IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT) - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • аха, и аз мисля така

    Коментар


    • о

      Той този играч ще да е много умен щом сега пазарува на 500, а преди седмица можеше да купува на 350

      Коментар


      • Още много път имаме да изървим нагоре, потенциала е огромен. Днес явно излезе нов купувач, а с него тръгнаха и всички други, които стояха спокойно и дебнеха да купят някоя бройка.

        Успех на всички!

        Коментар


        • Нови върхове честито! 499,99!

          Коментар


          • Супер! Вече имам 5 акцийки при удобен момент ще влезна с още. Факт е обаче, че ходинга се развива добре. Успех!

            Коментар


            • Още добри новини за Холдинг Пътища

              Отварят за движение обходния път на Стара Загора
              Двойно по-бързо ще се преминава зоната на Стара Загора по пътя към морето. Това става възможно след официалния пуск на директното трасе от обходния път, което ще се състои на 13 септември, съобщи инж. Румен Запрянов, мениджър на проекта.
              На тази дата се предвижда строителите от българския консорциум „Виа Севт" (джоинт венчър между холдинг „Пътища" и „Мостстрой" - София) да положат последните количества асфалтобетон.

              Досегашната връзка на трасето с Богомилово се променя тотално и проектното решение прави естествено преминаването по обхода, а не през града. Пътят е европейски, пътуването по него е бързо, удобно и с всички условия за безопасност на движение. Разрешената скорост по него е 90 км в час.

              Ремонтът на обходния път на Стара Загора е част от изпълнението на проект „Рехабилитация на транзитни пътища III" по програма ИСПА, която предвижда безвъзмездна помощ за страни от Централна и Източна Европа за присъединяването им към ЕС. Тя е в размер на 75% от стойността на обекта. Общата разгъната дължи-
              на на пътя е 65 км, а стойността - около 12 млн. евро. Строителните работи започнаха през март м. г. Първоначалният срок за пуск 31 август бе удължен с 64 дни (4 ноември) поради забавяне на строителни разрешения заради неотчуждени земи. Времето от 13 септември до 30 октомври строителите ще използват, за да довършат пътните възли за Раднево, Димитровград, Пловдив и Хасково.

              При старта на строителството се оказа, че проектът е остарял и се наложиха 6 вариационни заповеди за ново изпълнение, сподели инж. Запрянов. Мениджърът посочи за пример участъка от възела за Раднево до възел „Зора", който първоначално бил предвиден само за преасфалтиране, но тотално компрометираната основа под нея наложила изпълнение на нова настилка.

              Ширината на пътя е между 7,50 и 8 м. Единственото тясно място остава отсечката под т. нар. италиански мост край Змейово, за който не бяха отпуснати исканите средства. Пътят е с 24 см асфалтобетоново покритие, изпълнен е с т. нар. сплит мастик - вид износващ пласт асфалтобетон, който се характеризира с изключителна здравина. Изключение прави разстоянието между Бешбунар и Ягода, което е с набита фракция - по-добър вариант за планински терени. Ако обходът се поддържа както трябва, поне 10 години няма да има нужда от какъвто и да е ремонт, категоричен е инж. Запрянов.

              Коментар


              • ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT) - архив до 01.09.11

                Ето новина в Дневник, за дъщерно дружество на Холдинг Пътища, което ще възстановява щетите от наводненията.


                Пътното управление във Враца подписа десет договора за аварийни ремонти
                КОНСТАНЦА ГРИГОРОВА


                Дирекция "Областно пътно управление" - Враца, към Изпълнителна агенция "Пътища" подписа общо десет договора за избор на компании, които да извършват аварийни ремонти в региона след разрушителните порои от лятото на тази година. Според информацията в регистъра на обществените поръчки контрактите са подписани на 18 август. Общата сума на поръчките е 709 796.92 лв. без ДДС.


                Всички споразумения са след обявени процедури на договаряне без обявление по ЗОП с оглед на извънредната ситуация, в която е изпаднала областта. Оказа се обаче, че девет от десетте договора са с компанията "Пътно поддържане - Враца" ЕООД - Враца. Стойността на контрактите с нея е 584 361.92 лв. без ДДС.


                Справка в регистъра сочи, че тази компания не е печелила други поръчки и няма други договори по ЗОП освен деветте с ОПУ-Враца от началото на годината.


                Вследствие на поройните дъждове е разрушен парапетът от високите води и пътното платно след моста по пътя Роман - Кунино. "Пътно поддържане - Враца" ще трябва да отстрани повредите, като общата стойност на поръчката е 24 919.6 лв. без ДДС.


                Друга поръчка, която врачанската компания спечели, беше за разчистване на свлечени земни маси на пътното платно по участъка Ребърково - Елисейна на стойност 21 090 лв. без ДДС. Срещу 17 762.75 лв. дружеството трябва да се занимае и със свличане на земни маси на платното по главен път Е 79 Мезра - Ботевград. Вследствие на проливните дъждове са се свлекли земни и скални почви от откоса в областта на пътното платно и на две места по пътя Мездра - Ботевград. "Пътно поддържане - Враца" има договор за поправяне и на тези щети, като сумата на поръчките е съответно 6702 лв. и 5066.75 лв. без ДДС.


                "Пътно поддържане - Враца" ще трябва да изпълни и договорите за поправяне на зидана подпорна стена на пътя Ребърково - Люти дол срещу 25 839.5 лв., за отстраняване на щетите от свличане насипа на пътното платно по пътя Ребърково - Елисейна срещу 166 232.09 лв. и да се справи със свлачището на земни маси на пътя Мездра - Ботевград за 11 404.7 лв.


                Единственият договор, възложен от областното пътно управление на Враца на местното дружество "Пътно поддържане", е за ремонт и възстановяване на разрушен насип и пропаднало платно на път III - 101 Враца - Криводол при км 10+500. В тази поръчка победител е "Строител Криводол" ЕООД - Криводол, а сумата на контракта е 125 435 лв. без ДДС.

                "Пътно поддържане - Враца" е регистрирано през 2000 г. по описа на Врачанския окръжен съд. Негов управител е Тони Петров. Едноличен собственик на компанията е "Холдингово дружество пътища" АД, в което различни дялове имат групи физически лица и 42% са на Красимир Илиев. Той участва и в редица дружества, инвестиращи в недвижими имоти и др.


                "Холдингово дружество пътища" АД е собственик на 100% от капитала на "Пътинженеринг - М", "Моcтстрой инженеринг", "Пътно поддържане -Ябланица", "Пътно поддържане - Монтана", "Пътно поддържане - Севлиево", "Видапътстрой", "Пътностроителна техника" и на лизинговата компания "Булбер".
              Working...
              X