IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Точно така е за облигациите - където е Чичо, там трябва и да си ти, ако си решил да играеш с неговите дружества. Тук няма да мръдне нищо, преди да дойде време за конвертиране
    Чичковите червенотиквеничковчета станахме в очакване на хубавите времена

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Отговор може да се търси в акциите, които са в малките държатели от масовата приватизация. Ако искаш да купиш нещо, то нормално е да предпочетеш ниска цена. Тук облигациите са за предпочитане, защото носят доходност, а ако цената скочи, човек може да си ги конвертира, когато му дойде времето.
      Точно така е за облигациите - където е Чичо, там трябва и да си ти, ако си решил да играеш с неговите дружества. Тук няма да мръдне нищо, преди да дойде време за конвертиране

Коментар

• Отговор може да се търси в акциите, които са в малките държатели от масовата приватизация. Ако искаш да купиш нещо, то нормално е да предпочетеш ниска цена. Тук облигациите са за предпочитане, защото носят доходност, а ако цената скочи, човек може да си ги конвертира, когато му дойде времето.

Коментар

• В последния си анализ от 05.март ЕЛАНА поставя препоръка BUY с таргет 19лв
          "Prepare for a jump
          EQUITY
          RESEARCH
          BULGARIA
          March 5TH 2025
          DOVERIE UNITED HOLDING ("THE HOLDING") MARKS ANOTHER STELLAR YEAR. MOLDINDCONBANK REMAINED THE MOST PROFITABLE MAJOR BANK IN MOLDOVA AND THE HOLDING GENERATED BGN 22M FROM THE DIVESTMENT OF THE INSURANCE FUND. THE HOLDING REPAID THE DEBT TO SOPHARMA AND IS PILING CASH, BUT TWO BIG QUESTIONS REMAIN: "WHAT DO TO WITH THAT CASH?" AND "WHY IS THE BIGGEST SINGLE SHAREHOLDER SELLING THE STOCK?"
          "

Трупали кеш в холдинга, но не било ясно защо СФАРМ продава!?!? На кеш-а винаги могат да му намерят работа - вярвам че възможности има(както и риск да попаднат на следващия "прах за пране ИЗИ"), а колкото до това защо продава СФАРМ - аз мисля че отговора ЮНИ ще е - "защото ни трябват пари, за да заплатим новите патенти които закупихме". За мен отговора е лесен. По-скоро аз продължавам да се чудя защо СФАРМ продава на 8лв(П/Е 2) и взима ниска оценка за делът си, вместо ДоХ да се поразмърда и стимулира пазара(с прозрачност, обратно и дивидент) и да изпрати цената на 12-15лв, като така СОФАРМА да получи доста по справедлива оценка за акциите си в ДоХ!!!
          Last edited by tony1975; 10.03.2025, 07:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

голяма работа
            Споко, всички като са надолу тук ще е на обратно ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
              Молдова е приета в Единната зона за плащания в евро SEPA
              голяма работа
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Молдова е приета в Единната зона за плащания в евро SEPA

Коментар

Софарма има 0.09 дивидент, цените на дивидентните компании на БФБ са много по-високи (като изключим тези новите понеже те са growth, нищо че достa от тях растат с малко, а някои дори нямат бизнес). Ако Доверие или трейдинга пуснат дори 0.10 дивидент, мисля че цените им биха били много различни
                  Доверие може и много повече да си позволи.... и тогава цената ще е двуцифрена и няма да започва с 1.....

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Да, приемам поправката и тогава се получава около 76 мил за Доверие срещу 77 мил. за Фармата или практически еднакви пачалби.Само дето ако го разхвърлим на акция получаваме 3.56 за Доверие срещу 0.47 за Софарма .Това си е смазваща разлика отвсякъде .Не съм очаквал че холдинга е способен на такова нещо.
                    Софарма има 0.09 дивидент, цените на дивидентните компании на БФБ са много по-високи (като изключим тези новите понеже те са growth, нищо че достa от тях растат с малко, а някои дори нямат бизнес). Ако Доверие или трейдинга пуснат дори 0.10 дивидент, мисля че цените им биха били много различни
                    Last edited by Black and white cat-foot; 05.03.2025, 11:35.
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

100 млн. е бруто.. с частта на миноритарните в дъщерните компании (най вече бснката). Нашата печалба са тези около 76 млн. на последния ред. Което е 3.56 лв. на акция или Р/Е-то ни е към 2.2
                      Еми... Всеки сам си преценя!
                      Аз съм пълен до козирката вече
                      Да, приемам поправката и тогава се получава около 76 мил за Доверие срещу 77 мил. за Фармата или практически еднакви пачалби.Само дето ако го разхвърлим на акция получаваме 3.56 за Доверие срещу 0.47 за Софарма .Това си е смазваща разлика отвсякъде .Не съм очаквал че холдинга е способен на такова нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                        Аз ли се бъркам ама тука правим по-голяма консолидирана печалба от Фармата даже.Над 100мил.......и то убедително!Да не се окаже накрая че продажбите са оновно от ритейла ,а не от мажо по подобие на Импулс?
                        100 млн. е бруто.. с частта на миноритарните в дъщерните компании (най вече бснката). Нашата печалба са тези около 76 млн. на последния ред. Което е 3.56 лв. на акция или Р/Е-то ни е към 2.2
                        Еми... Всеки сам си преценя!
                        Аз съм пълен до козирката вече

Коментар

• Аз ли се бъркам ама тука правим по-голяма консолидирана печалба от Фармата даже.Над 100мил.......и то убедително!Да не се окаже накрая че продажбите са оновно от ритейла ,а не от мажо по подобие на Импулс?
                          Last edited by спекуланта; 04.03.2025, 23:33.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=3fxhlUNZ1ZY
                            Life won't wait for you.

Коментар

къде са спрямо преди няколко години тея?

https://forbesbulgaria.com/2021/01/2...E%D0%BB%D0%B4/

Акциите на „Доверие – Обединен холдинг“ се търгуват на Българската фондова борса, а пазарната капитализация на дружеството в края на 2020 г. е 60 млн. лв.

при чичо няколко години да не мръднат акциите и го обявяват за злодей и манипулатор
                              Ами то преди години ситуацията беше точно обратната с тази и споменаваните от мен компании ! А Чичо, че си е манипулатор едва ли някой може да го оспори ! Може би си и забравил как подведе инвеститорите не само у нас, а и в Полша като обеща дивидент за Софарма и не плати такъв ! След това каза, че дивидентната компания ще бъде Софарма трейдинг, и това не спази, спря дивидентите и там ! Само с тези си действия е достатъчно да кажем, че е некоректен като мажоритар !
                              Last edited by Zdravko74; 28.02.2025, 13:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

По полека с ефекта на пружината, защото много хора още го чакат този ефект в Химимпорт, ЦКБ, Дървени Храни и още ред други !
                                Дявола е в детайлите

Коментар

Working...
                                X