IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Здравко
    Да купуваш акции на дружества производители на алуминиеви и цинкови детайли, при тези цени на алуминия и цинка в света е чиста проба самоубийство. Още повече, че се очаква продължително и значително увеличение на цените на тези суровини...
    Все пак успех на спекулантите!
    А вие инвеститори бнимавайте!
    Само трябва да се отбележи, че цената на тези метали е такава защото търсенето на продукти от тези метали е по-високо. все едно да кажеш не купувайте акции от EXXON MOBIL или BP, защото цената на петрола е 65 $.
    Трябва всеки отделен случай да се разгледа индивидуално.
    Поздрави и Успех

    Коментар


    • Във връзка с Решение на КФН №123-Е/14.02.2006 год.относно вписване на последваща емисия ценни книжа, издадени от Алкомет АД-Шумен /ALUM/, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1 , т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, уведомяваме за следното:
      Регистрира на Неофициален пазар, по реда на член 152, ал. 3 и 4 от Правилника на БФБ-София АД последваща емисия от Ценни книжа, както следва:
      - ISIN код на емисията: BG11ALSUAT14;
      - Размер на емисията преди увеличението: 4 488 482лева;
      - Размер на увеличението: 13 464 477 лева;
      - Размер на емисията след увеличението: 17 952 959 лева;
      - Общ брой на акциите: 17 952 959 броя акции;
      - Номинална стойност на една акция: 1.00 лева;
      - Вид акции: обикновени поименни безналични с право на глас. Емисията ще бъде достъпна за търговия след деблокирането и от ЦД.
      Датата на деблокиране на акциите от последващата емисия ценни книжа ще бъде обявена незабавно, след получаване на уведомление от ЦД.


      Ето и обяснението
      tya

      Коментар


      • Да купуваш акции на дружества производители на алуминиеви и цинкови детайли, при тези цени на алуминия и цинка в света е чиста проба самоубийство. Още повече, че се очаква продължително и значително увеличение на цените на тези суровини...
        Все пак успех на спекулантите!
        А вие инвеститори бнимавайте!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от netware5
          Някой да знае какво става с ALUM? Нещо изведнъж голяма активност настъпи...
          В момента също??
          tya

          Коментар


          • няма да е скоро според мен

            Коментар


            • Колеги, някой да знае кога ще излязат на пазара акциите от увеличението на капитала?
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

              Коментар


              • Алкомет си върви добре.
                Нищо изненадващо няма в годишния отчет - второ поредно тримесечие приходите от продажби на продукция са от порядъка на 31млн.лв., докато за 3-то и 4-то тримесечие на 2004 бяха 25 и 26млн.лв., съответно. Частично това се дължи на цената на базисния алуминий, но през 2005г. видяхме значителни отклонения в интервала 1680-2280 щд/т, като през второто тримесечие отчетохме спад, достигайки дъното през третото тримесечие и активен ръст през последните месеци на годината. Нейсе, на годишна база ценовият ръст е 9,5%, т.е. при отчетен ръст на продажби на продукция 18,8% половината е ценови ефект.
                Впрочем прави впечатление по-адекватната ценова политика на фирмата в сравнение с 2004г. (или поне първите 9 месеца), когато ръководството изоставаше в опитите си да договори актуализация на цената на продукцията предвид ръста на цената на алуминия тогава.
                Освен ръст в натури другата добра новина е, че собственика успя да уреди заемането на пари за да запише увеличението на капитала и да изчисти задълженията към себе си. Това вероятно му е струвало нещо, може би 50-80хил.лв. (възможно и по-вече), но поне операцията успя, та второто събрание се проведе и топката се успокои.
                При възможностите и пазарите на дружеството перспективите са добри, но това не предполага непременно аналогично развитие и при цената на акциите му.
                Турците определено вече се научиха да работят и като индустриалци, но богатият им търговски опит все още провокира въпроса доколко биха били склонни да споделят печалбата на предприятието и с другите акционери :-)
                Но какво толкова - българският инвеститор е оптимист в такива случаи и дава вид, че подобен тип мажоритари не го притесняват (за справка Кремиковци).

                Коментар


                • та се не видя..
                  ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

                  Коментар


                  • Това ще подейства на цената. Супер!!!

                    Коментар


                    • Ето и нещо от днешния в. Пари:

                      ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ на алуминиеви изделия Алкомет АД отчита 120 млн. лв. приходи от продажби през миналата година, което представлява 20-процентен ръст. Така шуменското дружество се нарежда сред първите 20 в страната по обем на реализирана продукция. След кризисната 2002 г. производството на алуминиев прокат и изделия от алуминий се е увеличило двойно и вече е 27 хил. т годишно, заяви за в. ПАРИ Иван Динев, директор за връзки с инвеститорите. 80% от продукцията е основно за износ - Германия, Италия, Полша, Белгия и Дания. Сега усилията ни са насочени в разработването на българския пазар, където конкуренцията е много силна особено в пресовите изделия, заяви Динев.
                      В края на годината Алкомет АД увеличи капитала си с 4 млн. лв. до 17 млн. лв. чрез записване на нови акции. Това изчисти дългосрочните задължения по ЗУНК и подобри финансовите показатели на дружеството. От 2002 г. негов мажоритарен собственик /74%/ е турската компания Алуметал. Тя изправи на крака завода и само за две години вложи в него 31.5 млн. USD. Основно е модернизирано валцовото производство, пусната е в експлоатация нова линия за прахово боядисване на алуминиеви профили и листа. През тази година ще завърши модернизацията в леярния и пресовия цех, където се строят две нови пещи и се внедрява най-съвременна машина за леене на заготовки за пресоване. За целта в завода ще бъдат инвестирани още 18 млн. EUR. Стремежът ни е да завършим цялостното обновление на производството до 2007 г., за да сме готови за изискванията на ЕС, заяви Динев. Дотогава трябва да се приключи екологичната програма. Вече са подменени охладителните системи и филтрите, изградени са пречиствателни станции. Благодарение на това заводът не изхвърля отпадни води, димови частици и миризми, а вредните емисии са намалени два пъти под допустимите стойности.

                      СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
                      Средната заплата в Алкомет е 470 лв. без данъци и осигуровки. Всеки работник получава и годишен бонус от 1100 лв., в който се включват безплатни лекарско обслужване, храна и транспорт, премии и балнеолечение. В момента в дружеството се трудят 920 души, след като в края на 2005 г. бяха освободени 100. Това бяха по-стари работници, на които предложихме накуп четири работни заплати, заяви Иван Динев. Целта беше "пречистване на кръвта", защото при нас има тежки производства, за които са нужни млади хора, обясни той. .
                      Добрият, стар Батя

                      Коментар


                      • OK.Спекулант Благодаря .

                        Коментар


                        • следи новините които излизат на сайта на БФБ
                          Добрият, стар Батя

                          Коментар


                          • Може ли да се следи някъде процеса на увеличението (М-еил,институция,печатно издание.....)
                            Благодаря за отговора.

                            Коментар


                            • Увеличението на капитала е успешно. Това си личи от малкия брой неизползвани права който беше останало за аукциона.
                              А новите акции очаквам към края на февруари
                              Добрият, стар Батя

                              Коментар


                              • karlson,
                                Благодаря ти.Да се надяваме че чакането и търпението ще ни донесе радост.

                                Коментар

                                Working...
                                X