for smoking cessation and nicotine addiction, today announced initiation of the Phase 3 ORCA-2 clinical trial. ORCA-2 will evaluate the efficacy

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Напълно вярна констатация!! Само ще добавя, че Софарма беше прекалено едър и сочен кокъл - може да се дъвче дълго, защото беше един от стълбовете на икономиката в Б-я и с установен авторитет не само у нас, но и по света. Потвърждение на това е дори побелелия Табекс - на повече от 60 години, а също се дъвче постоянно в този форум. Софарма няма нищо общо с Кремиковци и други някои подобни кухи предприятия създадени да галят социалистическото его на Съветска България!!?? В миналия век Софарма/Pharmachim се конкурираше с най-големите световни производители и хранеше четвърт България, а сега издържа една шепа хора....Жалкото е, че без да е необходимо кой знае какво въображение, с една идея по-добра кадрова политика и малко повече акъл Софарма можеше да продължи да бъде водеща фармацевтична фирма и да им носи приходи, за които даже самите те не са мечтали. Жалко.....Амин!

ps. .....и, че трябваха повече от 15 години да видите, че царят е гол.....
      Затова през последните 15 години фокусът се обърна към търговията. Производството, което обикновенно носи голямата печалба постепенно замира и се заменя от дистрибуция на лекарства, където има регулиран марж на голяма част от продажбите. За жалост няма нито едно ново лекарство, което да е изгряло в топ 5 на продажбите им - разчита се на аналгин, карсил и бронхолитин. Дано поне пробият с 60-годишния продукт, че иначе ще се окаже че и таблетното производство никога няма да бъде натоварено на 100% и напразно са похарчени едни 100 млн

Коментар

• Значи, след като бай Тръмп беше вдигнат на крака за два дни, както той казва благодарение на лечението (разбирайте Биг Фарма), което си беше възможно най-добрата реклама, фармата, лекарставата става държавно подкрепен сектрор по цял свят.
        АМА. Защо ви трябваха грандомански офис кули? Или банка? Поне да беше банка под шапката на ЕЦБ?!
        Знам че това е холдинг, а не фарма, Спокойно

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Успех, 15%, ти си ми от симпатичните форумци, така че няма как да не ти го пожелая искрено. Иначе за мумифицирания -как да ти кажа може да е в топ-а, ама на неуспешните. Хубаво е да се сравни със Соди, Амилум, Аурубис и т.н., а не с Бедовци и прочие цървули, та в топ1% на успешните сделки няма как да е - в най-добрият случай е взел нещо и не го е оглозгал бързо като тъпаците, посочени от теб, а бавничко и полека, като от време на време е прилъгвал и разни избушеняци като ромите, за да е по-весело. Успех и все нагоре желая!
          Напълно вярна констатация!! Само ще добавя, че Софарма беше прекалено едър и сочен кокъл - може да се дъвче дълго, защото беше един от стълбовете на икономиката в Б-я и с установен авторитет не само у нас, но и по света. Потвърждение на това е дори побелелия Табекс - на повече от 60 години, а също се дъвче постоянно в този форум. Софарма няма нищо общо с Кремиковци и други някои подобни кухи предприятия създадени да галят социалистическото его на Съветска България!!?? В миналия век Софарма/Pharmachim се конкурираше с най-големите световни производители и хранеше четвърт България, а сега издържа една шепа хора....Жалкото е, че без да е необходимо кой знае какво въображение, с една идея по-добра кадрова политика и малко повече акъл Софарма можеше да продължи да бъде водеща фармацевтична фирма и да им носи приходи, за които даже самите те не са мечтали. Жалко.....Амин!

ps. .....и, че трябваха повече от 15 години да видите, че царят е гол.....
          Last edited by maki; 06.10.2020, 10:26.

Коментар

• Всички въпроси за продажби, марж, печалба, пазари и т.н могат да бъдат зададени тук: https://www.sopharmagroup.com/bg/inv...ri/ir-kontakti

Коментар

• Успех, 15%, ти си ми от симпатичните форумци, така че няма как да не ти го пожелая искрено. Иначе за мумифицирания -как да ти кажа може да е в топ-а, ама на неуспешните. Хубаво е да се сравни със Соди, Амилум, Аурубис и т.н., а не с Бедовци и прочие цървули, та в топ1% на успешните сделки няма как да е - в най-добрият случай е взел нещо и не го е оглозгал бързо като тъпаците, посочени от теб, а бавничко и полека, като от време на време е прилъгвал и разни избушеняци като ромите, за да е по-весело. Успех и все нагоре желая!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Няма го фортис да обобщи резултатите, а не е хубаво да плагиастствам, та ще го замоля, ако може, да дойде да плесне трите буквички и удивителната след тях, за да прекратя всякакви тъпи дискусии. Може и 15% да дойде и да сложи едно In Donev we trust. Аз съм го казвал неведнъж - от назначен бизнесмен - толкова, а тази компания трябваше да се разкости още със скандала с ороцетама през 2000-та година. Но в България предпочитаме да си убием националната гордост, нежели да накърним интересите на някой мутробизнесмен...
                Тук съм Груйче . Преди седмица ли, преди 2 ли писах тук, че и аз съм разочарован от резултатите. Относно доверието ми - то е разклатено, но не и загубено. Предвид това, просто спрях да си допълвам.
                Гледайки фактите и цифрите /платени данъци, дивиденти, инвестиции в нови заводи, работни места, възнаграждения и т.н./, аз смятам, че тази приватизация е в топ 1% на успешните. Все пак базата за сравнение са Бедо, Банев, Божков, Кремиковци, БТХ и т.н и т.н.. Вие ги знаете по-добре и от мен другите приватизации колко работни места имат в момента, колко данъци плащат, колко дивиденти, колко заплати и колко инвестиции са направили и правят. Може би истината е някъде по средата. Маки може би има право, че поне интересени генерици /след като за нови молекули не е сериозно да се говори/ би трябвало да изкарват и да развиват пазарите, но това е положението. Дано се справят по-добре за в бъдеще. Тези евентуални успехи тук ще се отразят на всички положително, в това съм убеден. Няма да изчезнат парите в някоя офшорка или да се реже на скраб. Би имало дивиденти, би имало обратни изкупувания, растене на цената на акцията. Така дори нямащи тук, ще усетят свеж полъх, след като държащите Софарма могат да си продадат акциите с добра печалба. Тези пари ще се завъртят и по други позиции.
                Last edited by 15%; 05.10.2020, 16:49.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Няма го фортис да обобщи резултатите, а не е хубаво да плагиастствам, та ще го замоля, ако може, да дойде да плесне трите буквички и удивителната след тях, за да прекратя всякакви тъпи дискусии. Може и 15% да дойде и да сложи едно In Donev we trust. Аз съм го казвал неведнъж - от назначен бизнесмен - толкова, а тази компания трябваше да се разкости още със скандала с ороцетама през 2000-та година. Но в България предпочитаме да си убием националната гордост, нежели да накърним интересите на някой мутробизнесмен...
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Не каза ли ОД на срещата преди 10 дни, че складовете в Русия били празни и очаквал ръст на продажбите на Софарма през септември, и Украйна вървяла много добре? А сега 29% спад слабо компенсиран с продажби към Софарма Трейдинг...
                    Каза.
                    Ако някой ми бе споменал, че по време на здравна криза - фарма компанията ще си влошава резултатите, не бих повярвал! Но да приемем, че кризата е различна, че плановите операции и приеми бяха отложени и т.н. и т.н., но сега би трябвало вече всичко да се е нормализирало.
                    По-скоро (ако приемем че г-н Донев е казал истината), то объркването идва от неясното репортване - сегашния септември щял да е добър , но е по-лош от миналия, ама миналия бил доста добър и за това - е как да не се обърка човек или както казват от Wood & co : "Also, while there are synergies between the core Bulgarian manufacturing and wholesale units, we are unable to saythatthis is true across all businesses (e.g., in Belarus and Ukraine). We could change our view if Sopharma tames its working capital, cuts leverage, streamlines the business and improves the reporting of operational data. At this juncture, however, we lack confidence that this process will start in the next 12 months."
                    Last edited by tony1975; 05.10.2020, 16:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Софарма АД-София

Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 14:05
                      София, България, 5 октомври 2020 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец септември 2020 година “Софарма” АД реализира спад в продажбите си с 14% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 10% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 29% спад на продажбите за износ.
                      През деветте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 11% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 19% спад на на продажбите за вътрешен пазар и 6% спад на продажбите за износ.

за сравнение
                      “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец септември 2019 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите си с 31% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 5% спад на продажбите за вътрешен пазар и 66% ръст на продажбите за износ.
                      Не каза ли ОД на срещата преди 10 дни, че складовете в Русия били празни и очаквал ръст на продажбите на Софарма през септември, и Украйна вървяла много добре? А сега 29% спад слабо компенсиран с продажби към Софарма Трейдинг...

Коментар

• Софарма АД-София

Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 14:05
                        София, България, 5 октомври 2020 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец септември 2020 година “Софарма” АД реализира спад в продажбите си с 14% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 10% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 29% спад на продажбите за износ.
                        През деветте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 11% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 19% спад на на продажбите за вътрешен пазар и 6% спад на продажбите за износ.

за сравнение
                        “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец септември 2019 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите си с 31% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 5% спад на продажбите за вътрешен пазар и 66% ръст на продажбите за износ.
                        Last edited by tony1975; 05.10.2020, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Хората твърдят, че до седмици влизат във Ph3!
                          USA knees before Bulgarian drug by 1960. Pfizer are desperate.....

Коментар

• Хората твърдят, че до седмици влизат във Ph3!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                              Супер, аз съм взел там малко акции, ще съм доволен на 40, ако стигне. На тях твърда ли им е уговорката Софарма да им произвежда медикамента? Ако потръгнат нещата в това направление може да им дръпнат продажбите.
                              И аз да се похваля, че това е най-лошата инвестиция която някога съм правил. Цената падна със 76% за 1 година, 98% за 3 години и 99,9% за последните 5 години. И въпреки че съм се влизал и излизал многократно от Ачийф, цената винаги е била твърдо надолу. Та сега като гледам оценка от 40 долара, изобщо не се успокоявам. Оценки за по-висока цена имаше и преди 3 години

Коментар

• Супер, аз съм взел там малко акции, ще съм доволен на 40, ако стигне. На тях твърда ли им е уговорката Софарма да им произвежда медикамента? Ако потръгнат нещата в това направление може да им дръпнат продажбите.

Коментар

Working...
                                X