IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: сайтове

Първоначално изпратено от Alee
    -Start.BG-къде точно е идеята? Аз мога да си ползвам Google, и сам да си избера връзките , които ме интересуват
    Start.bg е доста различен от Гоогъл. Ако те интересува определена тема, Start.bg ти поднася информацията много по-систематизирано отколкото Гоогъл. Примерно интересува те българският Биг Брадър. Много по-бързо ще стигнеш до последните новини, клюки, форуми и т.н. за Биг Брадър ако отидеш на http://bigbrother.start.bg/ отколкото ако напишеш 'Биг Брадър' в българската версия на Гоогъл. Да не говорим че в старт.бг информацията е подредена в категории и е много по-лесно да се ориентираш отколкото в листа от резултати, който Гоогъл ти дава.

За твое сведение, старт.бг е #5/6 най-посещаван български сайт според класацията на BG Counter и посещаемостта му за последните няколко месеца расте експоненциално. Има повече посещения от който и да е друг сайт на IBG, който е включен в споменатата класация.

-Нет Келнер и Аха.БГ-силна конкуренция
    За Аха.бг съм съгласен - конкуренцията при този род сайтове е доста силна, като някои от тях съществуват от години, а Аха.бг е сравнително нов. Обаче би ли ми казал защо смяташ че конкуренцията при Нет Келнер е силна??? Знам за съществуването на само един конкурентен сайт и евентуално на един бъдещ от WWW. Ако знаеш други конкуренти на Нет Келнер бих се радвал за науча за тях.

Това е лично мнение, притежавам акции на IBG.

Коментар

• сайтове

напълно съгласен с последното мнение. Според мен някои от създадените от групата сайтове работят в силно кункурентна среда,а други не са достатъчно добри(като идея и като реализация) за да привличат читатели, а от там и реклама. Например:
      -Start.BG-къде точно е идеята? Аз мога да си ползвам Google, и сам да си избера връзките , които ме интересуват
      -Нет Келнер и Аха.БГ-силна конкуренция
      -Тялото-добре е, харесва ми. Посешавам го. Dnes.BG -също, Снимката-ми няма реклами, сайтове като него колкото искаш. Още една закъсняла идея. А дали изобщо са идеи не знам, почти всичко е взимствано.
      -идеята с котировки на акции по SMS-мнoго закъсняла. Всеки, или почти всеки занимаващ се с акции, има преносим компютър, WI-FI, а безплатен достъп кадето и колкото искаш.
      -Засега май само този сайт, в който пишем привлича реклами и посещения

Това е лично мнение, притежавам акции на IBG.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Очакванията са хубаво нещо.
        Някой може ли да пейстне просто и конкретно пазарните дялове по различните им там пазарни сегменти?
        Защото от структурата на приходите за 2005 останах с неприятното впечатление че приходите от реклами са съизмерими с доходите им от игра на БФБ. А все пак не са инвестиционен посредник или инв дружество, а интернет медия, нали?
        Може би греша някъде. За което бих се радвал, защото са ми симпатични

Коментар

• Инвестор.БГ очаква 130% ръст на приходите за първото тримесечие на 2006 г.
          В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Инвестор.БГ АД-София /IBG/:
          Във връзка с публикации в пресата след пресконференцията на Инвестор.БГ АД-София, състояла се на 01.03.2006 год., от дружеството уточняват, че очакват покачване на рекламните приходи със 130% през първото тримесечие на 2006 год., спрямо първото тримесечие на 2005 год.

Коментар

• Инвестор.БГ" пуска спортен сайт

Георги Бисерински | 01 март, 19:02

Интернет компанията "Инвестор.БГ" обяви, че стартира спортния си сайт gol.bg на специална пресконференция в сряда. Това е деветият сайт в групата на високотехнологичната компания и първият, който стартира през тази година. Към настоящия етап "Инвестор.БГ" е собственик на Investor.bg, Start.bg, Tialoto.bg, Dnes.bg, Snimka.bg, Netkelner.bg, Ana.bg и Blog.bg, като четири от сайтовете са пуснати през миналата година.

Според изпълнителния директор на дружеството Любомир Леков стартирането на новия проект за спортния сайт, въпреки че рекламните приходи в интернет при спортните сайтове са едва 1% от всички приходи. Леков очаква, че делът на тези приходи през следващите години ще се увеличава, ако се има предвид разпределението на приходите в интернет рекламата в световен мащаб.

Със създаването на спортния сайт в общи линии са приключили медийните проекти на "Инвестор.БГ" и основните усилия оттук нататък ще бъде насочено за подържане на нивото и развитието им. Намеренията на компанията са да се насочи все повече към електронната търговия, допълни още той.

Леков прогнозира, че нетните приходи на компанията през тази година ще се удвоят. Според предварителните разчети рекламните приходи на компанията за първото тримесечие на тази година ще се увеличат с около 130% от последното тримесечие на миналата година.

Според предварителния финансов отчет към края на 2005 г. "Инвестор.БГ" отчита общо приходи в размер на 290 хил. лева. и нетна печалба за периода от 10 хил. лева. Основната част от приходите, или 172 хил. лева, са от предоставяне не услуги или реклама, а останалите 118 хил. лева са финансови, в това число приходи от лихви и положителни операции с финансови активи.

"Инвестор.БГ" е първата компания, която направи първично публично предлагане (IPO) на акции чрез увеличаване на капитала преди година и половина.

Коментар

• Аз бях там, всъщност залата беше пълна и имаше дори правостоящи, но в началото малко се точеха хората докато дойдат... По-важното беше, че медиите много яко отразиха пресконференцията. А за прическите - по-важно е какво има под тях, щото на прическа мнозина го докарват, ама едва ли ще си дадем парите точно на тях

Коментар

• Гледам почти празната зала. С какво се обяснява тази липса на интерес?
                Новият спортен сайт с какво ще е по-добър от Фокус-спорт? Да не говорим и за многото други спортни сайтове у нас, например на Нетинфо.
                Накрая малко на майтап - мода ли е вече бизнесмени да се подсригват като мутри от средата на деветдесетте?
                Айде пожелавам им успех, да са ни живи и здрави!

Коментар

• Пресконфернция на Инвестор.БГ АД

Новини от пресконференцията на Инвестор.БГ:

http://investor.bg/article.php?id=34057

http://investor.bg/article.php?id=34071

Коментар

• И аз като Митко....
                    на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• даа,
                      виждам ники мартинов в екипа
                      значи ще вървят напред
                      ще инвестирам!
                      вярвам на този човек

Коментар

• Снимки от пресконференцията днес snimka.bg/album.php?album_id=24494

Коментар

• 28 Февруари 2006 12:00

Инвестор.БГ пуска спортен сайт
                          В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Инвестор.БГ АД-София /IBG/:
                          Предвижда се на утрешната пресконференция свикана от Инвестор.БГ АД-София, да бъде обявено предстоящото официално пускане на спортен сайт gol.bg.

Коментар

• Не, събитието е отворено към всички, желаещи да се запознаят с бъдещите планове на Инвестор.БГ АД и постигнатото до момента.

Ще ви очакваме на 01 март, сряда, от 11 часа, в зала Триадица на Гранд Хотел София.

Молим единствено за потвърждение на info@investor.bg.

Коментар

• питане за пресконференцията

Въпросната пресконференция на 1 март само за журналисти ли ще е?

Коментар

• Za men sa dobri i mi haresva kak rabotjat, makar 4e sa po dulgosro4ni

Коментар

Working...
                                X