IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не е вътрешен този с бидовете.. следващия път погледни по същото време не се ли появяват бидове и при Албена, Корадо, Хика, Планината, Алкомет, Монбат, Атера, Бреф.. и още няколко сега не се сещам. Това е един и същ играч за който писах още Ноември месец.. постоянен е и с дълбоки джобове.. направи ботъм фишинг и продължава смело. Евала и дано му се получи играта докрай! Наля доста ликвидност на БФБ и има силна заслуга за потръгването на борсата последните месеци.
    Може, не съм обърнал внимание на другите компании. Иначе това е прекрасно - направил си е човека/ фонда селекция и си пазарува.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Според мен си прав. Прави ми впечатление, че по едно и също време на деня /тоест се въвеждат от един и същи човек/ се появяват по-големи бидове /винаги най-добри/ и при двете позиции. Интересното е дали следващия месец Донев ще продава трейдинг и ще пълни Софарма, както правеше в последните периоди, позволени му за търговия.
      Не е вътрешен този с бидовете.. следващия път погледни по същото време не се ли появяват бидове и при Албена, Корадо, Хика, Планината, Алкомет, Монбат, Атера, Бреф.. и още няколко сега не се сещам. Това е един и същ играч за който писах още Ноември месец.. постоянен е и с дълбоки джобове.. направи ботъм фишинг и продължава смело. Евала и дано му се получи играта докрай! Наля доста ликвидност на БФБ и има силна заслуга за потръгването на борсата последните месеци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
        Мина Великден, Георгьовден инфо за продажбите няма ... явно чакат 24-ти май или 1-ви Юни.

п.п Тук явно чакат сериозни резултати през 2021г или някой вътрешен крепи цената тук и при СФТР
        Според мен си прав. Прави ми впечатление, че по едно и също време на деня /тоест се въвеждат от един и същи човек/ се появяват по-големи бидове /винаги най-добри/ и при двете позиции. Интересното е дали следващия месец Донев ще продава трейдинг и ще пълни Софарма, както правеше в последните периоди, позволени му за търговия.
        Last edited by 15%; 11.05.2021, 16:03.

Коментар

• Мина Великден, Георгьовден ... инфо за продажбите няма. Явно чакат 24-ти май или 1-ви Юни.

п.п Тук чакат сериозни резултати през 2021г или някой вътрешен крепи цената тук и при СФТР
          Last edited by Innocent; 11.05.2021, 15:50.

Коментар

• Мдааа, на някои хора кафетата ще им горчат

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Фармацевтичната компания „Софарма“ също не планира да гласува за разпределянето на дивидент за акционерите, става ясно от поканата за свиканото на 4 юни общо събрание на акционерите.

За гласуване от акционерите е предложено 10% от печалбата (28,664 млн. лв. за 2020 г.), или 2,866 млн. лв. да бъдат разпределени за задължителен резерв. От общата печалба 5,031 млн. лв. са за авансово изплатен дивидент за полугодието на 2020 г.
              Както се казва "на печелившите честито" ! Познах, че и тук няма да дадат дивидент ! Разпродадох всичко, което има нещо общо с Чичо ! Доверието е тотално изгубено !

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                Какво й се кахъриш, мечкарска позиция отвсякъде. Седенето е безидейно
                Фармацевтичната компания „Софарма“ също не планира да гласува за разпределянето на дивидент за акционерите, става ясно от поканата за свиканото на 4 юни общо събрание на акционерите.

За гласуване от акционерите е предложено 10% от печалбата (28,664 млн. лв. за 2020 г.), или 2,866 млн. лв. да бъдат разпределени за задължителен резерв. От общата печалба 5,031 млн. лв. са за авансово изплатен дивидент за полугодието на 2020 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

От години нямам тук, но това е компанията с най-голяма тежест в Софикс, с нея са вързани още куп други компании, най-малкото трябва да се приключи със шуробаджинащината и да се наеме професионален мениджмънт
                  Софарма и всички фирми от групата имаха добър професионален мениджмънт, но той беше натирен поради комплексарство, нарцисизъм и интриганство.
                  Last edited by maki; 20.04.2021, 22:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                    Отчетите винаги са огледалото за обратно виждане. Значи купуват или глупаци, или хора, които имат определено мнение за бъдещето.
                    Купуват онези които очакват към компанията да потекат големи помощи предназначени за секторите силно засегнати от пандемията - фармация, туризъм, ресторантьорство, стриптизьорство....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Ситуацията тук е отвратителна и не помня да е била такава откакто съм на БФБ. От една страна оборотите и печалбата се сриват, от друга явно няма да има дивидент, а на всичко отгоре и някой поддържа цената висока /спрямо резултатите, надеждите и дивидентите преди година да кажем/. На сила ще ме накарат да остана в кеш - нещото, от което ме е най-много страх и ненавиждам. Или да се срива цената и да хващам елката, или да има светлина в тунела с дивиденти или печалби.
                      Какво й се кахъриш, мечкарска позиция отвсякъде. Седенето е безидейно

Коментар

• Ситуацията тук е отвратителна и не помня да е била такава откакто съм на БФБ. От една страна оборотите и печалбата се сриват, от друга явно няма да има дивидент, а на всичко отгоре и някой поддържа цената висока /спрямо резултатите, надеждите и дивидентите преди година да кажем/. На сила ще ме накарат да остана в кеш - нещото, от което ме е най-много страх и ненавиждам. Или да се срива цената и да хващам елката, или да има светлина в тунела с дивиденти или печалби.

Коментар

• Отчетите винаги са огледалото за обратно виждане. Значи купуват или глупаци, или хора, които имат определено мнение за бъдещето.

Коментар

• Тук ми е интересно, кой купува въпреки лошите резултати през последната година. Винаги около отчети или лоши новини извън прозорците на О.Донев и покупките на фонда.

Коментар

• Едва ли ще се случи. Мисля, че плановете са физическите наследници да поемат компанията. Иначе определено е добре да има в мениджмънта външна и свежа кръв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                                Дали вече не е време Чичо да мисли за изход от инвестицията си с продажба на чужд инвеститор, след като не може да развива повече компанията !
                                От години нямам тук, но това е компанията с най-голяма тежест в Софикс, с нея са вързани още куп други компании, най-малкото трябва да се приключи със шуробаджинащината и да се наеме професионален мениджмънт

Коментар

Working...
                                X