IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Възможно е да си прав.Изникна ми като идея, че плащането на заплата на няколко човека за известно време да извършат издирване на тел. номера и изпращане на писма би могло да има ефект.При всяко положение ще е много по евтино от изливането на доста милиони в неколкократно увеличение на капитала с идеята примерно 30-те процента от сумата на дивидента да бъде разпределена между активни инвеститори,а не да остане блокирана в очакване бабите да си приберат дела.Чудех се целта дали оправдава средствата които тепърва трябва да се вложат и ще бъде ли интереса общ на мажо и малките акционери?
    Виж сега,невзетия дивидент ,ако не ме лъже паметта се пази,т.е. стои блокиран 5 години.След това се връща под някаква форма обратно в дружеството-не си спомням, под каква точно форма се връщаше...И след това ,при добро желание ,отново се разпределя...И по тоя начин пасивните акционери се "отсвирват" от разпределението на "меда"...Спомням си за при едно дружество , ХД Дунав ли беше?!,-точно такава ситуация...За една - две години разпределяха доста приятни суми от невзет от предишни години дивидент...То и при други дружества го е имало,но някак си това се "заклинило" в главата ми...
    Last edited by Retro_696; Вчера, 23:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Колега,имам спомени,че тогавашните пенсионери бяха доста активни,или по-скоро добре обработени да си вложат боновете в ПФ.Като се има предвид,че оттогава минаха повече от 25 години,може да се предположи,че тези акции са на наследници,та даже и на наследници на наследниците - та и пръснати по белия свят...И ще е много трудна мисия,на повечето изобщо не им се занимава с подобни истории.Всъщност,някой има ли идея,какво се случва с акциите на починал човек и наследниците нямат идея за притежавани от него акции?
      Възможно е да си прав.Изникна ми като идея, че плащането на заплата на няколко човека за известно време да извършат издирване на тел. номера и изпращане на писма би могло да има ефект.При всяко положение ще е много по евтино от изливането на доста милиони в неколкократно увеличение на капитала с идеята примерно 30-те процента от сумата на дивидента да бъде разпределена между активни инвеститори,а не да остане блокирана в очакване бабите да си приберат дела.Чудех се целта дали оправдава средствата които тепърва трябва да се вложат и ще бъде ли интереса общ на мажо и малките акционери?
      Last edited by спекуланта; Вчера, 21:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Колега,имам спомени,че тогавашните пенсионери бяха доста активни,или по-скоро добре обработени да си вложат боновете в ПФ.Като се има предвид,че оттогава минаха повече от 25 години,може да се предположи,че тези акции са на наследници,та даже и на наследници на наследниците - та и пръснати по белия свят...И ще е много трудна мисия,на повечето изобщо не им се занимава с подобни истории.Всъщност,някой има ли идея,какво се случва с акциите на починал човек и наследниците нямат идея за притежавани от него акции?
        Получих отговор от ИИ.Звучи логично.
        Ако починал човек е притежавал акции на българско публично дружество, но наследниците не знаят за тях, те остават в неговата сметка в „Централен депозитар“ (ЦД) или при инвестиционния посредник, ако акциите са били в клиентска сметка. Ето какво се случва: 1. Акциите не изчезват, но остават непрехвърлени

Акциите не се губят, но остават в собственост на починалия, докато наследниците не предприемат действия. 2. Наследниците трябва да направят справка

За да разберат дали техният близък е притежавал акции, наследниците могат да подадат заявление за справка в Централен депозитар. Тази услуга изисква:
        • Смъртен акт на починалия
        • Удостоверение за наследници
        • Лична карта на наследника
        • Такса за справка
        Ако акциите са били при инвестиционен посредник, трябва да се направи запитване и там. 3. Наследяване на акциите

Ако се установи, че има акции, наследниците трябва да ги впишат на свое име. Това изисква:
        • Нотариално заверена декларация за приемане на наследството
        • Документ от Централен депозитар за наличието на акциите
        • Такса за прехвърляне на наследствените акции
        При множество наследници акциите могат да се разделят според дяловете им по закон. 4. Ако никой не потърси акциите?

Ако дълго време никой не ги потърси, те продължават да съществуват, но не носят дивиденти или други ползи на наследниците, докато не бъдат прехвърлени. При ликвидация на дружеството или обратно изкупуване сумите също остават блокирани.

Ако имаш съмнения, че някой твой близък е притежавал акции, можеш да направиш справка в ЦД.

Коментар

При добро желание не е необходимо да се обикаля.Има си телефони ,писма .покани а и вероятно други начини.Ти като настоящ акционер имаш ли полза от такова увеличение на капитала ?

Коментар

Някакви предположения имаш ли ?Аз от контекста останах с убеждението че става дума за Фармата,но може би е ставало дума за групата..
            Може би беше повече за темата на Софарма, ама Тони беше дал тук линка и му написах отговор, но не знам защо не се вижда като отговор. Ще почакаме и ще разберем какви са тия мероприятия.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

"Тази година планираме две крупни корпоративни мероприятия, които ще засегнат капиталовия пазар и ще информираме, когато му дойде времето"
              Някакви предположения имаш ли ?Аз от контекста останах с убеждението че става дума за Фармата,но може би е ставало дума за групата..

Коментар

• "Тази година планираме две крупни корпоративни мероприятия, които ще засегнат капиталовия пазар и ще информираме, когато му дойде времето"

Коментар

При добро желание не е необходимо да се обикаля.Има си телефони ,писма .покани а и вероятно други начини.Ти като настоящ акционер имаш ли полза от такова увеличение на капитала ?
                  Нямам. Още повече, че също мисля че компанията няма нужда от допълнителен капитал към момента.
                  Ето друго решение - комбинация между раздаване на дивидент и в последствие увеличение на капитала с малки стъпки. Незаинтересованите акционери (тези от МП) нито ще си потърсят дивидента, нищо ще участват в увеличенията. И така дела им постепенно ще спадне. Който не се интересува от активите и правата си, заслужава да ги загуби в полза на активните и интересуващи се!

Коментар

• Супер си е акцията, на тези нива е перфектно за допълване :-)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Леко несериозно е това колега.. викаш да пуснат рънарите както се действаше преди 15-20 г. и да ходят на хората по вратите да ги агитират да си продават акциите. Смешничко е малко.. ще ни се подиграват доста хора

Коментар

• Огнян Донев, изпълнителен директор и основен акционер в групата "Софарма", e гост във видеопоредицата ПАРИ

Коментар

Доверие ми изглежда доста добре капитализирано, че да увеличава капитала.Ако искат да намалят дела на бабешките акции да ги издирят и да им ги платят(собствениците едва ли ще откажат).ще им излезе по евтино.
                          Леко несериозно е това колега.. викаш да пуснат рънарите както се действаше преди 15-20 г. и да ходят на хората по вратите да ги агитират да си продават акциите. Смешничко е малко.. ще ни се подиграват доста хора

Коментар

Доверие ми изглежда доста добре капитализирано, че да увеличава капитала.Ако искат да намалят дела на бабешките акции да ги издирят и да им ги платят(собствениците едва ли ще откажат).ще им излезе по евтино.
                            То вече ги има облигациите за това
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Като увеличават капитала ;-)
                              Например!
                              В момента са около 30% от капитала, при 5 пъти (500%) увеличаване на капитала, тежестта им ще намалее 5 пъти и ще стане около 6% от новия капитал ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Angelov Разгледай мнение

Ако наистина това е целта, как според вас ще я постигнат?
                                Това само "чичо" знае. Но ако искаш повече от една компания, то го искаш на възможно по-ниска цена.

Коментар

Working...
                                X