Никола, честото използване на думата CAPEX ме навежда на мисълта, че си кадър на Райфайзенбанк, така ли е? . Тогава предполагам че думата COALA трябва да ти говори нещо ???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Аз пък обръщам по-голямо внимание на CAPEX-а, а не на амортизацията пореди ред причини. Дядо Кольо наистина може да избухне през лятото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abcПазарувайте , защото скоро под 70 няма да може ...
Причината е, че правят големи инвестиции, следствие на което амортизацията е висока, съответно намалява финансовия резултат и се плащат по-малко данъци. Имат сериозен мажоритар, който инвестира, а не източва дружеството - само за миналата година са направили инвестиции за 8,280 млн. лева, и то в оборудване /примерно ЕМКА-та, дето подскочи наскоро, през 2005 г. са инвестирали по-малко от 500 хил. лв., от които повечето от половината са за ремонта на админ. сграда и покупка на телефонна централа/.
Сравнявам само амортизационните отчисления с тези на други фирми от индустрията за 2005 год:
KDN 5064; EMKA 602; HES 1300; MCH 3605; ODES 1111; ORGH 1404; POLIM 1197...
За мен това е един от основните показатели къде се е инвестирало последните години и къде не...
Коментар
-
И това е само част от огромната инвестиционна програма за 500 млн ЕВРО във ВИК дружествата-
"През тази година "Водоснабдяване и канализация" - Варна, планира обществени поръчки за над 3.3 млн. лв. Една от най-скъпите поръчки на компанията е за покупката и доставката на ПЕВП тръби. Те ще струват около 1 млн. лв...."
Коментар
-
Anton Chigurh
Защото зпадните инвеститори бягат от нисколиквидни акции с малък free float.
Коментар
Коментар