IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Въпроси от мен.
    Колко струва 1 година на БФБ и 1 година на Варшавската борса?. Не желая точни цифри, може с пропорции. Доволен ли сте от листването във Варшава?
    Къде е по голяма бюрокрацията?

    Коментар


    • Императоре, привет!
      Всички знаят, че се познаваме, защото си един от редовните на ОС. Вместо да те занасят, могат и те да идват и да се информират от първоизточника

      Коментар


      • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Какво наскачахте върху Трейдъра? То не става само с г-н Донев колко сте велик, красив и умен Като и ако е Донев, трябва да посрещне неудобни въпроси. Аз лично съм в очакване.
        Стига де, няма общо дали харесва акцията или Донев, а дали е полезен за дискусията. Мен лично просто не ме кефи подобен тон, а неудобни въпроси и учтиво могат да се задават, при което шанса да ти отговорят скача драстично

        Коментар


        • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Какво наскачахте върху Трейдъра? То не става само с г-н Донев колко сте велик, красив и умен Като и ако е Донев, трябва да посрещне неудобни въпроси. Аз лично съм в очакване.
          Донев няма и намерение да отговаря на неудобни въпроси! Той и досега нищо не е казал, всъщност! Но някои хора просто не са общували с "величия", остави ги да се порадват!
          Надали се досещат, че аз се опитвам да задам въпроси, които касаят тях, аз нямам акции, но както и да е! Предполагам, че е много велико да получиш 5 ст. дивидент и след една година акцията да струва наполовина, аз не съм на това мнение и ще задавам неудобни въпроси, пък ако ще някой да ми отговаря!

          Коментар


          • ....иначе съм на мнение, че групата Софарма се развива доста добре, въпреки атаките и въпреки кризата. Инвестициите ги тук по-скоро ги преструктурирах - преливайки от Софарма и Медика към Трейдингът - просто защото той е по-дивидентоносен.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Здравйте г-н Донев, радвам се че отделяте от времето си и се включвате лично.

              Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
              ....
              Поне засега не виждам други въпроси ...
              Малко преди това ви мнение един колега зададе въпроса за различното отношение:

              Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
              За мен загубата на доверие в Софарма и нейния основен собственик идва не толкова от промяната на решението за раздавания дивидент и неубедителната обосновка за това от г-н Донев, а от различното отношение към акционерите и възнаграждението за мениджмънта. За мен компания, която променя предварително обявените си намерения за раздаване на дивидент в посока надолу, а не променя и съразмерно допълнителните бонуси за мениджмънта, губи доверието ми. Напълно бих приел промяната в политиката по отношение на дивидента (във време на криза е по добре малко по-консервативно), ако тя е съпроводена с подобна политика и по отношение на бонуси и тантиеми....
              Ще се радвам, сигурен съм не само аз, да прочета отговора ви.
              Благодаря.

              Коментар


              • Наивник, прав си, особено, че не съм красив Но търговеца още не е задал въпрос

                Коментар


                • Чудя се аз защо скача така темата, а то - господин Донев е при нас.

                  И аз съм на мнение, че е по-добре да се обръща все по-голямо внимание на износът... най-малкото за да се търсят по-коректни партньори от НЗОК.

                  Относно кампаниите анти-Донев и анти-Софарма - моето лично мнение е, че зад тях стоят интересите на нови потенциални играчи на пазарът, които са приятелчета с оня човечец, дето де факто еднолично управлява държавата, без да се интересува от справедливост и закони. Не искам потвърждение - само изказвам мнение.

                  По отношение на лъжливите обвинения - много съм псувал, понякога дори съм се смял от неверие - как може да се пишат такива абсурдни неща и още повече - как може тълпата да им се връзва. Ама никъде обвинителите не посмяха да признаят например с колко милиони виси НЗОК на Софарма Трейдинг, как плащанията се бавят с години и какви загуби де факто търпи групата Софарма от тия забавени плащания и как реално това е причината за по-големите търговски надценки... просто защото Софарма не е благотворително дружество, нито пък може да работи на ангария в полза на НЗОК.


                  Ний сме с Вас, господин Донев и ви имаме доверие и ви подкрепяме напълно... а управляващата криминална хунта догодина по това време ще е в историята.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Продигал, благодаря за намесата. Сигурно знаеш, а ако не питай, но не съм отказвал покана на Инвестора за среща с вас. Веднъж годишно каним и цялата инвестиционна общност, но там са главно професионални презентации, но също отговаряме на всякакви въпроси. Това вече 12 години е така, така че няма връзка с последни събития.

                    Коментар


                    • Какво наскачахте върху Трейдъра? То не става само с г-н Донев колко сте велик, красив и умен Като и ако е Донев, трябва да посрещне неудобни въпроси. Аз лично съм в очакване.

                      Коментар


                      • Пипбел, в крайна сметка времето ще покаже кой прав, кой крив.

                        Коментар


                        • Монти, сега и на останалото: продажба на дъщерни предприятия от фокуса ни не се предвижда. За останалите - пречи конюнктурата, т.е. засега - не.Никога не сме работили на загуба. Единствено сме поддържали отделни дейности, които не са много ефективни, но имат съществен социален отзвук. Нещо като поддържането на детски площадки например. Относно банките - не са много добрите корпоративни клиенти на банковата система. За да не ме упрекнете в самореклама - лихвените нива на Софарма са значително по-ниски от тези на държавните облигации.

                          Коментар


                          • Симов, разбира се, отговорите ми не са препоръка за покупка на ценни книжа

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                              Форекс, не искам да помислиш, че се оправдавам. Нито управлявам вестници, нито организирам кампании. Относно въпросната банка не съм правил изказвания, поне до момента. Разбира се имам лично мнение. Не смятам, че на колегата там, с когото сме завършили една и съща специалност, му се вдига авторитета, когато разправя колко пари е похарчил да разбие авторитета ми, както и да "убие" компанията Софарма. За жалост при други се получава, а напоследък много колеги хвърлят "пешкира".
                              O, тук сте много прав. Не съм чувал за заплахата му да "убие" Фармата.
                              Но напълно го вярвам понеже съм свидетел как е на път да убие една от най перспективните акции на борсата - Агрофинанса. Принуди (той си знае как, а и ние се досещаме ) Алианц и Доверие да хвърлят пешкира, съвсем скоро ще ни прецака и дребните, зер имаме нямаме 7-8% ФФ останали.
                              Аз съм на мнение че на нагли пари (особено пък банкери) законово трябва да се забрани достъпа до борсата извън техните си акцийки.
                              Ма то с тая некадърна КФН и най добрия закон да имаш...кел файда.

                              Коментар


                              • Монти, поставяш доста въпроси, които предполагам са интересни и за другите във форума. По ред на задаването - не смятам до отговарям на такава кампания. Не можеш да спориш с 80% от печатните медии, особено когато обвиненията се сипят едно след друго и то не за да получат отговор, а за да те опетнят. Кое според теб е по-безпочвено от следните три - 200 млн. кражба от болниците, 300 млн. от онко и 100млн. от износ? Наистина е безмислено да се отговаря на безмислени коментари. За мен единствено се потвърди факта, че с този монопол могат да се вършат доста нечисти неща.
                                Относно Доверие - мисля, че тази година достигнахме състояние, което е повратен момент. Не смятам че бягат акционери, а смятам че и ти ще се обедиш. Такъв фонд е нееднороден и ни костваше доста труд да направим така, че всяка фирма да не губи, респ. да се разделим с ненужните активи. Разбира се ситуацията тук - като естество на бизнеса - е несъпоставима с фармацията.
                                Нормата на печалба е нормално да спадне малко в икономическата ситуация, в която се намира целия свят. Оптимист съм, че с намаляване на някой разходи ще съумеем да запазим в общи линии размера на печалбата.

                                Коментар

                                Working...
                                X