Prodigal, не мисля, че си сгрешил, когато си излязъл. Следвал си правилата, които ти си определил. Освен това на твое място е влязъл друг. Ако никой не продава, никой няма да може да купи. А след като си решил, да продадеш, значи си постигнал целта си.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigalАко времето за продажба на една “добра” акция е никога, за мен е важно да се съмняваш често дали въпросната акция е “добра” все още
Пак ще опрем до инвеститор или спекулант, но ако искаш да печелиш си трябва стратегия, която да се спазва (в някои случаи върши работа и късмет/усет) и ако според тази стратегия е надценено нещо, или крие риск ... се разделяш с него или със стратегията
принципа е-какво толкова,нали времето без друго винаги работи за мен (нас).Та в този смисъл със стратегията си не мога да се разделя.
Коментар
-
Ако времето за продажба на една “добра” акция е никога, за мен е важно да се съмняваш често дали въпросната акция е “добра” все още
Пак ще опрем до инвеститор или спекулант, но ако искаш да печелиш си трябва стратегия, която да се спазва (в някои случаи върши работа и късмет/усет) и ако според тази стратегия е надценено нещо, или крие риск ... се разделяш с него или със стратегията
Коментар
-
Finance.news- Печалбата на СОФАРМА АД към 30 септември 2006г. е в размер на 18 910 хил. лв.
Дружеството СОФАРМА АД е реализирало печалба към третото тримесечие на 2006г. в размер на 18910 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 111754 хил. лв., което е с 2.28 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 13.79 % спрямо предходния период, до 89507 хил.лв..
Към 30 септември 2006г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.34лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 30 септември 2006г..
Според отчета на дружеството към 30 септември 2005г. е формирана печалба в размер на 26575 хил. лв.
Собственият капитал на дружеството към края на третото тримесечие е 180 137 хил. лв. , като спрямо същото тримесечие на 2005г. се е увеличил с 2.82 %.
Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ - София през третото тримесечие на 2006г.:
Общ брой изтъргувани акции: ( 569 953 бр. акции )
Общ брой сделки: ( 1 416 бр. )
Минимална цена: ( 8.98 лв. )
Максимална цена: ( 10.93 лв. )
Среднопретеглена цена: ( 9.85 лв. за акция. )
Коментар
-
А дали не се случва нещо по-фундаментално с дружеството? Покупка-продажба, нова придобивка....? Инсайдерското инфо, с което предполагаемо някой разполага може да е всякакво! Кой знае колко зашеметяващ отчет мисля малко хора са очаквалиНе е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
-
Що не казвате нищо за смешния отчет, който ни предлага дружеството. Необяснимото надуване на цената с 40% след сплита въпреки калпавите резултати какво ви говори - аз се басирам, че някой голям ще излиза от позицията и си е намерил чуждестранна рибка (фонд), която ще вземе голям пакет съвсем скоро, но явно продавачът е доста нахален и му се ще още нагоре. Вероятно слабото представяне на дружествто през това тримесечие ще му забави изпълнението на мераците.
Коментар
Коментар