IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ironhorse, аз щях да обяснявам именно това, което и Боби ти е писал. Ако гледаш единствено нетната печалба съвсем нормално е да ти се стори че компанията е нереално високо оценена. Обаче ако анализираш КДН на базата на печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA), ще видиш че дружеството генерира доста добър доход. До момента КДН реализира завиден ръст на продажбите и подобрение на финансовите показатели, което ме кара да бъда сравнително спокоен за будещото развитие.
    Все пак ти благодаря за разясненията относно индутрията в която работи, никога не е излишно да имаш едно на ум.

Поздрави!

Коментар

• IH, предполагам наистина разбираш от бизнес, но като представяне на борсата не знам дали напълно оценяваш KDN. Неща като EBITDA/Market Capitalization от 16% и EV/EBITDA от 7 са показателни за функционирането на компанията.

Нас не ни интересува колко други произвеждат опаковки (което не е основна работа на дадото) или дали рециклират, а какво е финансовото предствяне.

Засега то е повече от добро сравнено с другите акции на БФБ, защото нашата работа е относителна - сравняване нещо с останалите неща, за да намерим най-доброто. Нас абсолютни стойности и най-добри практики не ни вълнуват много Както знаеш все още оценителите на диаманти ги гледат с лупа, а не с електронен микроскоп например.

Но наистина ако дават субсидии за рециклиране, то аз бих помолил abc на следващото общо събрание да постави въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
        ИХ, и какви са твоите аргументи, а? кажи де, е хайде де
        Направо се чудя от къде да започна.

1. Ами най-малкото Капитана въобще не рециклира пластмаси. Дали PVC. PP, HDPЕ, LDPЕ и др. От това следва, че не взима субсидии за преработка, а повярвайте ми те не са малко.
        2. Изделията, които произвежда от първичен материал, в Б-я конкурентите го произвеждат от рециклирана пластмаса, с много добро качество. Като за да се доведе до регранулат, преработената пластмаса, пак е по-евтина от свежия.
        Двойна загуба до тук.

3. Пазара като съм писал в по-предишни постове буквално е окупиран и пренаселен за опаковки. Как смята да избута конкурентите си не знам, нито ценово може ,нито с качество, нито с количество.
        То не е само да изсипеш един чувал пари и да купиш обемна ерозия и много други машини за изработката на матрици и шприцове или блаз-автомати и прочие. Ако беше така в Б-я има много хора с пари ама не го правят. И пак ще кажа има много предприятия за матрици в Б-я, които пряко или косвено владеят предприятия за пластмасови изделия. И собствениците също не са случайни !!! Просто потърсете в нета и сами ще се убедите.
        Имайте предвид, че дори да се разчита на държавни поръчки, то не е ясно щото май правителстото пада.

4. Относно акциите, до колкото имам инфо около 20% са физически лица. Айде да не се лъжем, че в Б-я не се правят шашми.
        Ами дал Господ варианти тези 20 % да се изиграят, ако не са и повече сега. Дали ще се вдигне уставния капитал, но не ми е работа...
        Който е печен сам знае как стават тия работи.
        За справка в Б-я миноритарен собственик може да придобие дяла на мажоритарния без да даде и един лев. Имаше такива случаи, но имаше и стрелби. Четете закони и крими новини.

От опита в бизнеса знам, че никой даром пари не дава и тези няма да дадат. Написал съм го ще видим след време.

Отново пожелавам успех на хората, които купуват и продават акции на БФБ. Както в Б-я, така и във Великия Запад на тези им казват външни инвеститори.

Ха познайте на кои казват вътрешни...

Успех

Коментар

• ИХ, и какви са твоите аргументи, а? кажи де, е хайде де

Коментар

• П.П. В тоз форум ( не само в таз тема ) забелязвам, че куцо, кьораво и сакато взеха да се изживяват като големи специалисти и гурута. Ако някой като мен започне да дава акъл на такъв като теб в твоята област - доставките на материали, много ли на сериозно би ме взел? Сериозно те питам.[/quote]

Бедата скъпи Аналгине не е в изказаните мнения, а в категоричността и настървеността подплатени с квалификации при липса на аргументи.
            Аз не смятам да изполвам епитети.

Ти си мислиш, че всичко знаеш. Добре... Можеш да слушаш само себе си, щото другите са под твоето ниво и нищо неразбират.
            Пожелавам ти искрено успех, но от мен да знаеш от всяко изказано мнение можеш да извлечеш нещо полезно. Освен ако не се имаш за капацитет, както ти.

Ще поживеем ще видим какво ще стане с любимия Дядка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
              Добър вечер на всички фенове на КДН.

Като чета постовете май сте го ударили на молитви. Аз също но на друга тема.

Дори да съм съгласен с Вас, че Дятката е О.К. ще Ви дам един примерен сценарии.
              Мажоритарния собственик е пуснал акции за да има пари за инвестиции. Тегли още от банки щото не му стигат за да построи завод-мечта.

1. Защо ще дава пари (дивиденти) на акционерите като печалба?
              Не може ли първо да обезцени акциите, да ги изкупи на ниска цена - първа печалба продаваш скъпо купуваш евтино.
              2. Отново контролираш огромен пакет акции и дивидента е твой.

Поука: Взимаш пари от малките хорица, свършваш си работата и накрая хорицата ти плащат, че са си имали работа с теб.

Лека вечер
              Чудя се как може човек да се изказва толкова неподготвен. Колега, от доставки съм почти сигурен, че разбираш, но от Финанси, акции и история на БФБ си личи, че хал хабер си нямаш.
              1. Мажоритарят не е продавал акции на нас дребните рибки, че да ни прибере парите. Или ти сега покрай банковите ИПО-та си мислиш, че всяко дружество така се е пръкнало на БФБ. Миноритарните акции тук са от масовата приватизация и акции полагащи се на работниците и служителите на дружеството.
              2. Преди 4-5 години тези акции се търгуваха под 10лв. да те светна, досега отчитат над 1000% ръст, виж колко евтино сега ще излезне на мажоритаря ако тогава той ни ги е продал, а сега реши да си ги изкупи.
              3. Имаш ли идея изобщо как става обратното изкупуване на акции - като процедура и технология на процеса.
              П.П. В тоз форум ( не само в таз тема ) забелязвам, че куцо, кьораво и сакато взеха да се изживяват като големи специалисти и гурута. Ако някой като мен започне да дава акъл на такъв като теб в твоята област - доставките на материали, много ли на сериозно би ме взел? Сериозно те питам.

Коментар

• Ironhorse,гледам написал си по-надолу
                Поука: Взимаш пари от малките хорица, свършваш си работата и накрая хорицата ти плащат, че са си имали работа с теб.
                незная прозрял ли си го ,или си прочел някъде ,и в двата случая е чудесно,но много ми напомня на едно правило,което ще споделя по-долу.Което правило разбира се е общовалидно и не е само за тази позиция от значение,а по-принцип.

Саломон Опенхаймер & синове & С-иепредприятие ,добило европийски размах и ръководено към 1840 година от Абрахам и Симон Опенхаймер,двама изключително инициативни братя,чието основно правило било : " ДА ПРОДАДЕТЕ БИСЕР,КОЙТО ПРИТЕЖАВАТЕ,НА НЯКОГО,КОЙТО ГО ИСКА,НЕ Е ГОЛЯМА СДЕЛКА;ДА ПРОДАДЕТЕ ОБАЧЕ БИСЕР,С КОЙТО НЕ РАЗПОЛАГАТЕ,НА НЯКОГО,КОЙТО НЕ ГО ИСКА-ТОВА ВЕЧЕ Е ГОЛЯМА СДЕЛКА"

Излишно е да казвам,че всяка прилика с лица и компании е случайна,просто се сетих за тези двама предприемчиви господа нищо повече

Коментар

• Добър вечер на всички фенове на КДН.

Като чета постовете май сте го ударили на молитви. Аз също но на друга тема.

Дори да съм съгласен с Вас, че Дятката е О.К. ще Ви дам един примерен сценарии.
                  Мажоритарния собственик е пуснал акции за да има пари за инвестиции. Тегли още от банки щото не му стигат за да построи завод-мечта.

1. Защо ще дава пари (дивиденти) на акционерите като печалба?
                  Не може ли първо да обезцени акциите, да ги изкупи на ниска цена - първа печалба продаваш скъпо купуваш евтино.
                  2. Отново контролираш огромен пакет акции и дивидента е твой.

Лека вечер

Коментар

• Брей, само глупости по тази тема
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• ) Споко ) Веднъж само той ) кесията истинска ) да покаже ) .. или пак не дай ) да се раздели на внучета ) .. ще гледате вие Космодиск май )
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• DJADKATA GO HVANA I6IASA I NE MURDA

требва да го пратат малко на Албена, да опече кокалите дядката, айде, стига се е залежавал, на тва убаво лято искаме вече да вади кърпата и да тропа ръченицата, айде да компенсира вече тея амортизации, да отлаби малко амортисьорите, че съвсем се е вдървил

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                          Първоначално изпратено от ogyn
                          ще му ударя едно рамо другата седмица на дядото че ми изостанА спрямо другите позиции в портфейла, а и не съм го пазарувал от повече от година пък току виж скоро стане чудото
                          гледам бенчмарк много разчитат на тая акция
                          Аз все си мислех,че много разчитат на ХИКА , ама може и да греша
                          Не грешиш kork въобще А и не само те разчитат де

Коментар

• Първоначално изпратено от ogyn
                            ще му ударя едно рамо другата седмица на дядото че ми изостанА спрямо другите позиции в портфейла, а и не съм го пазарувал от повече от година пък току виж скоро стане чудото
                            гледам бенчмарк много разчитат на тая акция
                            Аз все си мислех,че много разчитат на ХИКА , ама може и да греша

Коментар

• Всичко ще си дойде на мястото, ама трябва да му намериме една баба на Дядото. Например Албена да решат да си подновят тръбите та да се вземат

Коментар

• http://benchmark.bg/bg/index.php?lad...folio&FondID=2

Коментар

Working...
                                X