IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Разликата в цената отива за "БОНУСИ" към директори, управители и темподобни началници в БГ. Луксовете на БГ управниците се заплащат от нуждаещия се изтормозен народ. Да не забравяме какви бонуси си раздаде г-н Донев за свършеното на последното извънредно събрание на Софарма ,Бонусите на шефката на здравната каса и Т. Н. Какво да се прави? Кажете една молитва ...... и пийте по една Българска ракийка за здравето им .......

    Коментар


    • И това ако не е псевдо пазарна икономика...

      От Софарма се тупаха в гърдите за това, че 60% от продукцията им била за износ!... Блазе им на чужденците - хем с по-големи заплати и пенсии от нашите, хем с 3 пъти по-евтини лекарства. Г-н Донев скоро може и 100% от продукцията да изнася, защото като се раздуха скандала никой в БГ няма да му купува лекарствата

      Коментар


      • Хора това се знае от години, не казвайте че не познавате хора или ваши познати нямат техни познати които да не са купували или поръчвали лекарства от друга съседна нам държава защото там същите лекарства са в пъти по-евтини. Сега просто някой редактор нещо не се е усетил и е пунал публикацията във вестника и на друг журналист шефа му не е дочул за какво ще говори. Това е от години, от години, защо пак сега избухва този "скандал" сега ще кажат че ББ ги продава лекарстватра а системата е опорочена с какви ли не схеми с касата болниците, софарма и парацетамола Само се надявам сега като се е зашумяло да вземат и тук да намалят цените в което много се съмнявам. причината била неколкократно по-високо ДДС за лекарствата в БГ от Турция или Сърбия да речем. Ако нещо струва в Сърбия 25 лева а тук 75 за какво ДДС говорим въобще. Ако в Сърбия ДДС е 5% на лекарствата а тук е 20% то цената на лекарството в Сърбия е 23.80 + 5% ДДС = 25лева а тук за да струва 75 лева цената му е 62.5 + 20% ДДС = 75. Така че гусин Донев обяснете на хората защото популистки и PRски изказвания от вас или ваши подчиненине минават на всички. Пиша вас с малка буква защото вие и вашата порода хора не са на уважение при мен.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Ааааа къде бил клИча от бараката....Ми то мнго лесно така бе Другару Донев.Да видим дали в БГ има правосъдие ...аз се съмнявам.Ама с корупция да правиш бизес и баба може.
          Не ми е ясно, дали някой се е съмнявал в това, че състоянието на гуруто на инвестиционната общност не е създадено с мазоли по ръцете му?!? Но нали знаете, когато въшката се наяде, тя излиза на челото! Тогава лъсва цялата истина! А със скъпите лекарства у нас не е спонсорирал дъмпинга си в чужбина, той там също печели, но по-малко! Чистата себестойност на всички лекарства е малък процент от продажната им цена! Други "разходи" се калкулират вътре! Разход спокойствие, разход кадрово обезпечаване на компанията по министерства и ведомства, разход осигуряване комфорт при "работата" с НЗОК, т.е. източването й...
          А останалото, а то не е малко, се насочва към медии, строителство, спекулации, изкупуване и други начини за манипулации и лесни печалби, според момента!
          А богатите хора по света правят фондации и подпомагат бедните и болните! Тук богатеем на гърба им! Срамота! Боклук! Да си се беше занимавал със скрап...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
            Просто съм без думи-богатите българи спонсорират лекарствата на бедните комшии.
            Това е Идолът на инветиционната общност........Смяяяяяях

            Коментар


            • Просто съм без думи-богатите българи спонсорират лекарствата на бедните комшии.
              Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
              Ааааа къде бил клИча от бараката....Ми то мнго лесно така бе Другару Донев.Да видим дали в БГ има правосъдие ...аз се съмнявам.Ама с корупция да правиш бизес и баба може.

              Коментар


              • Ааааа къде бил клИча от бараката....Ми то мнго лесно така бе Другару Донев.Да видим дали в БГ има правосъдие ...аз се съмнявам.Ама с корупция да правиш бизес и баба може.

                Коментар


                • Огнян Донев си призна за дъмпинга на лекарства
                  http://www.bnews.bg/article-44476

                  Коментар


                  • "Десетте фармацевтични компании печелят повече от колкото останалите 490 водещи компании" - Love and other drugs
                    Предполагам става въпрос за S&P500 Хубаво филмче.

                    Коментар


                    • Днес отварям един от "нашите" вестници и какво да видя ми аз съм дарил пари за бедствието - а даже не съм разбрал
                      "Вестник "Труд" и фармацевтичната компания "Софарма" започват кампания за набиране на средства за пострадалите при наводненията, като "Софарма" направи първата вноска от 50 хил. лева в събирателната сметка. "

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        ...
                        е смешно да се говори за тази компания! ...
                        !
                        Изобщо цялата компания е смешна
                        не е препоръка

                        Коментар


                        • Така като гледам ако чичо Оги си държи на думата(а той ще го направи защото я даде пред Полската борса), та тук ще чакаме 60% от 40млн или поне 17-18стинки на хартия тази година. Поправете ме ако смятам грешно. Та то само от дивиденти ще вържем 5-6% доходност(колкото прави мастера за година), а отделно мисля че за капитализация под 500млн е смешно да се говори за тази компания! Да не говорим че чакат да открият още един завод скоро!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Тук тази седмица ми продават през делта сток
                            Купих 500 бр. /2 по 250 /от Карол с цел купуване на 2К до излизането на К 1 на кой са големите пакети по 10 К тези дни ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                              ЕК разследвала “Софарма“ за монополно положение
                              Публикуване: 07.02.2012, 11:49
                              Автор: Money.bg

                              Европейската комисия разследва “Софарма” за монополно положение на пазара на лекарства, съобщава Mediapool, цитирайки изданието New Europe което се позовава на анонимни източници. До този момент няма независимо потвърждение нито от ЕК, нито от българските власти, посочват от Mediapool.

                              Според New Europe, което и преди е пускало уличаващи материали за Софарма АД, компанията е успяла да си осигури доставките на повече от 70% от лекарствата за болниците и над 50% от предписаните лекарства. В публикацията се посочвало, че “ключът“ към случая "Софарма" са собственикът на компанията О. Донев и заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова, бивш високопоставен служител на “Софарма“ АД.

                              От КЗК са казали за Mediapool, че е до момента нямат информация за подобна проверка на ЕК у нас. При наличието на подобна проверка ЕК би трябвало да излезе с изявление по въпроса.
                              Добре де, нали секи ден потелевизорът Актавис се фукат как били №1 в България... На кой да вярвам сега...
                              А като борят монополите, що не се позагледат в топлофикациите, ърм? То да е монополист като свят, а то - цял рекетьор, топлофикацията де...
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Тук тази седмица ми продават през делта сток

                                Коментар

                                Working...
                                X