If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Шведската медийна група MTG е съобщила днес, че е подписала сделка за покупката на Нова ТВ България за 620 млн. евро (966 млн. долара) в брой, предаде Ройтерс.
В съобщение от MTG се посочва, че придобиването на Нова, вторият по големина телевизионен канал в България, ще се финансира с налични средства на шведската компания, както и с нов дълг в размер на 3 млрд. крони (494 млн. долара).
Сделката подлежи на одобрение от страна на съответните власти. От MTG казват, че очакват сделката да бъде завършена в рамките на 3 месеца.
От Нова телевизия казаха за Investor.bg, че засега нямат официален коментар на информацията.
Само преди два дни медийната компания Central European Media Enterprises Ltd. (CME) обяви, че купува 80% в два български телевизионни канала – TV2 и спортния Ринг ТВ.
Малко по-рано пък стана ясно, че американската News Corp обмисля възможността за продажба на bTV.
За какви високи очаквания говорите? С официалните прогнози за печалба Инвестор е с P/E 19, но до сега винаги преизпълняваха прогнозите... Ако направят 1 милион печалба P/E може да падне до 15 което е около P/E на Софикс и БГ40...
За толкова бързо растяща компания горните стойности ми изглеждат доста ниски...Аз поне така смятам! Поправете ме ако греша!
Извиянвам се на Мая Цветкова, че я обърках с това същество Мая7.
Справедливостта възтържествува
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Maq7
Първоначално изпратено от Nikola
П.С. Що така се покри след отчета не можах да разбера.. Уж чакаше печалбата да видиш, туй онуй.. пък нищо не коментира..
Ами не ми беше удобно да пиша веднага след феноменалния отчет и акцията като падна. Тук душице са калкулирани много по-високи очаквания това не ти ли го разбра толкова време?
Извиянвам се на Мая Цветкова, че я обърках с това същество Мая7.
Иначе и мен ме шокира сделката за толкова пари за телевизия, която никой не гледа. Според мен там работата не е чиста.
Я гледайте какво невероятно "съвпадение". Безхаберната леля Maq7 май е Мая Цветкова, която е журналист в инвестор.бг
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХААХАХА, Nikola, ти си болен !!!!!!!!!!!!!!!
ГАРАНТИРАМ С ДВЕ РЪЦЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ВЪПРОСНАТА МАЯ.
Съгласна съм от Инвестор-а публично да изкарат IP-то ми, но ако не съм Мая, или въобще някоя от Инвестор-а, всеки ден ще повтаряш във форума: IBG е най-готината акция, съгласен ли си ???
Верно Nikola, не знам кво са ти направили от Инвестор-а, ама много се излагаш вече, честно.
П.С. Що така се покри след отчета не можах да разбера.. Уж чакаше печалбата да видиш, туй онуй.. пък нищо не коментира..
Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Deripaska
Първоначално изпратено от Nikola
Не те разбрах Дерибаска?
Не си ли чувал за мен????? Аз съм най-богатия руснак и съм собственик на голяма алуминиева компания :-) В свободното си време джиткам с кобос :-)
Коментар