If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Imperatore, какво да ти кажа. Ето
- правиш поръчка и то през он-лайн системата им. комисионната е е 1% или 2 лева за сделка под 200 лева. поръчката ти се изпълнява на четири стъпки като за всяка вземат комисионна - общо 8 лева. Имаше и по една и по две акции на пас. Като имаш предвид, че и за най-дребните акции има идиоти, които пазаруват по една две - представяш си безумието на този метод. Като питам защо правят такива глупости, те твърдят, че таксите на Централния Депозитар били високи, та затова?!?!
- правиш пазарна поръчка, която ти се изпълнява след 10-ина минути?!?! Бях вече към 15% назад
- увеличение на капитала ти излиза 15-20 лева (да, точно така)- със всички такси за увелиението , превод, поручка и т.н. Безумие като се има предвид, че при други ИП е безплатно
- Като получаваш дивидент един път ти вземат 3 лева такаса, че го получаваш при тях, втори път за всеки дивидент поотделно ти изпращат уведомление по препоръчано писмо, за което пак събират такса 3 лева. хем плащаш, хем се разкарваш
Боби, как ще ти вземат комисион за всяка стъпка от една поръчка бе. Тия са абсолютни кожодери. А и този 1% е пак много. Защо стоиш при тях - сменяй ги.
Коментар
Bobi75
може би защото ползвам он-лайн връзката през тях
но вече не я ползвам. изнесох се от тях
Защо правят това с теб? Аз не съм забелязал това нещо, знаеш - не ползвам кобосът, но когато съм поръчвал по телефонът, примерно да купя нещо на цена, на която има предлагане, поръчката ми се осъществява мигновено. Мигновено въвеждат и поръчките ми - нещо, което лесно мога да проверя в Булброкерс. Не съм забелязал да ми вземат такси върху дивидентите, писмо ми пратиха веднъж, но като им казах, че няма нужда да ми, повече не са ми.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Bobi75
Imperatore, какво да ти кажа. Ето
- правиш поръчка и то през он-лайн системата им. комисионната е е 1% или 2 лева за сделка под 200 лева. поръчката ти се изпълнява на четири стъпки като за всяка вземат комисионна - общо 8 лева. Имаше и по една и по две акции на пас. Като имаш предвид, че и за най-дребните акции има идиоти, които пазаруват по една две - представяш си безумието на този метод. Като питам защо правят такива глупости, те твърдят, че таксите на Централния Депозитар били високи, та затова?!?!
- правиш пазарна поръчка, която ти се изпълнява след 10-ина минути?!?! Бях вече към 15% назад
- увеличение на капитала ти излиза 15-20 лева (да, точно така)- със всички такси за увелиението , превод, поручка и т.н. Безумие като се има предвид, че при други ИП е безплатно
- Като получаваш дивидент един път ти вземат 3 лева такаса, че го получаваш при тях, втори път за всеки дивидент поотделно ти изпращат уведомление по препоръчано писмо, за което пак събират такса 3 лева. хем плащаш, хем се разкарваш
SOFIX, ти да не си свързан по някакъв начин с еврофинанс. Кажи им да си оправят комисионните или поне начина на прилагането им.
Боби единственото нещо което ме свързва с този посредник е че търгувам (разменям пари срещу акции и обратно) с негови клиенти За комисионните мога да звънна и да им кажа направо да ги махнат ама едвали ще го направят
Коментар
Bobi75
SOFIX, ти да не си свързан по някакъв начин с еврофинанс. Кажи им да си оправят комисионните или поне начина на прилагането им.
Импе, Софарма за мен от средата на миналата година са почти перфектни,
радвам се, че си на моето мнение и мога само да те поздравя, а относно 10-тях лева, виждам ги към октомври-ноември.
Боби браво, че "надуши" промоцията, повтарям се за пореден път, но НОВИНИТЕ имат голяма рефлекция върху БФБ, зайците се плашат и реално мислещите влизат на ниски нива.Помните какво стана с Пампорово АД преди няколко месеца нали(от 22 на 20 за една сделка).Това е една много добра стратегия за Българската борса.И аз бях се насочил да влизам в тая очаквана от мен"промоция", ама бях настроил на малко по-ниско и "изтървах влака".
Успех ви желая във вашите позиции!!!
Коментар
Bobi75
Императоре, ти го смяташ доброкачествен балон, защото P/BV е много високо ли?
Ами това е нормално за фармацевтичните компании. При тях този коефициент е много голям. виж и западните такива и при тях е така
А да, да кажа, че си и аз имам СФАРМ - накупих си на промоцията
Коментаторов - добрите дружества нямат горна цел.... :-)
Софарма ще удари и 10.5 и 18.8... някога... :-)
Честно казано, аз винаги съм смятал това дружество за балон, но поне за доброкачествен балон. Но понеже все пак е балон, то е част от моят Втори инвестиционен ешелон. Лидерското фармацефтично дружество в портфейлът ми е Медика.
Да.
Имам чувството, Коментаторов, че ме мислиш за обидчив ревлю и ми се извиняваш, че изказваш мнение, различно от моето... Но аз не съм обидчив ревлю и уважавам чуждите мнения, стига да не се подмятат обиди.... :-)
Да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар