IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Дянков преди малко защити госпожата по БНТ. Каза че работата е конфликт между медийни групи!

    Коментар


    • Чудя му се на ОД за чий му трябваше да се навира в медийния бизнес и да кръстосва шпаги с мустака и сие. За ББ от самолет се вижда,че няма къде да ходи. Ако не действа както искат масите (разбирай телеграф,викенд,тв7 и тн..) то може не всеки ден, а през час да го заливат с информация как нещо в държавата не е наред. Ако бяхме Дания или Норвегия можеше да ги 'пусне по тъча' , но в България няма как... тука няма изхарчен 1 държавен лв. без някаква схема с или без знанието на властимащите...затова ББ се прави на ударен и иска не иска гребе по течението. Ако завърти лодката потока (информация) неиминуемо ще я обърне.

      Това е.

      Не казвам, че Фармите не са облажили, но ако не са те със сигурност ще пием вносни и поне 2-но по-скъпи лекарства произведени в Германия, Франция и тн.

      Не съм фен на 'големия бизнес', но ако трябва да избирам на кой да съм фен ОД или ЦВ с 2 ръце и 2 крака бих избрал ОД.
      Ако не друго Софарма е едно от малкото дружества, които имат сериозен износ и са изключително полезни за държавата. НЕ работят с депозитие на държавните структури.

      Но явно офшорките на Цеко и Цецо са по актуални в момента.

      Поздрави

      Не е препоръка
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • В БГ не е позволено да имаш медия, която да е собственост на различни от "правилните" хора. Става така, че дори един вестник не може да е в страни от медийната група на Пеевски и Василев. С нашите данъци тази група си развива собственият бизнес и ще се постарае и в следващото правителство да има позиции, щом притежава толкова медии в страната, а и не само вече медии......
        Лекарствата едва ли не са наблюдавани от всички правителства в страната до момента, за да се правят точно сега заключения за високи монополни цени. Това е бизнес като всички останали - продаваш ли скъпо некачествен продукт си заминаваш!!!!
        Подкрепям Огнян Донев и неговата кауза!!!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
          ...защото са работели в Холдинг пътища примерно, а вие имате акции там?
          Някой хора имат и биография,а да работиш в публична БГ компания все още не е престъпление. Аз съм на страната на Донев, защото има кураж и ако смачкат и него, наистина не отива на добре (евала на ония, ако успеят да направят истинска бананова р-ка в ЕС,били те ДС/ДПС или някакъв там посланик)
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

          Коментар


          • ...депутати от СДС са изпратили писма до две комисии - за защита на потребителите и за защита на конкуренцията, с искане да проверят ценообразуването и цените на медикаментите, плащани с публични средства от НЗОК и от Министерството на здравеопазването през последните 5 години, както и дали има създадено монополно положение на "Софарма" АД и "Софарма Трейдинг" АД в търговете за доставка на медикаменти и медицински изделия...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
              Ето ги пак с конспирациите, не знам какви ДПСта визираш, но има разследване от ЕК /или Боко ги е купил и тях, за да срине Донев /!
              Горката жена била уволнена, защото работила в Софарма
              Да разбирам, че сте съгласни с това, вашите пари да се харчат по безобразен начин. По същата логика утре да ви направят винетката 10 000лв на година, защото купуваме асвалта на огромни цени и да НЕ уволняваме хората допуснали това, защото са работели в Холдинг пътища примерно, а вие имате акции там?
              Първо акции нямам, не съм имал и не знам дали ще имам. Специално с това започнах, щото ми беше ясно че ще се намерят умници дето да пишат такива глупости. Второ - не мога да повярвам че има някой който не е разбрал откъде започна всичко - а именно като контра действие от страна Пеевски и цялата медийна империя срещу влизане на Донев в часовете. Трето - аз не съм чул за възложена проверка която да е показала че жената била ... виждам само че някои си прави репортажи по телевизията в стил свободно съчинение и после Бойко се обажда по телефона и уволнява. Тежко й на тази държава дето така се определя виновен ли си за нещо, не си ли, клевета ли е това или факт. Може много да е сгазила лука тази жена, ама определено няма как Бойко да го е разбрал днес до обяд и да я уволни.

              Всичко това си е война между Корпоративна банка (искаме си държавните пари да си ги връткаме и никой нищо да не ни казва) и Огнян Донев (който още не ми е много ясно що си вкара таралежа в гащите с тези медии, макар че споделям тезите му че е много важно да няма пълен монопол на медийния пазар, щото е опасно и лошо за всички).
              В тази битка твърдо съм на страната Донев. Лично мое впечатление от това което съм видял от двете страни през годините.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Боко уволнявал след като гледал телевизия? Как може да гледа телевизия някой, който живее в телевизорът?

                А иначе върху Софарма и г-н Донев се изляха тонове помия навсякъде из интернет. Препоръчах им като му завиждат за печалбите, да му станат ортаци, за да печелят и те.
                Страшни идеи даваш. Сега като му резнат далаверката на огнянчо донев, ще ви обере набързо миноритарните жетончета , че да си навакса пропуснатите ползи

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Няма такава държава, Бойко гледа новини и после уволнява. Много е тъжно всичко това. Явно жената има голям недостатък ... и той е в CV-то, била работила във Софарма, ако беше работила в Актавис сигурно нямаше да е проблем, или ако е била овчар на село ...
                  Тъжна история. Показва че методите на ДС/ДПС вършат работа... за съжаление.
                  Ето ги пак с конспирациите, не знам какви ДПСта визираш, но има разследване от ЕК /или Боко ги е купил и тях, за да срине Донев /!
                  Горката жена била уволнена, защото работила в Софарма
                  Да разбирам, че сте съгласни с това, вашите пари да се харчат по безобразен начин. По същата логика утре да ви направят винетката 10 000лв на година, защото купуваме асвалта на огромни цени и да НЕ уволняваме хората допуснали това, защото са работели в Холдинг пътища примерно, а вие имате акции там?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    За вен нещата са прости:
                    Всеки има право да продава произведеното от него на каквато цена реши в условията на свободна конкуренция, а клиентът пък има право да избере най-добрата оферта според цената и качеството. На това му се вика КАПИТАЛИЗЪМ.
                    Импе, тук никой не говори за цените на Донев на свободният пазар /разбирай в аптеките/. За там си 100% прав и ако влезна в аптека с 5лв., предложат ми 3 алтернативи и реша да е негов продукт - нека да си го продаде с 10 000% печалба.
                    Тука говориме, че тези лекарства се купуват пак с мои пари, но без мое съгласие и то на цени, в пъти по-високи! В този случай чисто юридически Донев отново няма вина /освен ако не се докажат корупционни практики/, но поне шефове на болници, здравни каси и т.н. трябва да бъдат заведени под съдебна отговорност.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      .
                      Тя и за други компании на "БФБ"-то пак пита ама вие не надавахте такъв вой тогава.Що така а?Може би О. Донев наистина трябва да се загледа из тъпите форуми и да потърси сметка на плюещите щота така стана и с една банка преди време.Много "знаещи" тук бе,пууу все "специалисти" и "разбирачи".Както казваше един бивш Каролец не ги чети простотиите само ще се ядосваш, ама като не мога да не ги чета.

                      Коментар


                      • .
                        Еврокомисията ни пита за „Софарма”, призна министър Константинов
                        21.2.2012, zdrave.net


                        Европейската комисия е отправила въпроси към България за незаконна държавна помощ към „Софарма” и „Софарма Трейдинг”, призна пред журналисти днес здравният министър д-р Стефан Константинов. Писмото е препратено вчера от финансовото министерство и е получено днес в здравното ведомство, става ясно от думите на министъра. Той обаче допълни, че не е успял да отговори на писмото в такива кратки срокове.

                        Според д-р Константинов решението за освобождаването на зам.-министъра Гергана Павлова от поста е правилно, а оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на лекарствата и техните цени. По негово мнение, това трябва да се извърши от външни хора, например от финансовото министерство и неправителствени организации. Така нямало да има съмнения в обективността на резултатите. Утре д-р Константинов ще излезе с такова предложение пред колегите си в Министерски съвет.

                        Коментар


                        • Боко уволнявал след като гледал телевизия? Как може да гледа телевизия някой, който живее в телевизорът?

                          А иначе върху Софарма и г-н Донев се изляха тонове помия навсякъде из интернет. Препоръчах им като му завиждат за печалбите, да му станат ортаци, за да печелят и те.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Няма такава държава, Бойко гледа новини и после уволнява. Много е тъжно всичко това. Явно жената има голям недостатък ... и той е в CV-то, била работила във Софарма, ако беше работила в Актавис сигурно нямаше да е проблем, или ако е била овчар на село ...
                            Тъжна история. Показва че методите на ДС/ДПС вършат работа... за съжаление.
                            Подпрепям на 100%. Важното е, че утре Бареков ще го похвали сутринта.
                            Тя сигурно е за уволнение, сигурно не й е чиста работата, но трябва ли Бареков да ги решава тия неща?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Sepico Разгледай мнение
                              Хич не се надявай. Чужди продавачи натискат цената. Боли го някой за некадърни журналисти...

                              Е, проблемно ще е ако за теб проблема е в некадърни журналисти.
                              Да не говорим, че точно тия са кадърните, ама какво ли да продължавам.

                              Коментар


                              • Хич не се надявай. Чужди продавачи натискат цената. Боли го някой за некадърни журналисти...

                                Коментар

                                Working...
                                X