If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Писал съм каква хавата отдолу въпреки че не ме интересува много ,тъй като много неликвидно.
Разглеждаха някакви антидъмпингови жалби срещу руснаците мисля че големите печалби ще са временни няколко тримесечия . Руснаците могат да си реекспортират през Армения , (там има голям завод на Русал)
Писал съм каква хавата отдолу въпреки че не ме интересува много ,тъй като много неликвидно.
Разглеждаха някакви антидъмпингови жалби срещу руснаците мисля че големите печалби ще са временни няколко тримесечия . Руснаците могат да си реекспортират през Армения , (там има голям завод на Русал)
А това дописване по долу не прочете ли? - бавен си
-"Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
Отдавна съм излязъл и нямам , но видимото си е видимо !!!
Без препоръки ! - може и митничар да са сменили , -знае ли човек , но за такъв резултат .... без коментар ще е по добре !
За последно променено от inta53 : 28.04.2016 в 16:45 "
Не разбирам за кое дописване говориш - моето ли
Нищо конкретно не разбирам от поста ти, освен че не си р позицията. Аз също бях излязъл, но след Q3 2015 започнах да купувам. Като гледам май ще има за пенсия
И все пак нека аз го кажа първи - 7.5 пъти ръст на нетната печалба, непосредствено след решението за нарастващ дивидент
Не е препоръка!
А това дописване по долу не прочете ли? - бавен си
-"Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
Без препоръки ! - може и митничар да са сменили , -знае ли човек , но за такъв резултат .... без коментар ще е по добре !
За последно променено от inta53 : 28.04.2016 в 16:45 "
И все пак нека аз го кажа първи - 7.5 пъти ръст на нетната печалба, непосредствено след решението за нарастващ дивидент
Не е препоръка!
Може и да си прав ,хвърлих само бегъл поглед и не познавам добре компанията,но иначе темпа на растеж на печалбата е повече от стабилен за последната година!
Без да имам счетоводно образование приходите от продажби са им надолу ,а разходите за материали доста надолу и от там идва печалбата .Твърде е вероятно това да е еднократен ефект за това не е чак толкова добре колкото изглежда!
Без да имам счетоводно образование приходите от продажби са им надолу ,а разходите за материали доста надолу и от там идва печалбата .Твърде е вероятно това да е еднократен ефект за това не е чак толкова добре колкото изглежда!
Продажбите са "надолу" основно поради спад на цените, а не на обемите. По-ниските разходи за материали са знак за оптимизация в себестойността и значително подобряване на брутната рентабилност. Ако беше еднократно, нямаше да е висока и през Q3, Q4 2015 незнам кое смяташ за "твърде вероятно".
Не мога да повярвам как никой не е коментирал отчета още
Ако още не сте го разгледали, когато го отваряте - бъдете седнали
- Тия трепят с преоценъчни резерви от 40,4 мил. на ~ +35,3 милки , и никъде не ги обясняват ...
Дано Софикс да си ги обясни , а кеша от от 4,0мил. на 400хил.
Нещо се случва в този завод !!! Запушена е пробойната като че ли !
Коментар