IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    След новината до края на годината май вече е калкулирана и цената. Умен продавач ще е този според мен, защото добре си е направил сметката да премести кеша другаде, а не да чака догодина-до амина )))))
    ами да ти кажа аз моите 3000 акции си ги купих преди 3г на 4-6лв
    и не смятам да ги продам при условие че всички показатели плюс дивидент и т.н.
    са много по-добри от времето когато акцията беше 20лв.
    има си акции за спекула и за инвестиция

Коментар

• На тържествената церемония ще бъде представена и новата инвестиционна програма на дружеството за следващия двугодишен период, която е на стойност 36 млн. евро и предвижда разкриването на приблизително 100 работни места.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1618917

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Добра активност, явно продавача през Юг-а е чакал отчета да селне новината. Но ще минат, кога за последно са се сключвали толкова сделки и са минавали акции за близо 70к в рамките на един ден.
        След новината до края на годината май вече е калкулирана и цената. Умен продавач ще е този според мен, защото добре си е направил сметката да премести кеша другаде, а не да чака догодина-до амина )))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Добра активност, явно продавача през Юг-а е чакал отчета да селне новината. Но ще минат, кога за последно са се сключвали толкова сделки и са минавали акции за близо 70к в рамките на един ден.

Коментар

Мен лично Неохима ме разочарова това тримесечие. Определено очаквах доста по-добър резултат там.
            и мен не ме раочарова, че приходите падат тука, но там поне маржините са по-добри. А и цената не е изхвърчала изобщо, дори намалява днес. Май трябва да се внимава за балонизация извън дружества от софикс ))))
            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              а на мен ми се струва че се коментира и при автореклама))). За съжаление много се наду вече. От 5 лв до 14 лв ..- кандидат-гинес за бфб))) (ръста е нормално да се почувства Езконсумиран).... ))) Няма как, леко приземяване към реалността. )) Показателите на един неохим са 1,5 пъти по-добри а и там никой не коментира, ясно защо ))))))
              Мен лично Неохима ме разочарова това тримесечие. Определено очаквах доста по-добър резултат там.

Коментар

• а на мен ми се струва че се коментира и при автореклама))). За съжаление много се наду вече. От 5 лв до 14 лв ..- кандидат-гинес за бфб))) (ръста е нормално да се почувства Езконсумиран).... ))) Няма как, леко приземяване към реалността. )) Показателите на един неохим са 1,5 пъти по-добри а и там никой не коментира, ясно защо ))))))
                Last edited by precakanoto; 31.10.2016, 13:27.
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Спекулантите коментират само акции, които имат. Тук го проспаха и бройки има само в шепа ценители. Аз съм доволен.
                  Има го това, dddd. Аз реално едва съм сбрал към 2500 бройки на цени около 8, бързо избяга цената.

Не е ясно какво стана причина да започнат да показват резултатите, но определено прави впечтление как за година и половина върнаха 60млн лв дълг. Да продължават така още няколко тримесечия пък нека ни е зле.

Собственият капитал:
                  2014 - 99.098млн
                  2015 - 142.739млн
                  2016Q3 - 162.245млн

В същото време нетният дълг:
                  2014 - 111.996млн
                  2015 - 86.759млн
                  2016Q3 - 60.048млн

Нетен дълг/Собствен капитал от над 100%, слиза до 37% и риска пред дружеството доста пада като гледам. Маржовете изглеждат вече доста добре. EV/EBITDA от традиционните за дружеството над 10,сега въпреки ръста на цената ми излиза 7.31, а с ръстовете на годишна база и връщане на още дълг може да падне и още.
                  Не препоръчвам нищо, но определено се радвам на цифрите които гледам.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Спекулантите коментират само акции, които имат. Тук го проспаха и бройки има само в шепа ценители. Аз съм доволен.
                    За година над 100 процента скочи цената,такъв ръст в повечето случаи не е устойчив.Иначе компанията се представя повече от добре,но сега инвеститорите ще обръщат повече внимание на Софикс компании ми се струва и то по обясними причини!

Коментар

Гледам никой не коментира поредния страховит отчет на Алкомет дето са дали преди няколко часа

Коментар

• Гледам никой не коментира поредния страховит отчет на Алкомет дето са дали преди няколко часа

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                          дали това не се дължи на спада на лирата, т.е. след време да очакваме отново нулеви маржове и връщане към познати нива на цените?
                          турската лира ли имаш предвид
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Общи неща говори и междудругото "Ние също стартираме нов проект за 30 млн. евро в нашето предприятие."

http://stroitelstvoimoti.com/%D1%84%...%D0%BE-%D1%82/

Коментар

Аз поне не знам да имат някаква експозиция към лирата. Какви операции извършват в лири?

Дружеството хеджира своята основна суровина чрез фючърсни контракти, търгувани с помощта на няколко брокера на Лондонската Метална Борса.
                              Компанията няма съществена валутна експозиция, доколкото основната суровина е котирана в EUR, а продажбите са насочени изцяло към Европейския или Българския пазар (където лева е фиксиран към еврото). В случай на валутна експозиция към друга валута, най-често използваните инструменти за хеджиране на валутния риск са валутни форуърди.
                              Компанията застрахова всяко едно вземане на отложено плащане в застрахователи на кредитен риск.
                              аз също не знам за директна експозиция към лирата. Но идеята ми беше, че ако преди парите е трябвало да ходят към турция по една или друга причина, днес при тенденцията на спад на лирата, турците може да са решили временно да не си перат парите през лири.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                                дали това не се дължи на спада на лирата, т.е. след време да очакваме отново нулеви маржове и връщане към познати нива на цените?
                                Аз поне не знам да имат някаква експозиция към лирата. Какви операции извършват в лири?

Дружеството хеджира своята основна суровина чрез фючърсни контракти, търгувани с помощта на няколко брокера на Лондонската Метална Борса.
                                Компанията няма съществена валутна експозиция, доколкото основната суровина е котирана в EUR, а продажбите са насочени изцяло към Европейския или Българския пазар (където лева е фиксиран към еврото). В случай на валутна експозиция към друга валута, най-често използваните инструменти за хеджиране на валутния риск са валутни форуърди.
                                Компанията застрахова всяко едно вземане на отложено плащане в застрахователи на кредитен риск.

Коментар

Working...
                                X