IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
    Мисля че отговорът беше адресиран към мен, но моето мнение съвпада с това на Никола. Някак ми се струва доста повърхностно от 150 страници проспект да има само един абзац за това какво искат да правят с парите ни. Пък и информацията там е в стил "дайте парите, пък ще видим".
    Ами добро утро Пенке!!

Нали затова ви искат по 12 и косур лева на акция - да ви вземат паричките - как не ги е срам бе??

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      МОЛЯ ИНВЕСТОР ДА ПУСНЕ АНКЕТА- КОЛКО ЧОВЕКА ПРЕДПОЧИТАТ ДЕПОЗИТИТЕ КАТО ИНВЕСТИЦИЯ
      БНБ публикува тази статистика, а извадката от нашите читатели няма да е национално представителна.

Коментар

• МОЛЯ ИНВЕСТОР ДА ПУСНЕ АНКЕТА- КОЛКО ЧОВЕКА ПРЕДПОЧИТАТ ДЕПОЗИТИТЕ КАТО ИНВЕСТИЦИЯ

Коментар

• Аз лично нямам против забиване на флагчета, стига тези флагчета да са забити в сайтове, които аз съм правил.

Това в кръга на майтапа (освен ако ibg наистина не искат да купят нещо мое).

И на мен ми се иска да знам за какво конкретно ще се използват тези пари - евентуална покупка на сайтове в какви сектори, евентуално плащане на заплати ли, евентуална разработка на какви нови сайтове... ето това ми се губи.

За мен като инвеститор най-големия проблем си остава крайно ниската ликвидност... за което обаче не мога да дам идея как да се подходи за разрешаване на проблема.

Имам акции и ще участвам в увеличението на капитала. Това обаче изобщо не ми пречи да имам претенции към мениджмънта, тъй като все пак ще боравят и с моите пари.
          Last edited by ivandavidov; 11.02.2011, 15:00.

Коментар

Мисля че отговорът беше адресиран към мен, но моето мнение съвпада с това на Никола. Някак ми се струва доста повърхностно от 150 страници проспект да има само един абзац за това какво искат да правят с парите ни. Пък и информацията там е в стил "дайте парите, пък ще видим".
            Казаха ти хората, че ще забиват флагчета, какво повече искаш? :P

Коментар

• Orchis, към Michelangelo ми беше поста не към теб.

Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo Разгледай мнение
                Nikola, отговорът не беше насочен към теб. Разбирам, че се чувстваш длъжен да отговориш на всичко в тази тема, макар да не знам причината за това. Нямаш нищо общо с този Никола, който помня аз навремето, но навярно загубите на БФБ са ти оставили неизлечими следи.

Обещал съм да не пиша повече във форума, просто исках да поздравя Инвестор за предприетата крачка напред и да им пожелая успех. Успех ти желая и на теб с твоите инвестиции. Само времето ще покаже кои са били по-печеливши.

Това беше от мен, успехи на всички форумци

Коментар

• Душичке златна защо се вълнуваш от моите печалби и загуби? Те са неизменна част от търговията на капиталовите пазари, така че не виждам какъв е проблема.

Чувствам се длъжен да отговарям само на абсурдни постове, като твоя в който няма капка мисъл а само пействане и възхваляване. Мислете бе хора. Не е толкова трудно колкото предполагате.

Първоначално изпратено от Michelangelo Разгледай мнение
                  Нямаш нищо общо с този Никола, който помня аз навремето, но навярно загубите на БФБ са ти оставили неизлечими следи.

Коментар

• Nikola, отговорът не беше насочен към теб. Разбирам, че се чувстваш длъжен да отговориш на всичко в тази тема, макар да не знам причината за това. Нямаш нищо общо с този Никола, който помня аз навремето, но навярно загубите на БФБ са ти оставили неизлечими следи.

Обещал съм да не пиша повече във форума, просто исках да поздравя Инвестор за предприетата крачка напред и да им пожелая успех. Успех ти желая и на теб с твоите инвестиции. Само времето ще покаже кои са били по-печеливши.

Това беше от мен, успехи на всички форумци

Коментар

• Много беше полезен наистина. С два цитата и един параграф текст.

Финансите са точна наука. Без графики и таблици не става. Редно е да има прогноза за приходи, разходи и маржове поне за десет годишен период.

Липсата на такива само означава, че остойностяване на очакваното увеличение на дела на интернет рекламата си остават неясни за мениджмънта или просто не искат да ги разкрият.

На този етап ситуацията е следната. Очакванията за сектора са супер оптимистични за това ни трябват пари пък какво ще правим с тях (забиването на знаменца е абсурден пример, защото трябват изрична и точна информация какво ще се прави с парите на хората) и какъв ще е очаквания резултат върху приходите и маржовете на компанията още не ясно.
                      Last edited by Nikola; 11.02.2011, 14:16.

Коментар

ти успя ли да рабереш за какво ще използват парите?
                        Инвестор.БГ АД се стреми да затвърди позициите си на водещ доставчик в страната на финансово-информационни услуги по Интернет чрез тяхното непрекъснато усъвършенстване и разширяване. Също
                        така, Емитентът планира да разшири спекъра на предлаганите информационни и сървис услуги, което ще доведе до нарастване на приходите при реализиране на икономии от мащаба.
                        Стратегията на Инвестор.БГ АД включва разработване и придобиване на множество специализирани Интернет сайтове, покриващи голяма част от спектъра на Интернет услугите, като целта е управляваните сайтове да станат едни от най-често посещаваните в българското Интернет пространство. Емитентът
                        цели да наложи марката Инвестор.БГ и така да превърне групата в основен фактор на българския Интернет пазар.
                        В средносрочен план усилията на ръководството са фокусирани към успешно позициониране и реализиране на приходи от Интернет реклама. Инвестор.БГ АД цели да увеличи пазарния си дял на над
                        20% от пазарите на он-лайн реклама в България през следващите 3 години. Инвестор.БГ АД работи и за увеличаване на приходите от допълнителни Интернет услуги. По-конкретно:
                         агресивно увеличение на приходите от реклама – изграждане и популяризиране на група от
                        специализирани информационни сайтове;
                         максимизиране на приходите от допълнителни услуги, включително от други консултантски-
                        информационни и сървис услуги, както и от въвеждане на платени информационни услуги.

Първоначално изпратено от Алекси Андонов Разгледай мнение
                        Идеята на кредитната линия беше да имаме повече средства в случай, че има възможност да купим нов сайт, който успешно може да допълни портфейла на компанията.
                        Първоначално изпратено от Алекси Андонов Разгледай мнение
                        Интернет в момента е като дивия запад. Целта е не да вземете едно парче земя и да изкарате максимално много печалба от него, а да забиете възможно най-много знаменца и да вземете колкото се може повече територия, дори и да не можете да я обработвате ефективно в момента.
                        Дано съм ти бил полезен. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILATA Разгледай мнение
                          Ти пък сега ..... екстри ще искаш !
                          Ами да видим какъв ефект очакват от забиването на тия знамена

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
                            Като стана дума за три години ви прегледах бегло проспекта но не открих прогнозна финансова информация мой ли е пропуска или няма такава в проспекта.
                            Ти пък сега ..... екстри ще искаш !

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
                              Значи никой не продава на тези цени в изброените от вас дни. Съответно и никой не купува. А нито една от двете групи не иска да направи стъпката и да премести цената, съответно се стои и се чака.

Сигурен съм, че ако цените са други, оборотите ще са други.

Със SOFIX дружествата през 2001 г. имаше 21 сесии без нито една сделка (с нито едно от дружествата в индекса). SOFIX тогава беше 80 пункта!!!
                              А през 2007 г. на върха на балона бяха до 10 млн. лв. и до 4 000 сделки на ден. SOFIX стигна почти 2000 пункта.!!!

Липсата на оборот е важен индикатор във всеки анализ.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                              Да почакаме да видим какъв ще е оборота след 3 г. и какви ще са цените тогава.
                              Още отсега съм любопитен.
                              Като стана дума за три години ви прегледах бегло проспекта но не открих прогнозна финансова информация мой ли е пропуска или няма такава в проспекта.

Коментар

• Марияне, след три години, я камилата я камиларя.

Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
                                [B]Да почакаме да видим какъв ще е оборота след 3 г. и какви ще са цените тогава.[/B

Коментар

Working...
                                X