zabelqzah , v ot4eta sravnitelno visoki razhodi za amortizacii, koito realno se qvqvat prihodi za kompaniqta. Tova pokazva, 4e "investirat i posle amortizirat" koeto e +
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Капитана наистина е добра инвестиция, но с дългосрочен хоризонт.
Силната му страна , че произвежда продукция, която има широко приложение и че компанията засега работи практически без сериозна конкуренция.
Лошите страни са:
- лоша дистрибуционна мрежа - срещал съм се с региналния мениджър за София, в централния им офис и бях ужасен... Т.е. печалбите на компанията растът бавно имено защото не умеят да продават продукцията си.
- мажоритара в известен смисъл е проблемен, защото за момента няма изгода и намерение да превърне компанията в по-атрактивна за инвеститорите. Т.е. сплит (като един възможен механизъм за това) тази година със сигурност няма да има.
Коментар
-
Сплитче 1/9 става идеално ))))))), но ще бъда страшно учуден ако този Мажоритар го направи ))))). Той според мен не търси Публичноста) /а и от Печалбичката показва само лекичко )) в сравнение с този на Биовет е светлинни години Напред ама все пак едно наум )/Умереният риск винаги печели ! ))))))
Коментар
-
Тук ми прави впечатление, че топ играча по позицията (ПФБК), заложиха доста солидни за позицията ордери на 63лв. в края на сесията. Офертите продава оредяха, а Общото събрание наближава. Дали няма да ни изненадат по подобие на М+С?
BGold, най-интересното е, че този който продаде 131акции на средна около 60.30лв, два дена по-късно се опита да ги купи на 60.10. Опитите продължават. Мислиш ли, че ще успее?
А иначе, тогава продадоха Пощенска и ПИБ.
Коментар
Коментар