IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Те нека достигнат нивата от 2010, въпреки, че тогава в отчета не влизаха Медика, Унифарм и не само....У то при такъв благодат и изобилие на световния фармацевтичен пазар.
    Не знам имат ли капацитет и възможности да вземат да произвеждат някои от ваксините поне.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

За да бъде печалбата колкото 2019, трябва да се вдигне с 50% ! По спомен от отчета 2019, последното тримесечие също е надолу с над милион. Не ме кефи - година на спад, 22 ст. при цена 3,40...
      каква я мислих, каква стана. Дано се оправят нещата, но не вярвам 2021 да имат ръст от 50%, та да стигнат нивата от 2019.
      Те нека достигнат нивата от 2010, въпреки, че тогава в отчета не влизаха Медика, Унифарм и не само....У то при такъв благодат и изобилие на световния фармацевтичен пазар.

Коментар

За да бъде печалбата колкото 2019, трябва да се вдигне с 50% ! По спомен от отчета 2019, последното тримесечие също е надолу с над милион. Не ме кефи - година на спад, 22 ст. при цена 3,40...
        каква я мислих, каква стана. Дано се оправят нещата, но не вярвам 2021 да имат ръст от 50%, та да стигнат нивата от 2019.
        Не забравяй, че изнасят доста за един огромен пазар - Русия.

Коментар

• https://www.investor.bg/novini-i-ana...2020-g-321197/

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Споко, ще навакаса с доходност от дъщерите - Трейдинга, ДОХ, имотни.. От чисто фармацевтична компания се превръща във вид инвестиционен холдинг.
            Това автоматично означава, че ще трябва да се търгува на макс 0,50 p/bv или p/e от 7-8х.

Коментар

Споко, ще навакаса с доходност от дъщерите - Трейдинга, ДОХ, имотни.. От чисто фармацевтична компания се превръща във вид инвестиционен холдинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Софарма АД-София

Тримесечен отчет за четвърто тримесечие на 2020г.

Печалба за 2020г. - 22ст на акция или около 28млн лева.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Софарма АД-София

При добро желание могат и не лош дивидент да разпределят.

Коментар

• Софарма АД-София

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                      По принцип тази информация се намира най-лесно на сайта на компанията

https://www.sopharmagroup.com/bg/za-...rupa/akcioneri
                      Прав си, аз отговорих така набързо, тъй като бях на телефона и не ми се ровеше. Както и да е, идеята е, че са доста. Според мен ако Чичо има мерак да пазарува още след 5 месеца, то първо ще му продават външни мераклии, след това най-вероятно ще пусне обратно изкупени акции и чак тогава идват Ромфарм на ред и цена. По спомен декември като купуваше огромната част бяха от външни и тези 2х6% си стоят над цената. Едните 6 на Ромфарм, а другите са обратноизкупените, които имат "давност" и при тази обща задлъжналясто според мен е редно и те да се продадат, а не да се обезсилват. Да, на настоящите акционери би ни било малко кофти, но това е единствения икономически обоснован ход за тях.

Коментар

• По принцип тази информация се намира най-лесно на сайта на компанията

https://www.sopharmagroup.com/bg/za-...rupa/akcioneri

Коментар

• По памет около 8 млн. акции преди 2 год., т.е. при 130 млн. основен капитал, делът на Ромфарм може да се оцени на 6 до 6,5 %. Нямам акции, разкарах ги преди една година. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
                            Моля, би ли припомнил някой -
                            Колко акции останаха в Ромфарм и колко бяха в началото?

(не съм следил сфармата повече от година а си затрих файловете някъде)
                            По спомен имат около 6% в момента.

Коментар

• Моля, би ли припомнил някой -
                              Колко акции останаха в Ромфарм и колко бяха в началото?

(не съм следил сфармата повече от година а си затрих файловете някъде)
                              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                                Може би причината е тук: The major players covered in the cancer gene therapy market report are Adaptimmune, GlaxoSmithKline plc, bluebird bio, Inc, Merck & Co., Inc., CELGENE CORPORATION, Anchiano Therapeutics, Achieve Life Sciences, Inc among other domestic and global players.

Cancer gene therapy market is expected to gain market growth in the forecast period of 2020 to 2027. Data Bridge Market Research analyses the market to account to USD 6407.88 million by 2027 growing with the CAGR of 32.54% in the above-mentioned forecast period. The high success rate of cancer gene therapy along with clinical trial and preclinical trial is gaining popularity among the patient which is leading towards the market.

https://ksusentinel.com/2021/01/19/c...ebird-bio-inc/
                                Явно и този път греда. Тук трябва да има човек мнооого търпение и нерви. Не знам дали това би се отплатило предвид очевидното рали по други позиции. От една страна ни чака кофти отчет, от друга огромен продавач, а евентуалното одобрение и продажби на Табекс са далеч в бъдещето. Дори да има някакъв напън за ръст в бъдеще, Ромфарм /а очевидно не само те/ ще го попарят на мига! Не е лоша компания, вярвам в управлението, но просто никак не и е сега времето.
                                Last edited by 15%; 21.01.2021, 21:07.

Коментар

Working...
                                X