IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• E и какво ще го правим сега този наш Дядо с това счетоводство? Нагоре или надоле?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bully
      Юнак ,

Напълно съм съгласен, че няма как да отчетеш един и същи разход два пъти... точно затова първите изобщо не минават през ОПР. Ако беше както ти казваш, щаха да се начисляват кухи разходи - един път разход и втори път корекция на същия този разход. Което противоречи на МСФО и МСС.

За да не изпадаме в излишни спорове, бих ти препоръчал да си отвориш МСС 16 и да го прехвърлиш набързо

Там ще забележиш, че реално няма разлика при счетоводното отчитане в това дали купуваш актива или си го строиш, стига да става дума за ДМА, а не за инвестиционни имоти или лизинг примерно.

Иначе и при покупка на ДМА разходите щаха да минават през ОПР, а след това да се коригират с (-), но поне за това сме на едно мнение - не е така.

Човешко е да се греши, нека не изпадаме в спорове за спора. Ако имаш нещо конкретно да ми препоръчаш по стандартите, което би доказало правотата ти, с радост ще го прегледам.

Със здраве

Първоначално изпратено от t_todorov
      Първоначално изпратено от Bully
      Тодоров, лека корекциика, надявам се не се сърдиш.

Когато капитализираш ДМА, разходите не минават през ОПР, дори и да става дума за строеж за 4-5 години. След това амортизацията минава от там или ако отпишеш незавършения актив, разходите направени по него. така че няма вариант да пускаш корекция в разходите с обратен знак заради 207 сметка

Моето предположение е, че става дума точно за незавършено приозводство и готова продукция, цифрата там е 1613 (ако не се лъжа, щото ги гледах вчера). Не знам какво още са пъхнали за оставащите 13, но нямам време сега да ровя из ОПР-то и Баланса, за да си проверя движението за периода.

Айде със здраве и успех в играта. Нали знаете - "когат играя, пичеля..."
      Не си прав, юнак

Когато се придобива ДМА по стопански начин, се начисляват примерно разходи за външни услуги, знаеш ги къде се намират в ОПР. След това през полезния живот на ДМА начисляваш амортизации, също ги знаеш къде се намират в ОПР...Няма как да превъртиш два пъти едни и същи разходи през ОПР, народната власт не дава

Затова тези разходи се коригират през отчетния период с (-) в ОПР.
      Bully, имаш ЛС. Навлязахме в счетоводните практики, да не занимаваме и останалите с това

Коментар

• Юнак ,

Напълно съм съгласен, че няма как да отчетеш един и същи разход два пъти... точно затова първите изобщо не минават през ОПР. Ако беше както ти казваш, щаха да се начисляват кухи разходи - един път разход и втори път корекция на същия този разход. Което противоречи на МСФО и МСС.

За да не изпадаме в излишни спорове, бих ти препоръчал да си отвориш МСС 16 и да го прехвърлиш набързо

Там ще забележиш, че реално няма разлика при счетоводното отчитане в това дали купуваш актива или си го строиш, стига да става дума за ДМА, а не за инвестиционни имоти или лизинг примерно.

Иначе и при покупка на ДМА разходите щаха да минават през ОПР, а след това да се коригират с (-), но поне за това сме на едно мнение - не е така.

Човешко е да се греши, нека не изпадаме в спорове за спора. Ако имаш нещо конкретно да ми препоръчаш по стандартите, което би доказало правотата ти, с радост ще го прегледам.

Със здраве

Първоначално изпратено от t_todorov
        Първоначално изпратено от Bully

Когато капитализираш ДМА, разходите не минават през ОПР, дори и да става дума за строеж за 4-5 години. След това амортизацията минава от там или ако отпишеш незавършения актив, разходите направени по него. така че няма вариант да пускаш корекция в разходите с обратен знак заради 207 сметка

Моето предположение е, че става дума точно за незавършено приозводство и готова продукция, цифрата там е 1613 (ако не се лъжа, щото ги гледах вчера). Не знам какво още са пъхнали за оставащите 13, но нямам време сега да ровя из ОПР-то и Баланса, за да си проверя движението за периода.

Не си прав, юнак

Когато се придобива ДМА по стопански начин, се начисляват примерно разходи за външни услуги, знаеш ги къде се намират в ОПР. След това през полезния живот на ДМА начисляваш амортизации, също ги знаеш къде се намират в ОПР...Няма как да превъртиш два пъти едни и същи разходи през ОПР, народната власт не дава

Коментар

• Тоше, само ще ти кажа, че си много, ама наистина много далече от истината. Всъщност надявам се имаш само съвпадение на имената с журналиста от "Дневник", който преди няколко месеца ме изуми със счетоводните си познания .

Коментар

• Първоначално изпратено от Bully

Не си прав, юнак

Коментар

• Бате нали знаеш - накрая вместо магистри ще излезнем магъосници... ама като тези по наше време

а ако и времето тук беше като миналия уикенд в БГ, щеше да е още по-весело, ама на.

Хайде отивам да пакетирам багажа, че се местя.

И умната, в краен случай русата

Коментар

• Bully,
                да не би да караш MBA ?
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Тодоров, лека корекциика, надявам се не се сърдиш.

Коментар

• thanks
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от t_todorov
                      Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                      Тодоров, имаш ЛС...
                      Погледни ЛС, имаш отговор.
                      Това май излезе малко като черен хумор, като се има предвид ник-а ти...

Шегичка, поздрави от мене

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                        Тодоров, имаш ЛС...
                        Погледни ЛС, имаш отговор.

Коментар

• Тодоров, имаш ЛС...

Коментар

Тодоров, би ли ми разтълкувал -1626 от ОПР-то
                            Благодарности...
                            Ще се пробвам...

Ако погледнеш в баланса, виждаш, че за периода има увеличение на запасите от продукция и незавършено производство в размер на 1,6 млн лв. Значи не е това.

Ако си счетоводител, ще знаеш, че има една врътка в счетоводството, когато придобиваш Дълготраен Материален Актив по стопански начин. Тогава разходите, които правиш, ти минават като разходи по икономически елементи – за материали, външни услуги и т.н. За да си засечеш ОПР, трябва да коригираш с минус в раздел А т.7 на ОПР.

Най-вероятно е това. Ако ми попадне Главната книга на фирмата за 5 минути, ще ти кажа със сигурност

Хайде със здраве

Коментар

• Тодоров, би ли ми разтълкувал -1626 от ОПР-то
                              Благодарности...

Коментар

abc, мнение за отчета ????
                                печалбицата ... бая се е понижила..
                                Гутен, гутен...
                                Печалбата преди лихви, данъци и амортизации /EBITDA/ e 5,157 млн. лв.

Приходите се увеличават с 25%, догодина ръстът ще е още по-голям. Инвестира се, балансът е приказка... Работят директно с доставчици и клиенти, а не през свои фирми, което за мене означава, че предприятието не се точи.

Счетоводната печалба е малка, обаче явно така ще е тази година за повечето предприятия, другата година данък печалба ще е с 50% по-нисък, все пак. Финансовият резултат е най-най-най манипулируемата величина в един отчет, като счетоводител го казвам. Каквото може да се скатае като финансов резултат, в много фирми се оставя да се покаже през 2007.

Коментар

Working...
                                X