If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nikola, ти по принцип си аргументиран пич, защо ръсиш сега неща, които не си проучил?
Знам, че обичаш да сравняваш през peers, та защо не погледнеш фактите. Тъй като на родния пазар няма конкуренция, сравни с някои от чуждестранните компании.
Примерно Baidu.com, която има ръст на приходите за Q1 съвсем близък до този на ИБГ (110%) имат P/S=36, P/E=108 и forward P/E=48
ИБГ от своя страна има ръст на приходите за Q1 от 116%, P/S=9 (4 пъти по-ниско), P/E=39 (3 пъти по-ниско) и forward P/E=26 (повече от 2 пъти по-ниско).
Ето GOOGLE примерно и те имат P/S около 9 за Q1 като ИБГ, но ръстът в приходите им е 42%.
Rediff.com: Вярно, по-ниско P/S (около 4), същото P/E като ИБГ, но ръст на приходите от едва 7%.
and so on, and so on...
Именно защото съм аргументиран пич ще ти кажа, че сравнението на инвестор.бг с Baidu.com и google.com е абсулютно безумие. Не е нужно да си завършила финанси, за да разбереш чисто интуитивно, че не може да сравняваш IBG с Гугъл защото на гугъл САМО АМРОТИЗАЦИИТЕ ИМ СА близо ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА!!!. Дайте малко по-сериозно, Сега очаквам и Алекси да се появи да развива тези колко подценена е акцията, както на най-великата среща на Клуб Инвестор.бг
Недейта така хора дайте малко по сериозно. Сравнявайте се с компании с 2 млн лева приходи а не със 16 милиарда.
Това е новина от фокус, но предполагам същото е и в днес. Затова казах по-долу, че според мен взривовете са ОК за ИБГ
Рекордна посещаемост отбеляза днес сайтът на Агенция “Фокус” www.focus-news.net.
чакай сега ти фокус с днес.бг ли ще ми сравняваш, муахахаха!!!
единствения читав сайт от плеядата е гол.бг, просто е същия като всички останали спортни сайтове, затова и го чета, защото Инвестор са ми симпатични, но във всяко друго отношение издишате ...
преди някой да се нахвърли издишате като ниво, защото в тази чалгаизация, сигурно заглавия като "Пак се почна: Бум! Бум!" се четат, но като стил Дневник например е с класи отгоре.
Nikola, ти по принцип си аргументиран пич, защо ръсиш сега неща, които не си проучил?
Знам, че обичаш да сравняваш през peers, та защо не погледнеш фактите. Тъй като на родния пазар няма конкуренция, сравни с някои от чуждестранните компании.
Примерно Baidu.com, която има ръст на приходите за Q1 съвсем близък до този на ИБГ (110%) имат P/S=36, P/E=108 и forward P/E=48
ИБГ от своя страна има ръст на приходите за Q1 от 116%, P/S=9 (4 пъти по-ниско), P/E=39 (3 пъти по-ниско) и forward P/E=26 (повече от 2 пъти по-ниско).
Ето GOOGLE примерно и те имат P/S около 9 за Q1 като ИБГ, но ръстът в приходите им е 42%.
Rediff.com: Вярно, по-ниско P/S (около 4), същото P/E като ИБГ, но ръст на приходите от едва 7%.
and so on, and so on...
А да, забравих, имам акции, не е препоръка..
Every passing minute is another chance to turn it all around
Това е новина от фокус, но предполагам същото е и в днес. Затова казах по-долу, че според мен взривовете са ОК за ИБГ
Рекордна посещаемост отбеляза днес сайтът на Агенция “Фокус” www.focus-news.net. Над милион и двеста хиляди пъти е отваряна главната страница на сайта. Максимумът натоварване, който сме достигнали днес и продължаваме да държим, e 79.5 mbps, осреднено за 5 минути. Най-голямото натоварване, достигнато през деня, е 85 mbps.
СТАТИСТИКА:
1 248 806 е отваряна главната страница;
21 503 511 са отваряни и разглеждани материали и новини по страницата;
148.02 GB е трафикът, използван до момента.
http://bgcounter.com/?sts,day,,,,FOCUS
1,098,069 общо и на главна и на вътрешни
около 104 хил. посетители (според bgcounter, ако влизаш през 30 мин. си нов посетител)
нормално имат по 300-400 хил. импресии на ден (от горния линк), което е по-малко от Dnes.bg (който е на Инвестор.БГ) http://tyxo.bg/top100/?dt=2008-07-02
който например вчера има 500 000 и 112 хил. посетители
вчера Focus е с 50 000 посетители
днес до момента Dnes.bg вече има 127 хил. посетители
tyxo.bg Посетители и bgcounter Уникални са приблизително по еднаква методология и са сравними
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОК
Е да ама ” www.focus-news.net е сериозен информационен сайт и на този етап нямате какво да противопоставите пред него. Просто заглавия, като
Пак се почна: Бум! Бум!
от dnes.bg отиват на някаквъ сайт за бавноразвиащи се а не на сериозна информационна медиа.
На проведено ОСА от 12.01.2007 год. на Инвестор.БГ АД-София /IBG/ , са взети следните решения:
- Промени в устава на дружеството;
- Определя възнаграждение за периода 01.01-31.12.2006 год. на членовете на управителните органи във вид на акции от капитала на дружеството, за сметка на собствени акции на дружеството, придобити чрез обратни изкупувания, осъществени въз основа на решения на ОСА от 20.12.2004, 12.07.2005 и 30.06.2006 год. Възнагражденията на членовете на Съвета на директорите за периода се дължат наред с възнагражденията в парична форма:
Любомир Костадинов Леков /председател/ - 23 989 бр. акции от капитала на дружеството;
Алекси Петров Андонов /заместник-председател/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството;
Стюърт Алън Тил /член/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството;
Николай Ангелов Мартинов /член/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството;
- Приема решение за предоставяне на 3 000 бр. акции от капитала на дружеството като бонуси на служители на трудов договор, за сметка на собствени акции на дружеството;
Окончателното прехвърляне от дружеството на членовете на Съвета на директорите, както и на съответните служители, да бъдат извършени по възможност до 31.03.2007 год. включително.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Едуард_Вичинян
Nikola, не виждам нищо "незаконно" и "порочно" в това да обявяваме приходите си до 7-о число на месеца. Това е решение на мениджмънта и практика на компанията с цел да водим по-открита корпоративна политика. Доколкото съм запознат, освен нас го правят още само 3 компании.
Поздрави,
Едуард Вичинян,
ДВИ на Инвестор.БГ АД
Ти пък сега не се засягай. Не казвам, че имате вина или нещо такова. Просто не е коректно спрамо инвеститорите. Съгласи се, че въпреки големия ръст на приходите компанията може да бъде на загуба именно заради това се пуска цялата инфромация едновременно.
Представи си че ОТЦК пусна само приходите си? Мисли в тази насока. Иначе поздравления за отркитата политика която водите тя само може да ви бъде в полза.
Коментар
ОК
Рекордна посещаемост отбеляза днес сайтът на Агенция “Фокус” www.focus-news.net. Над милион и двеста хиляди пъти е отваряна главната страница на сайта. Максимумът натоварване, който сме достигнали днес и продължаваме да държим, e 79.5 mbps, осреднено за 5 минути. Най-голямото натоварване, достигнато през деня, е 85 mbps.
СТАТИСТИКА:
1 248 806 е отваряна главната страница;
21 503 511 са отваряни и разглеждани материали и новини по страницата;
148.02 GB е трафикът, използван до момента.
Nikola, не виждам нищо "незаконно" и "порочно" в това да обявяваме приходите си до 7-о число на месеца. Това е решение на мениджмънта и практика на компанията с цел да водим по-открита корпоративна политика. Доколкото съм запознат, освен нас го правят още само 3 компании.
Поздрави,
Едуард Вичинян,
ДВИ на Инвестор.БГ АД
Коментар
ОК
Благой, всеки има право на мнение и уважавам твоето. Моето виждане по въпроса е различно от твоето, но за това се сещаш сам.
На 500 лв. месечно беше определено възнаграждението за 2008 г. на Председателя на съвета на директорите, докато възнаграждението на останалите трима представители в борда бе определено на 480 лв./месечно.
Откога 500 лв. е много за изпълнителен директор?
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Blagoy
Не се съмнявам, че ще бъда изтрит, но това ще означава, че сте съгласни с мен
Е не мисля, че я източват. Ти сещаш ли се каква беше врътката с някакви акции, които са купували инвестора за работниците си? Акциата им ще тръгне на горе в момента, в който започнат да изплащат дивидентчета.
Виж наистина не ме интересува кой колко ще купува или продава утре. Аз смятам да продавам тук след 5 години. И въпреки това се радвам, че цената и тези дни расте, въпреки че всичко около нас пада.
Ама тя след 5 години може да е на 5 лв. Нямаш ли си таргетче?
Много са По-долу някой попита за какво ще се използват парите от облигационния заем, но няма отговор. Същото и за колата, която е зачислена на фирмата, но шефа и шефката си я карат. Да не говорим за възнагражденията които ще вземат, т.е, май нямат много вяра в собствената си компанийка и затва я източват.
Не се съмнявам, че ще бъда изтрит, но това ще означава, че сте съгласни с мен
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Blagoy
Инвестор БГ АД-София е реализирало през месец Юни на 2008 г. продажби в размер на 293 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 108 % в сравнение с месец Юни на 2007 г.
Обобщените данни за първите шест месеца на 2008 г. показват, че Инвестор.БГ АД е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 1 229 хил. лева, което представлява ръст на приходите от 101 % в сравнение със същия период на 2007 г. Нетните приходи от продажби за първото полугодие на 2007 са в размер 613 хил. лв.
Здравей Blagoy, съгласи се, че до 3-о число е трудно да се изкара цялостен отчет за приходи и разходи. Още повече, че при нас практиката е да бъде проверен и от одитора ни, въпреки че не е задължително да бъде одитиран. Неслучайно срокът за подаване на отчетите е края на този месец ! Нито едно дружество не е подало отчета си все още, а ние сме първото, което обявява приходите си.
Уверявам ви, че до края на месеца, както е задължението, ще видите пълните отчети на дружеството.
Поздрави,
Едуард Вичинян,
ДВИ на Инвестор.БГ АД
Да де ама то не знам в каква степен е законно защото инвеститорите може да бъдат подведени. Какво, като има 100% ръст в приходит, като може да сте и на загуба. Не казвам, че ще бъдета на загуба просто, че тази практика може да бъде порочна.
Инвестор БГ АД-София е реализирало през месец Юни на 2008 г. продажби в размер на 293 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 108 % в сравнение с месец Юни на 2007 г.
Обобщените данни за първите шест месеца на 2008 г. показват, че Инвестор.БГ АД е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 1 229 хил. лева, което представлява ръст на приходите от 101 % в сравнение със същия период на 2007 г. Нетните приходи от продажби за първото полугодие на 2007 са в размер 613 хил. лв.
Здравей Blagoy, съгласи се, че до 3-о число е трудно да се изкара цялостен отчет за приходи и разходи. Още повече, че при нас практиката е да бъде проверен и от одитора ни, въпреки че не е задължително да бъде одитиран. Неслучайно срокът за подаване на отчетите е края на този месец ! Нито едно дружество не е подало отчета си все още, а ние сме първото, което обявява приходите си.
Уверявам ви, че до края на месеца, както е задължението, ще видите пълните отчети на дружеството.
Коментар