IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иха

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
      Писал съм каква хавата отдолу въпреки че не ме интересува много ,тъй като много неликвидно.
      Разглеждаха някакви антидъмпингови жалби срещу руснаците мисля че големите печалби ще са временни няколко тримесечия . Руснаците могат да си реекспортират през Армения , (там има голям завод на Русал)

http://www.reuters.com/article/us-tr...0PE0FZ20150704
      Не мисля, че този анти-дъмпингов случай рефлектира дотолкова върху рентабилността.

Коментар

• Писал съм каква хавата отдолу въпреки че не ме интересува много ,тъй като много неликвидно.
        Разглеждаха някакви антидъмпингови жалби срещу руснаците мисля че големите печалби ще са временни няколко тримесечия . Руснаците могат да си реекспортират през Армения , (там има голям завод на Русал)

http://www.reuters.com/article/us-tr...0PE0FZ20150704
        Last edited by Morqka; 30.04.2016, 18:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          А това дописване по долу не прочете ли? - бавен си

-"Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
          Отдавна съм излязъл и нямам , но видимото си е видимо !!!
          Без препоръки ! - може и митничар да са сменили , -знае ли човек , но за такъв резултат .... без коментар ще е по добре !
          За последно променено от inta53 : 28.04.2016 в 16:45 "
          Не разбирам за кое дописване говориш - моето ли
          Нищо конкретно не разбирам от поста ти, освен че не си р позицията. Аз също бях излязъл, но след Q3 2015 започнах да купувам. Като гледам май ще има за пенсия

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
            И все пак нека аз го кажа първи - 7.5 пъти ръст на нетната печалба, непосредствено след решението за нарастващ дивидент

Не е препоръка!

А това дописване по долу не прочете ли? - бавен си

-"Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
            Без препоръки ! - може и митничар да са сменили , -знае ли човек , но за такъв резултат .... без коментар ще е по добре !
            За последно променено от inta53 : 28.04.2016 в 16:45 "

Коментар

И все пак нека аз го кажа първи - 7.5 пъти ръст на нетната печалба, непосредствено след решението за нарастващ дивидент

Не е препоръка!
              Може и да си прав ,хвърлих само бегъл поглед и не познавам добре компанията,но иначе темпа на растеж на печалбата е повече от стабилен за последната година!
              Last edited by спекуланта; 30.04.2016, 16:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                Без да имам счетоводно образование приходите от продажби са им надолу ,а разходите за материали доста надолу и от там идва печалбата .Твърде е вероятно това да е еднократен ефект за това не е чак толкова добре колкото изглежда!

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                  Без да имам счетоводно образование приходите от продажби са им надолу ,а разходите за материали доста надолу и от там идва печалбата .Твърде е вероятно това да е еднократен ефект за това не е чак толкова добре колкото изглежда!
                  Продажбите са "надолу" основно поради спад на цените, а не на обемите. По-ниските разходи за материали са знак за оптимизация в себестойността и значително подобряване на брутната рентабилност. Ако беше еднократно, нямаше да е висока и през Q3, Q4 2015 незнам кое смяташ за "твърде вероятно".

Коментар

Не мога да повярвам как никой не е коментирал отчета още

Ако още не сте го разгледали, когато го отваряте - бъдете седнали

Коментар

• Не мога да повярвам как никой не е коментирал отчета още

Ако още не сте го разгледали, когато го отваряте - бъдете седнали

Коментар

• - Тия трепят с преоценъчни резерви от 40,4 мил. на ~ +35,3 милки , и никъде не ги обясняват ...
                        Дано Софикс да си ги обясни , а кеша от от 4,0мил. на 400хил.

Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
                        Last edited by inta53; 28.04.2016, 18:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Момци, нещо да кажете?

Я пак , че се изгубиха нейде...

2. Резерв от последващи оценки на активите и пасивите -96 014 --55 830 --55 830 --55 830 --55 830

с акумулиране ;-
                          3. Машини и оборудване 112 190 --80 401 --82 733 --63 580
                          Last edited by inta53; 02.03.2016, 17:04.

Коментар

• Момци, нещо да кажете?

Коментар

• Някой има ли обяснение на какво се дължат промените които се виждат в отчета за последното тримесечие, аз съм в шах признавам

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Тук някой нещо да каже?
                                Аз продължавам да казвам това което съм казал в първия си пост по-долу. Ти провери ли ги тия сметки или не те вълнуват?

Коментар

Working...
                                X