IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Софарма ориентира повече навън, щото туканка разбойнишката държава диктува цените и принуждава производители да продават почти на загуба... :-(
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Дреме ми на членестоногото за някакво временно спадче на продажби за един месец, това нормални флуктуации.
      Бизнесът на компанията се развива добре, след по-малко от година (мисля, г-н Донев ще рече) нова могъща фабрика ще бъде готова - най-важното е експанзията н централна и източна Европа да продължи.
      А и най-вече, на тези нива акцията е силно подценена в дългосрочен план.

Да не говорим че папането на хапчета е вечен бизнес - нека вирнем самолетите... ;-)

Да.
      Нещо не съм много съгласен. Че е вечен бизнеса с апчетата - спор няма. Но мисля, че е по-важно да се обърне внимание на вътрешния пазар, защото преките ми наблюдения са, че там нещата са доста позапуснати (меко казано). Мястото на една генерична компания е на първо в държавата в която работи, а после и в други градове :-)
      При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• моето предположение е, че в усложнената икономическа и финансова обстановка Софарма ще забавят част от инвестициите и ще изграждат новите мощности със собствени средства, макар и по-бавно
        почти всички икономически субекти го правят това в момента
        доже някои са спрели напълно новите инвестиции
        това мисля аз ивероятно така ще стане
        което би било добре аз всички акционери

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Дреме ми на членестоногото за някакво временно спадче на продажби за един месец, това нормални флуктуации.
          Бизнесът на компанията се развива добре, след по-малко от година (мисля, г-н Донев ще рече) нова могъща фабрика ще бъде готова - най-важното е експанзията н централна и източна Европа да продължи.

Да не говорим че папането на хапчета е вечен бизнес - нека вирнем самолетите... ;-)

Да.
          Да, ще е интересно да чуем какво става с новата фабрика и ще я има ли въобще. Също и за инвестициите предвидени за 2009-10, дали ще са в пълния им размер както е по програма и ако да, откаде ще дойдат парите.

Коментар

• Дреме ми на членестоногото за някакво временно спадче на продажби за един месец, това нормални флуктуации.

Да.

Коментар

• От техническа гледна точка има мощ за растеж до 2,46 в близките седмици!
              Може и повечко, ако няма мощни рутения по темата!
              Разбира се ще видим какво О.Д. ще отчете по въпроса! :-)
              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                Първоначално изпратено от EquityPrivate
                Първоначално изпратено от малката сестра
                интересно би било да видим кой какви резултати очаква от Софарма през 2009г
                как според вас би се развил бизнесът на компанията през настоящата година?
                Ami....zle. No interesno, da.
                Както се видя ти не разбираш от фунаментален анализ. Нека императорът каже какво е неговата визия за разивитието на Софарма през 2009 година. Ще има ли могъщи капиталови разходи, могъщ ръст в приходите и могъща EBITDA margin? Давай импе ти си!
                А какво стана с новата могъща фабрика?
                И малко новини за Софарма.
                http://www.investor.bg/?cat=5&id=73894

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                  Първоначално изпратено от малката сестра
                  Както се видя ти не разбираш от фунаментален анализ. Нека императорът каже какво е неговата визия за разивитието на Софарма през 2009 година. Ще има ли могъщи капиталови разходи, могъщ ръст в приходите и могъща EBITDA margin? Давай импе ти си!

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра

Коментар

• интересно би било да видим кой какви резултати очаква от Софарма през 2009г

Коментар

• Честита Нова година на всички акционери, мениджъри, служители и почитатели на Софарма! Здраве, успехи в бизнеса и късмет в нещата, които не зависят от нас!
                        Очаквам Софарма видимо да подобри рентабилността си през настоящата година.
                        И съм сигурен, че това ще се случи. Не искам да се впускам в подробности, те коментирани много пъти и в тази и други теми.
                        Живот и здраве през Декември 2009г ще направим равносметка.
                        УСПЕХ!!!!!!!!

Коментар

• Ч.Н.Г. и на Вас, г-н Донев - и нека нашата любима Софарма стане още по-могъща през Девета година !!! :-)

Коментар

• На всички във форума - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Желая здраве и щастие през Новата 2009 г.
                            Благодаря за проявявания интерес. Да си пожелаем повече положителни емоции в условията на финансовата криза!

Коментар

• Наближажа 22 декември - сакралната дата.Помните за промоцията,нали?

Коментар

• Министърът на здравеопазването участва в откриването на новия логистичен център на „Софарма”

11 декември 2008 | 17:11 | Агенция "Фокус"

София. Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев участва в официалното откриване на нов логистичен център на българската фармацевтична компания „Софарма” АД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Логистичният център е лицензиран от Изпълнителната агенция по лекарствата като склад за търговия на едро с лекарства и отговаря на националните и европейски изисквания за Добра Дистрибуторска Практика. Инвестицията в новия терминал е на стойност 10 милиона евро като се разкриват 25 работни места.
                                Министър Желев откри официално логистичния център и разгледа роботизираната система на склада. С уникална за Югоизточна Европа напълно автоматизирана система се осигурява съхранение на лекарствата и управление на продажбите, при което ефективността на работата се увеличава 7 пъти. Системата разпределя постъпилите в центъра медикаменти по отделни канали и след това групира в индивидуални контейнери поръчаните от клиентите лекарства. Капацитетът на системата е обработка на 300 клиентски контейнера в минута, а на ден обработката 30 000 реда заявки на клиенти на ден.

Коментар

Working...
                                X