Първоначално изпратено от Пепи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
А това вече е интересно. :wink:
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от prodigalEquityPrivate, прави впечатление че висиш много тука, като за незаинтересован деЯ по-добре кажи C да го чакам ли на 5 или да прибирам?!
П.п. По въпроса ти за Софарма - ако в БГ имаше нормални възможности за шортване, Софарма и банките щяха да са първите да продам на късо. При Софарма щеше да е по-лесно обаче. От 9.00лв та до 1.80лв всички в тази тема бяха убедени, че акцията ей сега ще се изстреля нагоре, защото е мн евтина!МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalEquityPrivate, прави впечатление че висиш много тука, като за незаинтересован деЯ по-добре кажи C да го чакам ли на 5 или да прибирам?!
П.п. По въпроса ти за Софарма - ако в БГ имаше нормални възможности за шортване, Софарма и банките щяха да са първите да продам на късо. При Софарма щеше да е по-лесно обаче. От 9.00лв та до 1.80лв всички в тази тема бяха убедени, че акцията ей сега ще се изстреля нагоре, защото е мн евтина!
Коментар
-
Аз не се влияя от емоции и затова не ме притеснява, че на някой не му харесвало какво пиша за Софарма. Както често съм писал, за мен действията на фирмата са еталон за какво НЕ ТРЯБВА да се прави. Накупиха боклуците по Украйна и Сърбия, купиха на върха на пазара Момина Крепост и Медика, а последното им действие направо ме разби. Вместо да оптимизират разходите, а и тези за персонал са им доста високи, те обявявят че нямало да съкращават хора. Изненадан съм и от реакцията на тяхните акционери - г-н Донев бил много благороден! Ами то това, че на няколко стотин души ще им плащат заплата нали удря и по неговия джоб чрез цената на акцията, която пък е директно свързана с това колко профитабилна е компанията. Този акционер за капиталова печалба и дивидент ли си е вложил парите в Софарма или за да е благотворително дружество? Ето за това мн от инвеститорите на БФБ са малоумни. На нормална борса цената ще се вдигне при действие спомагащо за по-голяма профитабилност и ще се срине когато стане ясно, че мениджмънта не смята да прави кардинални промени (п.п. действа все едно кризата е лош сън, който ще изчезне).
Нямам акции и не е препоръка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dobiПовечето хора тук обикновено не пишат това, което си мислят, правят и знаят,тези, които инвестират обикновено не са тотално малоумни. А такива силни емоции срещу просто се набиват на очи - успокой се и може някой да ти поверва повече :-)
Аз не се влияя от емоции и затова не ме притеснява, че на някой не му харесвало какво пиша за Софарма. Както често съм писал, за мен действията на фирмата са еталон за какво НЕ ТРЯБВА да се прави. Накупиха боклуците по Украйна и Сърбия, купиха на върха на пазара Момина Крепост и Медика, а последното им действие направо ме разби. Вместо да оптимизират разходите, а и тези за персонал са им доста високи, те обявявят че нямало да съкращават хора. Изненадан съм и от реакцията на тяхните акционери - г-н Донев бил много благороден! Ами то това, че на няколко стотин души ще им плащат заплата нали удря и по неговия джоб чрез цената на акцията, която пък е директно свързана с това колко профитабилна е компанията. Този акционер за капиталова печалба и дивидент ли си е вложил парите в Софарма или за да е благотворително дружество? Ето за това мн от инвеститорите на БФБ са малоумни. На нормална борса цената ще се вдигне при действие спомагащо за по-голяма профитабилност и ще се срине когато стане ясно, че мениджмънта не смята да прави кардинални промени (п.п. действа все едно кризата е лош сън, който ще изчезне).
Коментар
-
ЕР, ти толкова усърдно се опитваш да не ме разбираш :-) Когато човек предлага не само факти, а предимно черни съмнения за бъдещето и освен това декларира че няма акции и тази компания не го интересува, просто убеждава останалите, че го всеки ден губи много време да се опитва да "отваря очите" на форума в посока да се разкарат от тази компания. Съответно има интерес да го прави и т.н.
Повечето хора тук обикновено не пишат това, което си мислят, правят и знаят,тези, които инвестират обикновено не са тотално малоумни. А такива силни емоции срещу просто се набиват на очи - успокой се и може някой да ти поверва повече :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от dobiЕР, щом такива страхотно красиви, умни и несоциално слаби мъже като мен са тук - значи е еталон за подражание. А щом хвърляш толкова всеки ден усилия да убедиш всички, че това не е добре, нещо се разминаваме в протокола и дневния ред. Колко пъти да кажа, че отрицателните емоции към компанията са лош съветник. И положителните - също. Но положителните в живота - не. Наздраве :-)
Коментар
Коментар