Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Нещо лично приемаш критика към друг или не?
Аз споделям проблем, който виждам. Решението естествено сам си го намирам, не чакам някой анонимник във форума да ми го даде.
Съжалявам, че споделих мнението си, че ако имаш въпроси може да ги адресираш към Директора за връзки с инвеститорите.
Успех
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Като имаш въпроси звъниш на ДВИ, пишеш мейли, ходиш на събрания и ги задаваш, други идеи имаш ли? С другите инвестиции как процедираш?
Аз споделям проблем, който виждам. Решението естествено сам си го намирам, не чакам някой анонимник във форума да ми го даде.
Коментар
-
Да, но това предизвиква у мен още поне пет въпроса, а водещият просто каза - Добре ок и така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Това тотално съм го пропуснал - какъв дивидент? На софарма АД ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнениеДивидентът е пристигнал в Карол.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Огнян Донев очаква ръст на приходите с 30-50% в слествие на придобиванията, които направиха. Това беше най-важното, което аз чух.
- 1 like
Коментар
-
Водещият само кимаше и викаше Добре Ок и не зададе нито един смислен въпрос.Last edited by BSEtrader; 17.12.2024, 14:37.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrProfit Разгледай мнение
Както неведнъж си казвал, кисело е гроздето ...
Приходите от продажби на Групата бележат ръст от 163,1 млн. лв. или 11.9%, достигайки 1 538,1 млн. лв. през деветмесечие 2024 г. спрямо 1 375 млн. лв. през деветмесечие 2023 г.
Съмнявам се да не си проверил информацията по долу, така че твърдението за стагниращи приходи си явно цели връщане в отбора на по-изгодни цени
При около 90 милиона печалба за последните 12 месеца и при значително по-висока през 2025 с ефекта от новата сделка явно P/E го смяташ през значително по високи цени на акциятаСофия, България, 20 ноември 2024 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA: Българска фондова борса АД, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец октомври 2024 година Дружеството реализира спад в продажбите от 8% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 2% спад на продажбите на вътрешен пазар и 10% спад на продажбите за износ.
За периода от началото на 2024 година Дружеството реализира спад в продажбите в размер на 8%, в т.ч. 4% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 14% спад на продажбите за износ.
Гроздето е кисело когато една компания подобрява фундамента си и цената й расте, а ти нямаш акции. Когато показателите са надолу, е по-добре да нямаш акции (или грозде)
Как точно изчисли "положителния" ефект на новата сделка върху резултатите за 25-та г. Или викаш Няма как да не е положителен
Щото аз помня едно заиграване в Сърбия дето после няколко години се отписваха отрицателни преоценки, докато се занули накрая инвестицията там
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Мдаа, трябва да се намери някакъв път за развитие и покачване на показателите тук, че така като гледам Р/Е отива към 13-14, което за компания със стагниращи продажби и печалба е твъъърде много.. особено пък на БФБ. Някъде към 3 лв. на акция заслужава на този етап. Затова и съм си извън отбора аз при това положение.
Приходите от продажби на Групата бележат ръст от 163,1 млн. лв. или 11.9%, достигайки 1 538,1 млн. лв. през деветмесечие 2024 г. спрямо 1 375 млн. лв. през деветмесечие 2023 г.
Съмнявам се да не си проверил информацията по долу, така че твърдението за стагниращи приходи си явно цели връщане в отбора на по-изгодни цени
При около 90 милиона печалба за последните 12 месеца и при значително по-висока през 2025 с ефекта от новата сделка явно P/E го смяташ през значително по високи цени на акцията
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"Софарма" плати 40 млн. евро за пазари в 10 държави на първи етап на сделка
Става дума за придобиване на пакет с 68 разрешения за производство на 14 лекарства
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар