IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък се чудя как се вдигна цената тук последната седмица. Някой май е очаквал Инвестора да е купувач.
    Иначе 12 М евро за Нетинфо наистина говори много къде трябва да е цената на тази акция

Коментар

• Сделката за Нетинфо е доста показателна за това, къде се намира инвестора в момента.

На база transaction multiples на счетоводни данни 2012 година при неконсолидирани данни на инвестора справедливата цена на Инвестора излиза, че трябва да бъде. ???като това включва премията на Нетинфо за пазарен лидер и control premium. Понеже при размера на тези премии могат да станат епични дискусии ви оставям вие сами да си прецените, колко големи трябва да бъдат те.

И още нещо. 12м евро за Нетинфо е нереално висока цена според мен.
      Last edited by Nikola; 20.04.2013, 11:53.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Добре, картите от новото раздаване вече са в ръцете на играчите. Този сценарий ми изглежда негативен за групата на Инвестор.

Коментар

• "Дарик нюз" купи медийната група "Нетинфо"

http://www.investor.bg/medii/455/a/d...etinfo,149990/

С това приключват всякакви слухове, че евентуално Инвестора можеше да купи Нетинфо.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
            Интересни мигове предстоят на онлайн пазара у нас. Покупката на уебмедия не изисква грандиозен кеш, пък било то и най-голямата.
            Да бе но как предлагаш това да стане с компания, като Инвестора? Оперативният паричен поток не стига за LBO. Трябва някой да даде equity, после пък банково/mezz финансиране. А време няма. Тук дори не слагаме чисто юридическите проблеми, които могат да възникнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнение
              Намерение има, кеш не
              Интересни мигове предстоят на онлайн пазара у нас. Покупката на уебмедия не изисква грандиозен кеш, пък било то и най-голямата.

Коментар

Има ли намерение Инвестор да купува голяма българска интернет компания? Йорданов, какво ще кажете по този въпрос?
                Намерение има, кеш не

Коментар

• Йорданов ще е последния човек, който ще ти каже.

Коментар

• Има ли намерение Инвестор да купува голяма българска интернет компания? Йорданов, какво ще кажете по този въпрос?
                    Last edited by unsworth; 21.03.2013, 17:38. Причина: Пропусата буква

Коментар

Ето бе, поизлезе малко

Някаква информация кой и защо си пълни тук?
                      Имайки предвид какви са дневните обеми (50-тина акции не са кой знае колко), не вярвам някой да пълни сериозно. А и от страната на купувачите липсват сериозни оферти над 6 лева.По-скоро някой дозакръглява и/или преподрежда портфейла са и съответно виждаме някакво движение. Още повече, че движението нагоре е твърде рязко - обикновено това е знак за временна корекция, а не за дългосрочна тенденция.

Всичко това е лично мнение. Нямам никаква представа кой и защо купува/продава.

Коментар

В тази акция явно никой нищо не влага и не търгува, за да е налице тоталната липса на интерес.
                        Аз съм вече навътре, ама все тая, явно и на останалите акционери не им пука
                        Ето бе, поизлезе малко

Някаква информация кой и защо си пълни тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                          Интернет рекламата в България е пораснала с 25.1% през 2012 г.: Пазарът на интернет реклама в България продължава да расте и през изминалата година, стана ясно по време на четвъртия годишен форум на дигиталната индустрия. Резултатите от четвъртото проучване на интернет рекламата в България, което осъществяват от IAB, сочат, че брутният размер на инвестициите в онлайн реклама през миналата година е достигнал 45.5 млн. лв. спрямо 36.3 млн. лв. за 2011 г. Към тези 45.5 млн. лв. обаче трябва да се добавят и инвестициите, които рекламодателите осъществяват в Google и Facebook.
                          Мдам... тук основния проблем е че компанията не успя да се възползва от този огромен в условията на криза organic growth в сектора. Компанията има потенциал, но тук всичко зависи изцяло от мениджмънта. 2013 е make it or break it за инвестора според мен.

Също така трябва да се промени изцяло мениджъмнта, като се вкарат в управлението хора с опит, а не приятели на приятели.
                          Last edited by Nikola; 06.03.2013, 09:52.

Коментар

• Интернет рекламата в България е пораснала с 25.1% през 2012 г.: Пазарът на интернет реклама в България продължава да расте и през изминалата година, стана ясно по време на четвъртия годишен форум на дигиталната индустрия. Резултатите от четвъртото проучване на интернет рекламата в България, което осъществяват от IAB, сочат, че брутният размер на инвестициите в онлайн реклама през миналата година е достигнал 45.5 млн. лв. спрямо 36.3 млн. лв. за 2011 г. Към тези 45.5 млн. лв. обаче трябва да се добавят и инвестициите, които рекламодателите осъществяват в Google и Facebook.

Коментар

• В тази акция явно никой нищо не влага и не търгува, за да е налице тоталната липса на интерес.
                              Аз съм вече навътре, ама все тая, явно и на останалите акционери не им пука

Коментар

То за оптимизиране сигурно има и той сигурно е правилният човек за тази част.
                                Но само с оптимизиране на разходи, ръст няма. Този подход е удачен, за да се оцелее в тежки периоди, но не може да бъде дългосрочна политика.
                                Съгласен съм.

Според мен просто трябва да се оптимизира бизнес модела на компанията, което в последствие ще доведе до създаването на повече value, когато започнат да регистрират ръст в приходите.

Също така трябва да си създадат звено, което да се занимава с M&A, защото така като гледам нямат умерена сделка. Overpay-ват за таргетите си в над 70% от случаите и то за компании, които хич не е ясно как ще се впишат в концепцията на компанията.

Коментар

Working...
                                X