IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хайде, хайде - толкова те питат, то хич те не интересува, ама от добро сърце :-), като върнеш назад тази цена ти беше ок :-) Разбирам те...
    Ще се повторя като припомня, че за да станеш някакъв в ЕС държавата поне не бива да ти пречи. А акционерите ти да не са плашливи спекуланти, които те обвиняват и за ланшния сняг, като расте - всеки може :-)
    Лек ден и чакам инфо по повдигнатия въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi
      ЕquityPrivate, признай си, братко, че отдавна си вътре по тази позиция и хич не на шорт, иначе не виждам причина да се кахъриш така могъщо.
      Ami mnogo hora vzeha da me pitat za razlichni akcii, koito gi komentiram dali ne sam si gi i bil kupuval.
      Ami niamam SFARM. Ne mi haresva cenata na tezi niva. Inache opredeleno e nelosha compania, makar i bez agresivna evropeiska strategia i e iasno, che sama niama da uspee da stane konsolidator.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
        Първоначално изпратено от Императорът
        Е, ясно е, че подобни отчети са често нереалистични - ето Елхимът 4 пъти ръст на печалбата... на краят на годината нещата се уравновесяват - обичайно е.
        Инак тия проблеми са ясни - неслучайно Софарма пазарува мощности извън кретенската ни държава.
        Mi novata moshtna fabrika nali e v Bulgaria. Neia kakvo shte ia pravim?
        Ще изнася, след като не си купуваш един аналгин за главоболието, което причинява истерията на всичко живо :-)
        ЕquityPrivate, признай си, братко, че отдавна си вътре по тази позиция и хич не на шорт, иначе не виждам причина да се кахъриш така могъщо. Понеже всички явно сме така искам да разбера някои неща и предлагам да спретнем заедно някои питания към Министерството на всенародното нездраве, а г-н М.Йорданов да вземе да ги пита най-компетентно. Например - защо едновременно не им връщат паричките, увеличават им таксите за държавни регистрации, суровините и всичко се увеличава и не им позволяват да си увеличат цените и въобще какво правят тези малоумници?

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Първоначално изпратено от franky4fingers
          Tuka ste ima golqmo potapqne.
          Utre shte vidim, dnes beshe nagore s 4%.
          С почти 5%. Най-растежната акция беше за деня.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Е, ясно е, че подобни отчети са често нереалистични - ето Елхимът 4 пъти ръст на печалбата... на краят на годината нещата се уравновесяват - обичайно е.
            Инак тия проблеми са ясни - неслучайно Софарма пазарува мощности извън кретенската ни държава.
            Mi novata moshtna fabrika nali e v Bulgaria. Neia kakvo shte ia pravim?

Коментар

• Е, ясно е, че подобни отчети са често нереалистични - ето Елхимът 4 пъти ръст на печалбата... на краят на годината нещата се уравновесяват - обичайно е.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ами ти го написа, императоре:
                Няма ръст на вътрешния пазар, защото не им позволяват да вдигнат цените на медикаментите на него. Делът на лекарствата, продавани свободно в аптеките е малък. Износът е за доларови пазари...

В отчета за дейността се намеква, че болниците отново много бавят плащанията, което предопределя и плашещия оперативен паричен поток.

Същевременно разходите си растат, както на всички други фирми в БГ. Между другото, не е зле да се помисли какво работят 1900 души в Софарма.

В отчета има и няколко еднократни ефекта, които допълнително влошават резултата с малко, като обезценки на вземания например.

Все пак мисля, че пазарът вече калкулира по-слабото представяне, защото още след информацията за продажбите до юни това можеше да се очаква. Интересно е, ако може да се разбере кой е упорития продавач от последните няколко дни и дали големите пакети днес бяха негови.
                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                  Хайде, наздраве Имп, с новият отчет!
                  Днес някой май беше чел в бъдешето!
                  Някакви идеи за отчетът? Защо печалба надолу, а всичко друго нагоре? Износ - 18% ръст? Вярно е и че държавата натиска фармацефтичните компании, принуждавайки ги да работят почти на загуба - г-н Донев и преди оплакваше от това - ама ще изнасяме пък тогава.
                  И напук на лошият отчет, днес акцията бе лидер на "зеленото" движение - а при всички положителни новини "пропадаше".
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                    Поне малко алтруизъм да беше проявил - както при Монбат и Каолин Или там си ги бяха поръчали

Първоначално изпратено от EquityPrivate
                    Първоначално изпратено от wannarock
                    mnogo mi e interesno kolko e spravedlivata cena spored dcf-a?!?
                    Ne mi e poruchal onia deto kisne po bibliotekite i zatova ne sam napravil
                    Ami nali znaesh, v tozi forum vsichkite sa ili ot multi-miliardni event-driven hedge fondove ili sa golemi klechki ot Special Situations grupata na Goldman Sachs. Eto takiva poruchvat analizite.
                    Niama elektrotehnici, faiansadjii, prodavachi na sladoled ot Pleven, parketadjii ili taksidjii.

Коментар

• Поне малко алтруизъм да беше проявил - както при Монбат и Каолин Или там си ги бяха поръчали

Първоначално изпратено от wannarock

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                        Zashto, tvoiat DCF kakva cena dava na SFARM?

Коментар

• mnogo mi e interesno kolko e spravedlivata cena spored dcf-a?!?
                          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                            Първоначално изпратено от wolf66
                            а защо с 20%? pone 40% mi pokazva boba!
                            Твоят явно е боб-екстремист
                            Майтапът настрана, вече съм на мнение, че ще видим и цени от 3,50.
                            Aleluya.
                            Samo che sega ochakvai gnevnite investitori da ti kajat, che si zaeshko sarce i neudachnik shtom niakakvi si kalpavi rezultati mogat da ti promeniat cenovia prag! Taka de, akciite ne se durjat s cel pechalba, a za da ne se puskat na "primocia" na drugite.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66
                              а защо с 20%? pone 40% mi pokazva boba!
                              Твоят явно е боб-екстремист
                              Майтапът настрана, вече съм на мнение, че ще видим и цени от 3,50.

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                                Първоначално изпратено от franky4fingers
                                Tuka ste ima golqmo potapqne.
                                Utre shte vidim, dnes beshe nagore s 4%.
                                Някой май игра от грешната страна с 96 000 бройки!
                                Договри ли са се за да не ги засили на пазар, че тогава лошо.

Коментар

Working...
                                X