IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Защо не? Мегавеликия умнокрасив Батя-Миро ми се подиграва за размера на портфейла и способностите, въпреки че не знае какво са опции. Има пари набити в Ачийв, предлагам му премия за путове като толкова си вярва. Лично за мен Ачийв са шит - има генерици на пазара вече, закъсняват с години таймлайна и май бяха споменали последно за пийк продажби от 400 милиона, което е нищо. Сперото могат да вземат пазар за 6 милиарда само в САЩ и им помагат GSK, не някакъв чичо Оги. Имат и далеч по-нормална оценка
    Ако успеят да си изиграят картите, потенциалът реалистично е чувствително по-голям в пика от 400 милиона долара на година. Пазарът е общо е около 3,7 млрд. долара годишно чисто след рабати и т.н. Вейпът е 1,5 млрд. и към момента няма конкуренция, за тютюна ако се допусне, че успеят предвид предимствата спрямо останалите продукти да достигнат 50% в пика, това прави 1,1 млрд. годишно продажби. Ако за вейпа се сложи сконто от 50% заради началната фаза, възможността да бъде одобрен и евентуална конкуренция, пак остава един потенциал само от него от 750 млн. долара в пика.

Коментар

• Профет, думата ти нищо не струва. Бида се качи на $0.40, теб още те няма а уж искаше на $0.25 да продаваш. Айде, махам бида, че ми трябват паричките да се пробвам да купя още путове на Гопро и други такива шитни
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Аска е чак 2.10, профета май ми върза тенекия
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Профете, борсата отвори, бида е пуснат. Кажи дали да се местя на 0.25 за март

Коментар

• Първоначално изпратено от emgeko Разгледай мнение

Чудесно, прочетох анализа, поздравления! Не съм убеден, че изброените фактори са в основата на спада на цената оттогава с 98%, но не това е същественото. Това, което обаче мен ме интересува, е на какво се дължи сегашната негативна оценка към компанията и цената й. Ако правилно разбирам - най-вече на конкуренцията около генеричните продукти, свързани с Varenicline? Или може би и други фактори - дефицит по линия на апликацията във FDA, допълнителна конкуренция през NRT и Bupropion, недостатъчно дълга интелектуална защита на продукта, лош мениджмънт, липса на ресурс, липса на правилна пазарна стратегия за реализация на продукта, проблем по линията на веригата на доставка и производство или други фактори?

Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи. Всеки си решава как и през какви продукти ще отиграе тези рискове и на какво базира инвестиционните си решения. Пожелавам и големи печалби със Сперо, не познавам компанията, възможно е след време да е много по-висока цената спрямо тази на Ачийв. Там предварително се обявявам за загубил и дано така успея да запазя малко от честта си.
            Защо не? Мегавеликия умнокрасив Батя-Миро ми се подиграва за размера на портфейла и способностите, въпреки че не знае какво са опции. Има пари набити в Ачийв, предлагам му премия за путове като толкова си вярва. Лично за мен Ачийв са шит - има генерици на пазара вече, закъсняват с години таймлайна и май бяха споменали последно за пийк продажби от 400 милиона, което е нищо. Сперото могат да вземат пазар за 6 милиарда само в САЩ и им помагат GSK, не някакъв чичо Оги. Имат и далеч по-нормална оценка

Коментар

..
              Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи.
              ......
              Точно това е и за мен същността на такъв тип краткосрочна търговия - почти хазарт! Фифти-фифти, накрая може и без гифти, а това нищо по същество не доказва. Просто хазарт със залози върху актив - акция.

И се Извинявам за редакцията! От тел ми е трудно да избирам и подчертавам текст, а така ми беше по-лесно.

Коментар

Да видим, анализът за Ачийв съм го писал юни 2018, алфата не искаше да го публикува за пари, че била прекалено незначителна компания

https://seekingalpha.com/instablog/3...g-under-threat

Цената на акция е надолу към 98% спрямо тогава
                https://seekingalpha.com/symbol/ACHV

Ето заключението ми

Cytisine could be proven to be worthy rival to varenicline if a study proves its effectiveness is on a similar level as the drug boasts a lower price, a shorter treatment time and less severe side effects. However, Achieve has a very narrow window for a successful commercialization of the drug considering that Chantix’ patents run out soon which will eventually bridge the gap in prices.

Sopharma seems to be confident in cytisine’s prospects for 2022 and beyond as it has announced plans to plant a large amount of golden rain trees.

As a whole, I think that cytisine has a decent potential to rival varenicline but Pfizer shouldn’t worry too much as Chantix comes off patent in 2020 which I consider too soon for Achieve to mount a challenge. In any case, the patent expiry of Chantix and the potential introduction of varenicline will produce substantial savings for health care systems and consumers.
                Чудесно, прочетох анализа, поздравления! Не съм убеден, че изброените фактори са в основата на спада на цената оттогава с 98%, но не това е същественото. Това, което обаче мен ме интересува, е на какво се дължи сегашната негативна оценка към компанията и цената й. Ако правилно разбирам - най-вече на конкуренцията около генеричните продукти, свързани с Varenicline? Или може би и други фактори - дефицит по линия на апликацията във FDA, допълнителна конкуренция през NRT и Bupropion, недостатъчно дълга интелектуална защита на продукта, лош мениджмънт, липса на ресурс, липса на правилна пазарна стратегия за реализация на продукта, проблем по линията на веригата на доставка и производство или други фактори?

Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи. Всеки си решава как и през какви продукти ще отиграе тези рискове и на какво базира инвестиционните си решения. Пожелавам и големи печалби със Сперо, не познавам компанията, възможно е след време да е много по-висока цената спрямо тази на Ачийв. Там предварително се обявявам за загубил и дано така успея да запазя малко от честта си.

Коментар

Каква точно е тезата, която стои зад този залог? Това, че компанията и цената на акцията й ще вървят надолу в краткосрочен аспект ли? Всеки, който следи по-отблизо акцията е наясно, че е напълно възможно до края на годината цената й да падне до 2$ (шортене, разводняване на капитал и т.н.), а защо не и по-надолу в следващите 12 месеца, докато излязат резултатите от NDA-а, така че е съвсем реалистично да може да се упражнят путовете при зададените параметри, но какво следва от това? Че не е възможно при евентуален buy out още януари да избухне цената ли? Или да пък да видим съвсем други нива при евентуално одобрение на медикамента? За човек, който е инвестирал тук с дълъг хоризонт, подобен залог е абсолютно безсмислен.
                  Да видим, анализът за Ачийв съм го писал юни 2018, алфата не искаше да го публикува за пари, че била прекалено незначителна компания

https://seekingalpha.com/instablog/3...g-under-threat

Цената на акция е надолу към 98% спрямо тогава
                  https://seekingalpha.com/symbol/ACHV

Ето заключението ми

Cytisine could be proven to be worthy rival to varenicline if a study proves its effectiveness is on a similar level as the drug boasts a lower price, a shorter treatment time and less severe side effects. However, Achieve has a very narrow window for a successful commercialization of the drug considering that Chantix’ patents run out soon which will eventually bridge the gap in prices.

Sopharma seems to be confident in cytisine’s prospects for 2022 and beyond as it has announced plans to plant a large amount of golden rain trees.

As a whole, I think that cytisine has a decent potential to rival varenicline but Pfizer shouldn’t worry too much as Chantix comes off patent in 2020 which I consider too soon for Achieve to mount a challenge. In any case, the patent expiry of Chantix and the potential introduction of varenicline will produce substantial savings for health care systems and consumers.

Коментар

Каква точно е тезата, която стои зад този залог? Това, че компанията и цената на акцията й ще вървят надолу в краткосрочен аспект ли? Всеки, който следи по-отблизо акцията е наясно, че е напълно възможно до края на годината цената й да падне до 2$ (шортене, разводняване на капитал и т.н.), а защо не и по-надолу в следващите 12 месеца, докато излязат резултатите от NDA-а, така че е съвсем реалистично да може да се упражнят путовете при зададените параметри, но какво следва от това? Че не е възможно при евентуален buy out още януари да избухне цената ли? Или да пък да видим съвсем други нива при евентуално одобрение на медикамента? За човек, който е инвестирал тук с дълъг хоризонт, подобен залог е абсолютно безсмислен.
                    Тезата е, че Ачийв беше шит през 2018г когато писах анализа и е шит сега и почти сигурно ще падне под $2 ама Батя или го е шубе или не знае как работят опциите. Да, възможно е да има buy out на теория и затова биотех се играят през опции за да си лимитираш експозицията. Е по същата причина купувам колове много ОТМ върху Сперо. И те са близо до $2.50, така че ако не ви стиска и искате да играем на чест, мисля че след 1г Сперото ще е далеч над Ачийв като цена на акция. Най-далечните опции на пазара са за март, затова и предлагам за март на профета. По-дългосрочно не може в момента
                    Last edited by Black and white cat-foot; Вчера, 13:03.

Коментар

Батя и всеки друг, който мисли че след 20г е умнокрасив, днес ще ви дам шанс да докажете че трябва да ви уважавам и не сте само на думи. Пандата трепач на еднорози ви дава шанс да заложите срещу него на 2.5 за Ачийв, че Шеллито и дрона и всякакви такива компании нямат опции. Ето снимка от телефона, елате ми ако смеете. Ако не, повече да не съм чул че трябва да ви уважавам и да съм смирен. Айде, дайте ми путчета, слагам $100 ей така за баса

[ATTACH=CONFIG]n4286785[/ATTACH]

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Дамм, както си и мислех.. приказки много, кураж малко. Едно е да списваш статийки за ритейла и да тролиш по форуми, друго е да застанеш зад думите си с нещо повече от пари за семки и бонбонки
                        Успех в начинанията панде!
                        Кураж колкото искаш, ама като отсрещната страна не разбира от опции, файда йок. Питай Карол някой стажант да ти обясни как да се оправиш в платформата, точно тея ми бяха интродюсър през 2016. Айде, профета поне знае какво да търгува

Коментар

• Дамм, както си и мислех.. приказки много, кураж малко. Едно е да списваш статийки за ритейла и да тролиш по форуми, друго е да застанеш зад думите си с нещо повече от пари за семки и бонбонки
                          Успех в начинанията панде!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Хаха, не е уплаши думата панде, РАЗСМЯ ме с кокошкарския си залог
                            Хайде ще ти дам шанс да се докажеш като си много ербап!
                            Депозирай 10К евро в Карол или СИС (където ти е по удобно). Моите 10К са налични там. Ясни и прости условия: Дали Ачийв ще е над/под 2.50$ на 19 Дек 2025. Ти казваш под, аз над. Позналия прибира 20К €!
                            Хайде, чакам утре от ИП да ми звъннат с потвърждение. Не вярвам най великия панда блогър от люлинската финансова общност да се уплаши
                            Батя и ти ме разсмя искрено, очаквам скоро пощенски гълъб с предизвикателство за дуел там в морската ви градина. Сигурно със шпаги, че тея неща пистолетите май са твърде хай-тек за тебе. Абе как може инвеститор с 25 години опит да си мисли, че най-добрият начин да си поиграем на пазара е аз специално да депозирам 10к еврака в сметката му и ако той загуби, да му вярвам на мъжката дума, че ще се разплати? Голям си уж, а играеш кокошкарски номера или не знаеш как работят опциите. Влез в 21 век вече, нали си беше и автоматизирал дома с Шелли джаджи, не може така, пандите ще ти се смеят. А ако някой от Карол те светне как работят опциите и се веснеш в 16:31 да си стиснем ръцете на борсата, гледай да превариш профета. Давам си парите само на първия умнокраив, който се появи

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

Панда, продавам ти ACHV 19Dec25 $2.5 PUTS на цена $0,25 за $10 000. Ти определи къде да се срещнем и да си стиснем ръцете за сделката?
                              В момента в IBKR могат да се шортят 787,510 акции на Ачийв, но ти искаш да отворя експозиция еквивалентна на 1.5 милиона акции, па и на повече от двойна премия? Човек, options volume ми изписва на екрана на 474, а ти искаш 40,000 контракта? Имаш мокър сън SEC да те разследва ли? Айде разбрахме, че си голям, ама няма да мине тоя номер. Ето какво, ако толкова искаш да танцуваме и толкова вярваш в потенциала на Ачийв, ще удвоя предложението ми на 40 лота, но цената си остава същата - 0.10. Среща 16:31 днес на американските борси, бида ми ще е там. Ако толкова държиш на $0.25, мога да ти дам толкова ама за контракта за март. Ако си ок с това, кажи си преди да отворят борсите.
                              Last edited by Black and white cat-foot; Вчера, 08:12.

Коментар

Не искаш да ми вземеш парите ли? Малката панда ли те уплаши? Само на думи си за Ачийв и си изпусна шанса да танцуваме, бида е вече на 0.25 че някой иска да заложи повече срещу теб отколкото аз. Айде успех на запада
                                Хаха, не е уплаши думата панде, РАЗСМЯ ме с кокошкарския си залог
                                Хайде ще ти дам шанс да се докажеш като си много ербап!
                                Депозирай 10К евро в Карол или СИС (където ти е по удобно). Моите 10К са налични там. Ясни и прости условия: Дали Ачийв ще е над/под 2.50$ на 19 Дек 2025. Ти казваш под, аз над. Позналия прибира 20К €!
                                Хайде, чакам утре от ИП да ми звъннат с потвърждение. Не вярвам най великия панда блогър от люлинската финансова общност да се уплаши

Коментар

Working...
                                X