IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaputov
    Астера Козметикс" осъществява дейността си в сградите на "Арома",капиталът и е от заем даден от "Арома",няма недвижими имоти,а само машини и съоръжения,които се амортизират бързо и балансовата стойност на акция е около 2.03 лв. според последния отчет.
    Четките им за зъбъи обикновено вървят като промоция с пастата "Астера",съмнява ме някой да си купи отделно,още повече че сега са модерни ултразвуковите и електрическите.Конкуренцията от далечния и близкия изток е смазваща,а и условията на търговските вериги също.Предполагам същото е положението и с мокрите кърпички,аз лично не съм видял някъде да се продават.

Акционерите в "Астера Козметикс" вероятно са все свързани лица,свободни има към 5500 акции(0.32%).Ако "Арома" действаше като добросъвестен търговец,най-логичното решение според мен е "Астера Козметикс" да се ликвидацира.Това показват и офертите "купува" за акциите на "Астера"-133 бр.Средна цена 0.052лв.Така вероятно "Арома" ще придобие машините и оборудването по остатъчна стойност(то едва ли ще се постигне друга цена) и ще си произвежда четките и кърпичките,ако са рентабилни.Така биха постъпили едни независими мажоритари.

Обаче не ясно кой стои зад двете Панамски офшорки.Според решенията които са одобрявали до сега на ОСА ми се струва,че действат единствено в интерес на фамилия Луканови и сврзаните с тях.
    Мотивите за придобиване действително са логични,но са в пълно противоречие на мотивите с които беше осъществено отделянето на "Арома Козметикс" и "Арома Реал естейт".

Колкото до това,че Луканови не са си продали акциите при търговото преди две години,една от причините може да е,че тогава до колкото помня плащането беше със заем от "Булбанк" и вероятно не е стигнал за всички.
    Ще кажете какво искам.Тяхни са си е фирмите,те са ги създали,ще правят каквото си искат.Тъй ама да не са я правили публична,та да ни завличат и нас,а и пенсионните фондове на "Алианц".За жалост няма кой да им попречи.КФН едва ли ще направи нещо,то да не би само от "Арома" да постъпват така.До сега само при "Слънчев бряг" направиха нещо,ама там май имаше политически мотиви.

Прави чест на ДВИ,че се включва във форума и се опитва да оправдае действията на СД,но Пазарът(до колкото го има) си дава оценката и за двете дружества.
    +111

то и на Арома счетовднота е 2.20, ама се търгува на 20 стотинки, що не ни изкупят акциите на нас на 6 лева, а?
    Last edited by dex; 06.03.2012, 13:56.

Коментар

• Астера Козметикс" осъществява дейността си в сградите на "Арома",капиталът и е от заем даден от "Арома",няма недвижими имоти,а само машини и съоръжения,които се амортизират бързо и балансовата стойност на акция е около 2.03 лв. според последния отчет.
      Четките им за зъбъи обикновено вървят като промоция с пастата "Астера",съмнява ме някой да си купи отделно,още повече че сега са модерни ултразвуковите и електрическите.Конкуренцията от далечния и близкия изток е смазваща,а и условията на търговските вериги също.Предполагам същото е положението и с мокрите кърпички,аз лично не съм видял някъде да се продават.
      Акционерите в "Астера Козметикс" вероятно са все свързани лица,свободни има към 5500 акции(0.32%).Ако "Арома" действаше като добросъвестен търговец,най-логичното решение според мен е "Астера Козметикс" да се ликвидацира.Това показват и офертите "купува" за акциите на "Астера"-133 бр.Средна цена 0.052лв.Така вероятно "Арома" ще придобие машините и оборудването по остатъчна стойност(то едва ли ще се постигне друга цена) и ще си произвежда четките и кърпичките,ако са рентабилни.Така биха постъпили едни независими мажоритари.Обаче не ясно кой стои зад двете Панамски офшорки.Според решенията които са одобрявали до сега на ОСА ми се струва,че действат единствено в интерес на фамилия Луканови и сврзаните с тях.
      Мотивите за придобиване действително са логични,но са в пълно противоречие на мотивите с които беше осъществено отделянето на "Арома Козметикс" и "Арома Реал естейт".
      Колкото до това,че Луканови не са си продали акциите при търговото преди две години,една от причините може да е,че тогава до колкото помня плащането беше със заем от "Булбанк" и вероятно не е стигнал за всички.
      Ще кажете какво искам.Тяхни са си е фирмите,те са ги създали,ще правят каквото си искат.Тъй ама да не са я правили публична,та да ни завличат и нас,а и пенсионните фондове на "Алианц".За жалост няма кой да им попречи.КФН едва ли ще направи нещо,то да не би само от "Арома" да постъпват така.До сега само при "Слънчев бряг" направиха нещо,ама там май имаше политически мотиви.

Прави чест на ДВИ,че се включва във форума и се опитва да оправдае действията на СД,но Пазарът(до колкото го има) си дава оценката и за двете дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Моля не подминаваите въпроса- Каква дивидентна политика ще водят трите дружества. Досега акционерите не са много доволни
        Това са въпроси за общи събрания. Признавам си, че не ходя.

Коментар

• Моля не подминаваите въпроса- Каква дивидентна политика ще водят трите дружества. Досега акционерите не са много доволни

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
            Минали са повече от 5 години. Може и да не го изплащат вече.

г-н Николов, може и на лични да отговорите.
            за 2006 се дължи в 2007 така че би трябвало да можеш да си го получиш
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

г-н Николов, ако имам 100 акции в Арома, сега освен тях какви и колко други имам?
              Как могат да се получат дивиденти на Арома за 2005 и 2006 г.?
              би трябвало да имаш 1 акция Арома Козметикс
              и 20 акции Арома Риъл Естейт
              аз депозитарните разписки за новите компании си ги получих за 20мин. от адреса
              споменат в тази тема няколко съобщения по-долу.
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Минали са повече от 5 години. Може и да не го изплащат вече.

Ама те 15 години ще минат като те мотаят. Аз съвсем навреме си бях отправил запитванията.

Коментар

• Да,благодаря Ви за информацията,но малко късно се сащате да ни уведомите. Повече и стотинка няма да вложа тук
                  Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

• Благодаря за отговора!

Коментар

• Относно депозитарните разписки - ние от Арома също искахме ЦД да ги разпредели на лицата по сметките им в ИП. От ЦД ни отговориха, че като новоучредени дружества, акциите за тях се записват по лични сметки и депозитарните разписки се заплащат от дружествата и им се предават на тях. В момента продължаваме да получаваме заявления от ИП въз основа на които им изпращаме депозитарните разписки на техните клиенти. Лицата могат и да идват и лично в офиса в Илиенци да си ги получават. Ако сте от провинцията, можете да ни изпратите заявление свободен текст с три имена, ЕГН, в което заявявате къде искате да ви изпратим депозитарните разписки. Всичко това го има на сайтовете на новите дружества - www.aromacosmetics.bg и www.aromarealestate.bg. Затова не е било необходимо да плащате допълнително за депозитарни разписки.
                      Целта за разделянето е управленско решение, което беше ясно обяснено в Плана за преобразуване и Доклада на СД. Ще се съгласите, че едно дружество, което съчетава производство на стотици артикули, търговска, маркетингова и рекламна дейност и има немалко сгради, които да управлява, малко заприличва на "пенкилер".
                      Съотношението на замяна на акции в новите дружества е 1:75 за Арома козметикс и 1:5 за Арома риъл естейт, т.е. за 100 акции в Арома ще получите 1 акция в Арома козметикс и 20 акции в Арома риъл естейт.
                      Относно дивидентите - можете да ги получите на касата на дружеството или със заявление свободен текст, съдържащо три имена, ЕГН и подпис, като посочите по каква банкова сметка (IBAN и BIC) искате да се преведат дивидентите. Заявлението можете да изпратите по пощата на адрес: София 1271, ул. Кирил Благоев" 12, на вниманието на Йордан Николов.

Коментар

• Г-н Николов,
                        казвате, че астера козметикс си струва близо 11 мил. пазарна капитализация по тази цена, а тогава как ще обясните че съвкупната капитализация на Арома, АК и АРИ е по-малко... акциите на Арома са вече на цена на джънк сток...както и другите две нови дружества..

Явно пазара изобщо не одобрява дейсвията на мажоритаря по източване на кеш от дружествата... вместо раздаването на дивиденти примерно...или обратно изкупуване на акции..

Коментар

• Минали са повече от 5 години. Може и да не го изплащат вече.

Коментар

• Аз също си чакам дивидента за 2006 година. До този момент нито ИП нито самата Арома ми отговори къде ми е дивидента.
                            Последното си запитване направих миналата седмица и сега чакам развитие.

Коментар

• г-н Николов, ако имам 100 акции в Арома, сега освен тях какви и колко други имам?
                              Как могат да се получат дивиденти на Арома за 2005 и 2006 г.?

Коментар

• Уважаеми г-н Николов- моля обесняне каква беше целта на собствениците за разделянето на вде дружества. Какви са переспективите , целите и пазарния дял на двете нови дружества.

Коментар

Working...
                                X