Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
-
Профет, думата ти нищо не струва. Бида се качи на $0.40, теб още те няма а уж искаше на $0.25 да продаваш. Айде, махам бида, че ми трябват паричките да се пробвам да купя още путове на Гопро и други такива шитниdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от emgeko Разгледай мнение
Чудесно, прочетох анализа, поздравления! Не съм убеден, че изброените фактори са в основата на спада на цената оттогава с 98%, но не това е същественото. Това, което обаче мен ме интересува, е на какво се дължи сегашната негативна оценка към компанията и цената й. Ако правилно разбирам - най-вече на конкуренцията около генеричните продукти, свързани с Varenicline? Или може би и други фактори - дефицит по линия на апликацията във FDA, допълнителна конкуренция през NRT и Bupropion, недостатъчно дълга интелектуална защита на продукта, лош мениджмънт, липса на ресурс, липса на правилна пазарна стратегия за реализация на продукта, проблем по линията на веригата на доставка и производство или други фактори?
Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи. Всеки си решава как и през какви продукти ще отиграе тези рискове и на какво базира инвестиционните си решения. Пожелавам и големи печалби със Сперо, не познавам компанията, възможно е след време да е много по-висока цената спрямо тази на Ачийв. Там предварително се обявявам за загубил и дано така успея да запазя малко от честта си.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
..
Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи.
......
И се Извинявам за редакцията! От тел ми е трудно да избирам и подчертавам текст, а така ми беше по-лесно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Да видим, анализът за Ачийв съм го писал юни 2018, алфата не искаше да го публикува за пари, че била прекалено незначителна компания
https://seekingalpha.com/instablog/3...g-under-threat
Цената на акция е надолу към 98% спрямо тогава
https://seekingalpha.com/symbol/ACHV
Ето заключението ми
Cytisine could be proven to be worthy rival to varenicline if a study proves its effectiveness is on a similar level as the drug boasts a lower price, a shorter treatment time and less severe side effects. However, Achieve has a very narrow window for a successful commercialization of the drug considering that Chantix’ patents run out soon which will eventually bridge the gap in prices.
Sopharma seems to be confident in cytisine’s prospects for 2022 and beyond as it has announced plans to plant a large amount of golden rain trees.
As a whole, I think that cytisine has a decent potential to rival varenicline but Pfizer shouldn’t worry too much as Chantix comes off patent in 2020 which I consider too soon for Achieve to mount a challenge. In any case, the patent expiry of Chantix and the potential introduction of varenicline will produce substantial savings for health care systems and consumers.
Иначе играта на залози един срещу друг лично за мен не представлява интерес, още повече в предлагания кратък хоризонт. Напълно възможно е Ачийв и да занули, както и да изхвърчи. Всеки си решава как и през какви продукти ще отиграе тези рискове и на какво базира инвестиционните си решения. Пожелавам и големи печалби със Сперо, не познавам компанията, възможно е след време да е много по-висока цената спрямо тази на Ачийв. Там предварително се обявявам за загубил и дано така успея да запазя малко от честта си.
Коментар
-
Каква точно е тезата, която стои зад този залог? Това, че компанията и цената на акцията й ще вървят надолу в краткосрочен аспект ли? Всеки, който следи по-отблизо акцията е наясно, че е напълно възможно до края на годината цената й да падне до 2$ (шортене, разводняване на капитал и т.н.), а защо не и по-надолу в следващите 12 месеца, докато излязат резултатите от NDA-а, така че е съвсем реалистично да може да се упражнят путовете при зададените параметри, но какво следва от това? Че не е възможно при евентуален buy out още януари да избухне цената ли? Или да пък да видим съвсем други нива при евентуално одобрение на медикамента? За човек, който е инвестирал тук с дълъг хоризонт, подобен залог е абсолютно безсмислен.
https://seekingalpha.com/instablog/3...g-under-threat
Цената на акция е надолу към 98% спрямо тогава
https://seekingalpha.com/symbol/ACHV
Ето заключението ми
Cytisine could be proven to be worthy rival to varenicline if a study proves its effectiveness is on a similar level as the drug boasts a lower price, a shorter treatment time and less severe side effects. However, Achieve has a very narrow window for a successful commercialization of the drug considering that Chantix’ patents run out soon which will eventually bridge the gap in prices.
Sopharma seems to be confident in cytisine’s prospects for 2022 and beyond as it has announced plans to plant a large amount of golden rain trees.
As a whole, I think that cytisine has a decent potential to rival varenicline but Pfizer shouldn’t worry too much as Chantix comes off patent in 2020 which I consider too soon for Achieve to mount a challenge. In any case, the patent expiry of Chantix and the potential introduction of varenicline will produce substantial savings for health care systems and consumers.
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Каква точно е тезата, която стои зад този залог? Това, че компанията и цената на акцията й ще вървят надолу в краткосрочен аспект ли? Всеки, който следи по-отблизо акцията е наясно, че е напълно възможно до края на годината цената й да падне до 2$ (шортене, разводняване на капитал и т.н.), а защо не и по-надолу в следващите 12 месеца, докато излязат резултатите от NDA-а, така че е съвсем реалистично да може да се упражнят путовете при зададените параметри, но какво следва от това? Че не е възможно при евентуален buy out още януари да избухне цената ли? Или да пък да видим съвсем други нива при евентуално одобрение на медикамента? За човек, който е инвестирал тук с дълъг хоризонт, подобен залог е абсолютно безсмислен.Last edited by Black and white cat-foot; Вчера, 13:03.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБатя и всеки друг, който мисли че след 20г е умнокрасив, днес ще ви дам шанс да докажете че трябва да ви уважавам и не сте само на думи. Пандата трепач на еднорози ви дава шанс да заложите срещу него на 2.5 за Ачийв, че Шеллито и дрона и всякакви такива компании нямат опции. Ето снимка от телефона, елате ми ако смеете. Ако не, повече да не съм чул че трябва да ви уважавам и да съм смирен. Айде, дайте ми путчета, слагам $100 ей така за баса
[ATTACH=CONFIG]n4286785[/ATTACH]
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДамм, както си и мислех.. приказки много, кураж малко. Едно е да списваш статийки за ритейла и да тролиш по форуми, друго е да застанеш зад думите си с нещо повече от пари за семки и бонбонки
Успех в начинанията панде!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Хаха, не е уплаши думата панде, РАЗСМЯ ме с кокошкарския си залог
Хайде ще ти дам шанс да се докажеш като си много ербап!
Депозирай 10К евро в Карол или СИС (където ти е по удобно). Моите 10К са налични там. Ясни и прости условия: Дали Ачийв ще е над/под 2.50$ на 19 Дек 2025. Ти казваш под, аз над. Позналия прибира 20К €!
Хайде, чакам утре от ИП да ми звъннат с потвърждение. Не вярвам най великия панда блогър от люлинската финансова общност да се уплашиdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
Панда, продавам ти ACHV 19Dec25 $2.5 PUTS на цена $0,25 за $10 000. Ти определи къде да се срещнем и да си стиснем ръцете за сделката?Last edited by Black and white cat-foot; Вчера, 08:12.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Не искаш да ми вземеш парите ли? Малката панда ли те уплаши? Само на думи си за Ачийв и си изпусна шанса да танцуваме, бида е вече на 0.25 че някой иска да заложи повече срещу теб отколкото аз. Айде успех на запада
Хайде ще ти дам шанс да се докажеш като си много ербап!
Депозирай 10К евро в Карол или СИС (където ти е по удобно). Моите 10К са налични там. Ясни и прости условия: Дали Ачийв ще е над/под 2.50$ на 19 Дек 2025. Ти казваш под, аз над. Позналия прибира 20К €!
Хайде, чакам утре от ИП да ми звъннат с потвърждение. Не вярвам най великия панда блогър от люлинската финансова общност да се уплаши
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар