If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така е ама за разлика от ЦКБ тук не знам кой ще крепи цената.
Държи ги опасението,че увеличението няма да е успешно,при това условие за 90% записване нищо чудно да не стане.Тогава цената ще се върне до 10-11лв. и който продаде сега ще изгори здраво,а ако увеличението е успешно цената да падне с 1лв. най-много.
Така поне разсъждавам аз и за това не продавам.[/img]
точно благодарение на инфо от инвестора КФН започна да разследва тези аномалии, така че не е честно да се напада инвестора. Подобни изказвания показват неразбиране по въпросите на БГ борсата- седи дома чети ШОК.
И моите права ги няма.... Всъщност нямам намерение да продавам, но фактът, че ги няма в портфейла ми ме дразни. Нещо май не е наред в ЦД...
Пробвайте в дружеството - там раздават депозитарни разписки с правата
Абе за какви разписки говориш? Акциите ми са по подсметка в ИП. Правата трябва автоматично да цъфнат там и съответно в портфейла ми в КОБОС. Проблемът е, че в Кобоса ги няма и на практика съм ощетен защото не съм имал възможност да участвам вчера и днес в търговията. Моят ИП ми каза, че са се появили в подсметката ми, но в Кобоса ги няма и това не било за първи път. И друг път се било случвало с права на други техни клиенти. проблемът бил в ЦД или БФБ. На практика излиза, че вчера и днес съм можел да ги търгувам само чрез нормална поръчка към ИП, през неговия борсов терминал, но не и директно през Кобос.
Ето това би трябвало да разследва Инвестора - как ЦД и БФБ ощетяват клиентите на Кобос като ги принуждава да не го ползват и да платят значително по-високата комисионна за търговия през борсови я терминал на посредника.
Пак повтарям, че нямам намерение да продавам права, но въпросът е принципен. Утре това може да случи с други акции и при други обстоятелства и да бъда реално ощетен.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Не потулваме неща. Затова казах в предишния си пост - подробности на борсата. Ние не сме оторизирани да обясняваме защо една сделка е отменена.
Подадена е грешна поръзка на инвестиционне посредник и сделката е отменена.
ако има няква манипулация инвестора трябва да се постарае да разкрие истината за читателите си. иначе напрактика съдействате за потълване на нещата, каквата явно е целта на хората от борсата!
Явно човека дето е продал тия 1000 ги е нямал по сметката и сделка не е станала,ина4е цената на отваряне щеше да е 13.68,а не 11.42,каккт е сега.
Някой може ли да каже кои са в сделката?Да не е крос с цел да се бъзикат с Депозитара,че още не могат да се оправят.
А ако не е,човека напразно се е радвал на продажбата.
Позволете ми да се включа. Днес наистина по едно време е имало сделка с 1000 права на 15 лв., но ако погледнете последните резултати от борсовите бюлетини, ще разберете, че такава сделка няма. За подробности - питайте в борсата.
Точно защото Investor.bg се старае да вижда всичко, точно и затова са описани само две сделки.
С уважение: Р. С.
Това е нищо,от Инвестора не са видели че са продадени 1000х15 лв...
(в статията от днес,да не цитирам).И аз бих продал на тази цена,ама ги нямаше и моите днеска[img][/img][/list]
Коментар