IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SOFIX може и да се окаже прав. Май ще пазаруваме и на по-ниски нива.

Коментар

• Императора подготвя своят последен paper, който носи следното заглавие:

Untraditional Approach of Financial Statement Analysis by the Emperor

и ще бъде посветен на форумците от инвестор.бг

Коментар

• Ми очевидно - на десетачката са нарисували некъв адски грозен тип, а стотарката е направо гавра - как можаха да нарисуват Щастливецът со такава разревана физиономия? :-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Тва ша са някви нови термини

Първоначално изпратено от Императорът
          Ревлю/акция
          Грозник/акция
          Импе преведи ни кво значи тва щото направо ме хвърли в оркестъра

Коментар

• Лордов - колко се е увеличила печалбата на Фармабалонякът за година и колко - цената му?
            Че надценена е, да (Софиксов май тоже е на моят акъл), ама и расте яко. Е, Нели просто изби рибите - ако Софарма трябва да струва 18-22 кинта, значи Медика напримерно трябва да върви по Ревлю/акция...

Инак смятам че до месец-два максимум ще утепаме Грозникът, а деветуната е съвсем реална цел в най-близко време...

Да.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Lord-e, iavno mislish 4e SFARM ne si zaslujava cenata? Bili se argumentiral s fakti, pokazateli, o4akvania? Az sum malko na drugo mnenie, no vinage e polezno da 4uesh neshto razli4no, osobenno ako e dobre argumentirano?

Blagodarq i uspeh!
              Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• I az me4taja ceniteda padnat za da kupja o6te

Коментар

• Защо хората плащат 8.50 за неща дето струват по-малко от 5 лв. (ако трябва да сме точни по-малко и от 4) и аз много харесвам СФАРМ, ама 8.50 си е направо за хора с висока температура?
                  I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Дано да излезеш прав! Имам доста акции и ако паднат под 8 смятам да удвоя!

Коментар

• Два дена вече гледам ту отчета ту графиката и не намирам причина да си купя акции точно на тези нива. Но за сметка на това стигнах до извода че ще мога да си ги купя на нива 8.00-7.85 лв.
                      Честно казано и аз незнам как така ги определих тези цени ама нека да видим кво ще стане

Коментар

• Печалбата на "Софарма" се увеличи до 35.17 млн. лева

Георги Бисерински | днес, 17:11

Фармацевтичната компания "Софарма" обяви нетна консолидирана печалба за 2005 г. в размер на 35.168 млн. лева, което е по 0.53 лева печалба на акция, сочат обобщените финансови отчети, представени в петък в Българската фондова борса. Спрямо неконсолидирания резултат за м.г. нетната печалба на компанията се увеличава с 848 хил. лева.

За сравнение през 2004 г. "Софарма" обяви консолидирана печалба в размер на 20.332 млн. лева. Това означава, че в последната година финансовият резултат на групата "Софарма" нараства с близо 73%, което се дължи както на повишаването и на приходите, и на рентабилността на дружеството.

Приходите от продажби на консолидирана основа през м.г. нарастват с 23.9% до 128.5 млн. лева спрямо 103.68 млн. лева за година по-рано.

С 28.7% до 317 млн. лева се увеличават и активите на фармацевтичната група спрямо предходната година. Собственият капитал достига 183.79 млн. лв. към края на 2005 г., а нетекущите и текущите задължения остават съответно 66.4 млн. и 66.9 млн. лв.

В холдинговата структура на "Софарма" има осем дъщерни предприятия, от които пет със седалище в България, като инвестицията в тях е оценена на 12.6 млн. лв. Общо към края на 2005 г. "Софарма" притежава дялове в 15 компании, оценени на обща стойност от 14.8 млн. лева

Коментар

• Първоначално изпратено от top
                          всъщност, съмнявам се ти да извадиш девет лева.
                          Защо мислиш така бе ГЮБРЕ (тор) ? ххахахахааха

Коментар

• 9-те лв са ясни. Виж, за 10-те не знам. Знам обаче, че който погледне данните от IMS Health лесно ще установи колко по-добре се развива Софарма от основния си конкурент на българския пазар Актавис. А който малко познава сектора, ще забележи повишението на броя на договорите за лицензионни производства на лекарствени продукти на мултинационални фирми. И не на последно място - агресивното поведение на групата и закупуването на търговци на едро и аптечни вериги - Санита, Калиман и Сейба и т.н. Миналата година за малко да купят Сърболек.
                            Като имаме предвид натиска на НЗОК и Министерството на здравеопазването за по-ниски цени и реимбурсиране на генерични лекарства, извода е ясен - ветикално интегрираните структури производител - търговец на едро - аптека ще се справят най-добре. А Софарма са най-напред в това отношение.
                            А проекта за нов закон за лекарствата и аптеките, който предвижда легализиране на аптечните вериги - на Софарма това ще им дойде дюшеш!

Коментар

• всъщност, съмнявам се ти да извадиш девет лева.

Коментар

• Мислиш ли?

Коментар

Working...
                                X