IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • може би защото ползвам он-лайн връзката през тях
    но вече не я ползвам. изнесох се от тях

    Коментар


    • Защо правят това с теб? Аз не съм забелязал това нещо, знаеш - не ползвам кобосът, но когато съм поръчвал по телефонът, примерно да купя нещо на цена, на която има предлагане, поръчката ми се осъществява мигновено. Мигновено въвеждат и поръчките ми - нещо, което лесно мога да проверя в Булброкерс. Не съм забелязал да ми вземат такси върху дивидентите, писмо ми пратиха веднъж, но като им казах, че няма нужда да ми, повече не са ми.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Imperatore, какво да ти кажа. Ето
        - правиш поръчка и то през он-лайн системата им. комисионната е е 1% или 2 лева за сделка под 200 лева. поръчката ти се изпълнява на четири стъпки като за всяка вземат комисионна - общо 8 лева. Имаше и по една и по две акции на пас. Като имаш предвид, че и за най-дребните акции има идиоти, които пазаруват по една две - представяш си безумието на този метод. Като питам защо правят такива глупости, те твърдят, че таксите на Централния Депозитар били високи, та затова?!?!
        - правиш пазарна поръчка, която ти се изпълнява след 10-ина минути?!?! Бях вече към 15% назад
        - увеличение на капитала ти излиза 15-20 лева (да, точно така)- със всички такси за увелиението , превод, поручка и т.н. Безумие като се има предвид, че при други ИП е безплатно
        - Като получаваш дивидент един път ти вземат 3 лева такаса, че го получаваш при тях, втори път за всеки дивидент поотделно ти изпращат уведомление по препоръчано писмо, за което пак събират такса 3 лева. хем плащаш, хем се разкарваш

        Мисля, че това стига да покаже картинката

        Коментар


        • Прав си, Софиксов, няма да ги...
          Боби - какво си недоволен от Еврофинансът?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Bobi75
            SOFIX, ти да не си свързан по някакъв начин с еврофинанс. Кажи им да си оправят комисионните или поне начина на прилагането им.
            Боби единственото нещо което ме свързва с този посредник е че търгувам (разменям пари срещу акции и обратно) с негови клиенти За комисионните мога да звънна и да им кажа направо да ги махнат ама едвали ще го направят

            Коментар


            • SOFIX, ти да не си свързан по някакъв начин с еврофинанс. Кажи им да си оправят комисионните или поне начина на прилагането им.

              Коментар


              • Така е, Софиксов, но ще си купя пак при всички положения. Дебна ги, да. :-)
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът
                  Лидерското фармацефтично дружество в портфейлът ми е Медика.
                  Да.
                  Тук вече излъга баце Ти Медика я продаде и след това повече не си я купувал. Нали търгуваш през Евро-Финанс?

                  Коментар


                  • Импе, Софарма за мен от средата на миналата година са почти перфектни,
                    радвам се, че си на моето мнение и мога само да те поздравя, а относно 10-тях лева, виждам ги към октомври-ноември.
                    Боби браво, че "надуши" промоцията, повтарям се за пореден път, но НОВИНИТЕ имат голяма рефлекция върху БФБ, зайците се плашат и реално мислещите влизат на ниски нива.Помните какво стана с Пампорово АД преди няколко месеца нали(от 22 на 20 за една сделка).Това е една много добра стратегия за Българската борса.И аз бях се насочил да влизам в тая очаквана от мен"промоция", ама бях настроил на малко по-ниско и "изтървах влака".
                    Успех ви желая във вашите позиции!!!

                    Коментар


                    • Императоре, ти го смяташ доброкачествен балон, защото P/BV е много високо ли?

                      Ами това е нормално за фармацевтичните компании. При тях този коефициент е много голям. виж и западните такива и при тях е така


                      А да, да кажа, че си и аз имам СФАРМ - накупих си на промоцията

                      Коментар


                      • Коментаторов - добрите дружества нямат горна цел.... :-)
                        Софарма ще удари и 10.5 и 18.8... някога... :-)
                        Честно казано, аз винаги съм смятал това дружество за балон, но поне за доброкачествен балон. Но понеже все пак е балон, то е част от моят Втори инвестиционен ешелон. Лидерското фармацефтично дружество в портфейлът ми е Медика.
                        Да.

                        Имам чувството, Коментаторов, че ме мислиш за обидчив ревлю и ми се извиняваш, че изказваш мнение, различно от моето... Но аз не съм обидчив ревлю и уважавам чуждите мнения, стига да не се подмятат обиди.... :-)
                        Да.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • v-k Standart
                          В аптеките ще се появят още ментета
                          В бизнеса с лекарства цари хаос, което улеснява спекулантите, казва проф. Евгени Минков


                          Проф. Евгени Минков е шеф на Съюза на фармацевтите в България от 5 години. Работи във фармацевтичния сектор от 1957 г. Отдал е на тази специалност 50 години от живота си. Преподавател е от 1960 г. и е първият доктор на науките по фармация. Според него в България в последните няколко години не съществува никаква лекарствена политика. И резултатът от това безхаберие е не само пълният хаос в бранша, но и появата на фалшиви лекарства в аптечната мрежа.

                          - Проф. Минков, защо в аптеките и болниците се разпространяват фалшиви лекарства?

                          - Има няколко възможни причини за появата на тези лекарства. Вероятно при витамин С, аналгина, бусколизина и амикацина става дума за фалшификат на съществуващи лекарства, производство на "Софарма". Въпросът с фуроземида, където има ампула, в която се съдържа бромхексин, обаче е по-особен. Разбира се, тези фалшиви лекарства няма да бъдат единствените, колкото и зловещо да звучи. Много отдавна сигнализирам, че у нас в пазара на лекарства цари хаос. Няма никакъв сериозен контрол,

                          не се знае кое къде се произвежда

                          Каквото и да говорят от Изпълнителната агенция по лекарствата, фактите сочат друго. Съществуват проблеми с дистрибуторите, в някои аптеки не се знае какво се прави. Вече се готвят промени в закона, които ще създадат още повече проблеми. Тези случаи показват недвусмислено, че в България няма контрол на лекарствата, няма коректна и синхронизирана политика, която да обхваща производство, дистрибуция, аптеки.

                          - Фармацевтите получиха ли заповед от Изпълнителната агенция по лекарствата да не продават фалшифицираните партиди от ампули?

                          - Попитах колеги, с които участваме в дните на фармацията във Варна, имат ли подобна заповед. Никой от тях не ми каза, че е получил писмо от ИАЛ. Казват: ние сме изолирани, научаваме от вестниците и от радиото какво се случва.

                          - По принцип добър ли е диалогът между вас и агенцията?

                          - Нямаме диалог с тях.

                          - Защо, какви са причините?

                          - Не мога да ви кажа причините. Преди няколко години ходих лично и се срещнах с тогавашното ръководство на ИАЛ. Предложих услугите си безвъзмездно. Предложих фармацевтите заедно с техните контролни органи да работим заедно. Не да контролираме, а да ги насочваме, да помагаме. Отказаха категорично. Вие нямате работа в контрола. Такъв им беше отговорът. Навсякъде по света съсловните организации взимат отношение по всички проблеми в бранша. Ако имаше такава синхронизация между фармацевтите и ИАЛ, нещата щяха много бързо да се установят и контролът щеше да е много по-ефективен. Сега очаквам още много такива разкрития за фалшиви лекарства. Дано да не съм прав.

                          - Вие сте последни във веригата и хората си купуват фалшивите хапчета от аптеките, така че също сте засегнати от скандалите.

                          - Фармацевтите нямат никаква вина. Ние получаваме медикаментите със съответните документи, оглеждаме външния им вид.

                          Нямаме право да разопаковаме

                          и да проверяваме дали таблетката е нащърбена например. Фармацевтът не може да отваря опаковките. Това е забранено. Другото, което ме смущава, е, че има немалко аптеки, които не са на фармацевти. Как в тях ще бъдат открити фалшиви лекарства? Питам как в някои аптеки отпускат лекарства на цени, по-ниски от тези, на които са доставките. Освен ако не са фалшификати, или не са внесени контрабандно. Защо не попитат тези хора, които продават на безценица лекарства, с какво се издържат.

                          Казвал съм това много отдавна, но нито министерството, нито ИАЛ обръщат внимание. И ще ви кажа защо никой не прави нищо. Защото ръководството на т. нар. лекарствена политика е в ръцете на некомпетентни люде. Фармацевтите са изолирани отвсякъде. А те са професионалистите, които учат 5 години тази специалност.

                          - Възможно ли е да се произведат фалшиви ампули в гараж или в склад?

                          - Това е абсолютно невъзможно. Те биха могли да се произведат само при лабораторни условия.

                          - Но тогава излиза, че се произвеждат в някой фармацевтичен завод?

                          - Преподавам 50 години тази дисциплина и съм категоричен, че в гараж ампула не може да се направи, не е водка. По най-различни причини. Първо, апаратурата е много скъпа. Второ, условията трябва да са стерилни. Къде ще постигнат това нещо?

                          - Възможно ли е стари, излезли от употреба машини, да бъдат монтирани в някое хале и да бълват фалшификати?

                          - Това е възможно, но го поставям на последно място, защото тези ампули са евтини и никой няма интерес да ги фалшифицира. Иначе българинът е много находчив и

                          може да направи всякакви фалшификати

                          Но не и в гараж.

                          - Тогава кой има интерес от целия този скандал. Дали е война между конкуренти или начин да се печели на чужд гръб?

                          - Фармацевтична война съществува. Истината е, че много хора си мислят, че фармацията е лесен начин за печалба. И много хора се втурнаха в този бранш - компетентни и некомпетентни и затова се стигна до това състояние. Дано всичко да спре, защото се учудвам, че все още няма жертви.

                          - Над 70 са заводите за лекарства в България, като вече голяма част от тях имат и сертификат за добра производствена практика. Според шефа на "Софарма" - Огнян Донев, това е доста голяма цифра за малка България.

                          - Добра производствена практика е нещо, което много трудно може да се постигне. За мен, без да споменавам фирми, в България има само 1-2 завода, които в някои цехове са постигнали тези изисквания.

                          - Има ли в ЕС фалшиви лекарства?

                          - За съжаление - да. Тяхната статистика сочи 10 процента. Но не от този тип като с фурозамида. Просто една фирма произвежда продукти на друга на по-ниски цени.

                          - Кой е длъжен, когато има съмнения за фалшиво лекарство, да сезира полицията?

                          - Мисля, че главният отговорник е агенцията по лекарства. Преди години имаше една стройна система за контрол. Всичко обаче се разми. Според мен ИАЛ трябва да има поделения по регионите, за да могат да контролират непосредствено тези неща.

                          - Преди време имаше случаи на фалшив седалгин нео и други хапчета. Какъв е резултатът от проверките?

                          - Никакъв. За мен един човек, който фалшифицира лекарства, е за съд и за затвор.

                          - Има ли осъдени?

                          - Няма такова нещо. Поне аз не знам за такъв случай.

                          - Предвиждат се промени в Закона за лекарствата, който ще позволи всеки да може да отваря аптека. Какво е становището на Съюза на стоматолозите?

                          - Фармацевти трудно могат да разберат какво става на пазара с лекарства, а камо ли някой друг. Не се разбира в България, че аптеката не е търговско заведение. В аптеката освен продажбата на лекарства има и услуга, и грижа за болния. Фармацевтът трябва да насочи пациента, да му помогне, да му даде указания и съвети. Аптеката не е магазин за зеленчуци.

                          Лили ВОЙНОВА

                          Коментар


                          • Император
                            не се заяждам, но твоите кметари са ми най-интересни!!!
                            SFARM бе се подаде на провокации, нооооо си удари дъното /suport level/ на всички ни е ясно че под 9.00 трудно ше пробие.... по-интересно е къде е горната цел??? 10,- 10.5 ??????

                            Първоначално изпратено от Императорът
                            Не знам чия гнъсна подлост бяха тия ментаци, но опитът за очерняне на Софарма определено се провали.
                            Да.

                            Коментар


                            • " Не знам чия гнъсна подлост бяха тия ментаци,"-Е,ДА ДЕ ,НО СЕ ВЪРЗАХТЕ ВСИЧКИ!!!!!!

                              Коментар


                              • соф

                                Първоначално изпратено от Императорът
                                Не знам чия гнъсна подлост бяха тия ментаци, но опитът за очерняне на Софарма определено се провали.
                                Да.
                                Категорично!

                                Коментар

                                Working...
                                X