IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от deepshit
    Първоначално изпратено от ОК

Всеки сам си преценява дали да купува, продава, или въобще да не се интересува от тази акция, нали така . Аз само казвам, че ИБГ е с по-добри показатели от пиърите си и според мен заслужава по-висока цена. Както и се вижда последните дни - пазара пада, но ИБГ не. Но всеки си има глава на раменете и решава дали да купува компания с над 1005 ръст на продажби и Р/S за тази година от 5, и вероятно Р/Е от 15, или компании на загуба или най-малкото спад на печалбата, или с измислени печалби каквито са повечето в СОФИКС. Или естествено, въобще нищо да не прави.
    И как стана 15? Сметни с прогнозите на Мариян и става над 26, а не 15
    Според мен печалбата ще е поне милион.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК

Всеки сам си преценява дали да купува, продава, или въобще да не се интересува от тази акция, нали така . Аз само казвам, че ИБГ е с по-добри показатели от пиърите си и според мен заслужава по-висока цена. Както и се вижда последните дни - пазара пада, но ИБГ не. Но всеки си има глава на раменете и решава дали да купува компания с над 1005 ръст на продажби и Р/S за тази година от 5, и вероятно Р/Е от 15, или компании на загуба или най-малкото спад на печалбата, или с измислени печалби каквито са повечето в СОФИКС. Или естествено, въобще нищо да не прави.
      И как стана 15? Сметни с прогнозите на Мариян и става над 26, а не 15

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
        Първоначално изпратено от ОК
        Никола, ти май вече си отделил акцията от компанията, както е направил отдавна Каро в темата за Кремиковци. Значи казваш, може компанията да се развива страхотно, но хората като не харесват акцията, тя да си пада.
        лисицоооооооооооо, не се прави на по-глупав отколкото си. Това което каза Никола е, че компанията се развива добре, но настоящата цена на акцията определено взима в предвид ръстове от поне 100% на годишна база, а дали такива ще има и занапред ... ... ...

Коментар

• Според мен IBG е в Advertising/Marketing -> On-Line Information Services
          -> Information Retrieval Services. Нали това ви е core business-а? Не знам каква платформа използвате за анализите си (аз лично ги гледах в Reuteres), но отворете и вижте този сектор на какъв P/S се търгувате, с какъв growth rate и най-важното на какви маржове. Стига сте облъчвали хорта с това колко уникална акция е това. В момента има къде къде по-добри инвестиции от тази.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
            Никола, ти май вече си отделил акцията от компанията, както е направил отдавна Каро в темата за Кремиковци. Значи казваш, може компанията да се развива страхотно, но хората като не харесват акцията, тя да си пада.
            лисицоооооооооооо, не се прави на по-глупав отколкото си. Това което каза Никола е, че компанията се развива добре, но настоящата цена на акцията определено взима в предвид ръстове от поне 100% на годишна база, а дали такива ще има и занапред ... ... ...

Коментар

• Никола, ти май вече си отделил акцията от компанията, както е направил отдавна Каро в темата за Кремиковци. Значи казваш, може компанията да се развива страхотно, но хората като не харесват акцията, тя да си пада.

Коментар

• Инвестор БГ АД-София е реализирало през месец Юни на 2008 г. продажби в размер на 293 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 108 % в сравнение с месец Юни на 2007 г.

Обобщените данни за първите шест месеца на 2008 г. показват, че Инвестор.БГ АД е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 1 229 хил. лева, което представлява ръст на приходите от 101 % в сравнение със същия период на 2007 г. Нетните приходи от продажби за първото полугодие на 2007 са в размер 613 хил. лв.

http://bull.investor.bg/bull/upload/007614.doc

Ето и линк към новината:

Инвестор.БГ със 108% ръст на продажбите през юни на годишна база

http://www.investor.bg/?id=66029

Едуард Вичинян,
                ДВИ на Инвестор.БГ АД

Коментар

• Вижте сега и двамата. Правите ли разлика между хубава компания, каквато несъмнено IBG е и от друга страна хубава акция, каквато според мен не е? Да започнем от там. Защото май ви се губи връзката финансовите резултати и мултипълите на които се търува компанията, а това е много важна част от valuation-а.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                    Добре де а какво ще стане, когато след такива уникални резултати за 2008 година не мръдне нагоре? Все пак потенцияла за ръст ще се свива и growth рейтовете ще падат. Тогава с какво ще оправдае високите мултипъли, на които трейдва акцията? Знаеш ли горе-долу колко приходи очакват от инвестор.бг за 2008.
                    тези досега за 2008 г. не са уникални
                    уникални бяха 2007 г. (130%) и преди това
                    обаче през 2009 г. официалните прогнози са за нов ръст и т.н. не
                    "не мръдне нагоре"
                    ето официалните прогнози

http://www.investor.bg/?cat=5&id=59634

- За 2008: приходи от 2,5 млн лв. и нетна печалба от 600 хил. лв.;
                    - За 2009: приходи от 4,2 млн. лв. и нетна печалба от 1,3 млн. лв.;
                    - За 2010: приходи от 6,5 млн. лв. и нетна печалба от 1,8 млн. лв.;
                    - За 2011: приходи от 9,5 млн. лв. и нетна печалба от 2,2 млн. лв.;
                    - За 2012: приходи от 12 млн. лв. и нетна печалба от 3 млн. лв.
                    разбира се това са прогнози
                    всеки си решава дали да им вярва или не
                    погледни на Запад и Изток как се развива интернет рекламата

не е препоръка за покупка или продажба

Притежавам акции

Коментар

Добре де а какво ще стане, когато след такива уникални резултати за 2008 година не мръдне нагоре? Все пак потенцияла за ръст ще се свива и growth рейтовете ще падат. Тогава с какво ще оправдае високите мултипъли, на които трейдва акцията? Знаеш ли горе-долу колко приходи очакват от инвестор.бг за 2008.
                      Защо смяташ, че мултипълите са високи в сравнение с пиърите на инвестора?

Коментар

• Добре де а какво ще стане, когато след такива уникални резултати за 2008 година не мръдне нагоре? Все пак потенцияла за ръст ще се свива и growth рейтовете ще падат. Тогава с какво ще оправдае високите мултипъли, на които трейдва акцията? Знаеш ли горе-долу колко приходи очакват от инвестор.бг за 2008.

Коментар

Така е. Акцията е уникална просто след европейското, зривоете от сутринта и предстояшата олимпиада компанията ще се търгува на само forward P/S 10x хеахеахеахеахх
                          с резултата към 30 юни 2008 г. P/S ttm е 7.7, доста далеч от "очакваното" P/S от 10x в бъдеще

Поздрави
                          имам акции, не е препоръка

Коментар

Така е. Акцията е уникална просто след европейското, зривоете от сутринта и предстояшата олимпиада компанията ще се търгува на само forward P/S 10x хеахеахеахеахх
                            то и по данните към 31 март P/S е под 10x
                            а по-данните към 31 май, вече е още повече под 10x

стари данни ползваш

Поздрави
                            имам акции, не е препоръка

Коментар

• Така е. Акцията е уникална просто след европейското, зривоете от сутринта и предстояшата олимпиада компанията ще се търгува на само forward P/S 10x хеахеахеахеахх
                              Ахъ!

Още утре сичкото инфлационни леФчета туканка ша набутам!

И се отдавам на сладки блянове за пенсионните години...

Коментар

• Така е. Акцията е уникална просто след европейското, зривоете от сутринта и предстояшата олимпиада компанията ще се търгува на само forward P/S 10x хеахеахеахеахх

Коментар

Working...
                                X