IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така де, трябва да се стимулира борда, нали по долу някой беше писъл, че пиъра на ИБГ е Гугъл . Хората трябва да са стимулирани да го настигнат... А, че в крайна сметка това стимулиране става за сметка на останалите дребни акционери на ИБГ, на кой му пука ...

Коментар

• Разпределените акции бяха първо за самото създаване на компанията и второ компенсираха не получаването на възнаграждение на борда на директорите за тригодишен период, което бе изпълнено с еднократен акт през 2007 година.
      За да има равностоен диалог очаквам да се представяте по същия начин по който и за реален разговор – в лично съобщение с реални имена и месторабота и дали се познаваме лично. С анонимността на форума се злоупотребява. Отговарям на въпросите в качеството си на реално съществуващ човек , а не на виртуално изграден ник и очаквам същото и от хората с които ще говоря. Равенство има само между равни.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
        Никола, въпросът е че този борд, който е получил тези акции, реално притежава 70-80% от компанията ако не се лъжа...

това да го наречеш стимулиране на мениджмънта... е меко казано смешно...
        Знам и за това ми е толкова смешна ситуация. Абсолютно си прав и споделям твоето мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
          Много отдавна говорих за разпределянето на безплатни акции. Компнаиите, които си позволяват такова нещо знаете ли какви dividend payout ratios имат? Докато няма дивиденти това за мен си е чисто източване на компанията. За такива печалби тези бонуси са безумни.
          Никола, дивиденти има, само, че те са само за определени хора и в непарична форма, както на всички е известно... . Иначе и пропорциите са много интересни:

Любомир Костадинов Леков /председател/ - 23 989 бр. акции от капитала на дружеството; Алекси Петров Андонов /заместник-председател/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството; Стюърт Алън Тил /член/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството; Николай Ангелов Мартинов /член/ - 11 995 бр. акции от капитала на дружеството; 3 000 бр. акции от капитала на дружеството като бонуси на служители на трудов договор, за сметка на собствени акции на дружеството.

Както и да гледаме, това са си 5% от капитала....

Коментар

• Никола, въпросът е че този борд, който е получил тези акции, реално притежава 70-80% от компанията ако не се лъжа...

това да го наречеш стимулиране на мениджмънта... е меко казано смешно...

Коментар

• Много отдавна говорих за разпределянето на безплатни акции. Компнаиите, които си позволяват такова нещо знаете ли какви dividend payout ratios имат? Докато няма дивиденти това за мен си е чисто източване на компанията. За такива печалби тези бонуси са безумни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Мартинов
                Ще гласувам срещу всяко решение на общото събрание на акционерите на компанията за разпределяне на печалба в полза на всички директори по голяма от 5% от общата годишна счетоводна печалба на компанията
                миналогодишното разпределениние на близо 60 хил. акции (близо 500 хил. лв. по тоговашни цени, и още повече по днешни...) отговаря ли на това твърдение? ..или сте го направили по изглючение, и няма повече да правите така ))
                ваш служител по-долу твърди, че е за 5 години този жест...за тези 5 години колко е била съвкупната печалба на компанията?

Коментар

• г-н Мартинов, това изказване ми хареса!

но то трябва да се базира и на миналото, не само на бъдещето.

Коментар

• Като голям акционер в ИнвесторБГ заявявам следните две неща
                    1. Ще гласувам срещу всяко решение на общото събрание на акционерите на компанията за разпределяне на печалба в полза на всички директори по голяма от 5% от общата годишна счетоводна печалба на компанията
                    2. Както и до сега ще одобрявам придобивания на проекти /сайтове и компании/ които имат коефициент PE едно цифрено число.

Тези мои разбирания се споделят и от останалите големи акционери. Винаги сме спазвали правилото, че важните решения в компанията се взимат след като всички големи акционери са убедени, че решението е полезно за всички инвеститори в компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
                      П.С. Но пък ако се окажа аз права, обещаваш ли и ти да си направиш кола маска
                      не не тази болка не е за мъже.

Коментар

• Това добре, ама през DCF всичко ми изглежда подценено(без ЖП-то де)

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          Първоначално изпратено от Maq7
                          Хехехе, ясно, знаех си, че ще стигнеш до задънена улица.

Айде успехи (и дано са по-големи от OTZK, KAO, FIB и т.н.)
                          Каква задънена улица душице? Е човек не може да цели абсолютно всички акции. Загубие от тези три акции са промили от печалбите ми от 2005 насам така че не се притеснявай за мен. А мисли за себе си. Защото след някой друг месец инвестторите тук ще намалеят още повече и ще си останете 7-8 човека групичка от хора с акции. Тогава на кой ще ги продаваш? Отивай на коламаска не се занимавай с финанси.
                          OK, бъдещето ще покаже кой прав и кой крив

П.С. Но пък ако се окажа аз права, обещаваш ли и ти да си направиш кола маска
                          Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Айде и другия, озлобил се от загубите си на БФБ, и той да каже нещо..
                            Помолих ви един пиър да дадете, с който да сравним, но уви..
                            ама наистина не виждаш по-далеч от носа си ...

и 2007, когато борсата хвърчеше, за мен Инвестор си беше пръчка ...
                            сега още повече, защото компании със солиден фундамент се търгуват за жълти стотинки

пиър аз не мога да ти дам, защото не съм отделил време да търся пиъри на пръчки ... а и не съм Диоген

но посоката на търсенето трябва да е региона, евентуално фирма в друга страна, която има подобно портфолио от сайтове като инвестора, но пак е редно да спазиш повечето от точките, които Никола ти е написал

за сравняването на ИБГ с GOOGLE мога само да цитирам заглавието на един разказ от Алеко ...

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                              Първоначално изпратено от Nikola
                              Първоначално изпратено от Maq7
                              Общи приказки, хуморески и никъде не видях да посочваш пиър ???

П.С. Пише се "растеж". Сори, ама като видя такава грешка и се дистрактвам от самото мнение..
                              Хехехехех за правописната грешка ли се хвана дребна душуце? хиихихих Според теб в Reuters и Bloomberg да ли ще мога да намеря peer-и на компания с 2 млн приходи? Тази тояга може да се оцени само през DCF. Не знам защо не използвате този метод на оценка за да си надуете акцията. През peers няма как да стане.
                              Недей, че през DCF ще вземе да излезе подценено

Добро утро Колумб това ни се втълпява 24/7
                              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Хехехе, ясно, знаех си, че ще стигнеш до задънена улица.

Айде успехи (и дано са по-големи от OTZK, KAO, FIB и т.н.)
                                Каква задънена улица душице? Е човек не може да цели абсолютно всички акции. Загубие от тези три акции са промили от печалбите ми от 2005 насам така че не се притеснявай за мен. А мисли за себе си. Защото след някой друг месец инвестторите тук ще намалеят още повече и ще си останете 7-8 човека групичка от хора с акции. Тогава на кой ще ги продаваш? Отивай на коламаска не се занимавай с финанси.

Коментар

Working...
                                X