Първоначално изпратено от dessi_georgieva
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българска роза-Севтополис АД (4BJ / SEVTO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЩе има ли положителни новини понеделнишки, Аз съм оптимистка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЩе има ли положителни новини понеделнишки, Аз съм оптимистка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДа бе, в очакване на Годо.
Те щот много мислят за осигурените, та излязoха изпускайки сигурни 50% от Еларга и Агрото на 1.50 за да се набутат фармата, вече на отрицателна дохосност.
Ония от Алианца още по зле.
Ма пука им за твойте пари и морал. Може да се изчисли колко милиона загубиха на осигурените за по малко от година, ма бъди сигурен че Коледните им бонуси ще са щедри.
Доверие на Доверие, мдааа
Както каза и оня дразнител Монти, спекулантите се набутахме вътре с цел бърз профит, разчитайки на сливането. Е чичото Оги ще каже че пазара е силно изкривен и фармата тр. да е много по-съпа и т.н. Не може да му кажеш че не е прав, пазарът си е изкривен наистина, а жалкото е, че цялата трансформация и оценката в кинти се гради на курса през пазарните цени. Един вид чичото ще се окаже невинен - виновен е пазаря ... а сега спекуланти искат да го клатят този пазар, на който играят - не ставаЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВече се замислям че и Доверие може да гласува против. Иначе много ясно ще се види, че не защитават интереса на осигурените си, а на някой друг...
Те щот много мислят за осигурените, та излязoха изпускайки сигурни 50% от Еларга и Агрото на 1.50 за да се набутат фармата, вече на отрицателна дохосност.
Ония от Алианца още по зле.
Ма пука им за твойте пари и морал. Може да се изчисли колко милиона загубиха на осигурените за по малко от година, ма бъди сигурен че Коледните им бонуси ще са щедри.
Доверие на Доверие, мдааа
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеИнтересно е кой сложи тези оферти продава на 1.49? Надявам се, че някой от нас не се е предал вече
Както си писал, с последния спад в цената на Софарма, ограбването се очертава още по-жестоко. Вече се замислям че и Доверие може да гласува против. Иначе много ясно ще се види, че не защитават интереса на осигурените си, а на някой друг...
Коментар
-
Г-н Донев също е акционер в Българска роза и него също го касае сливането да стане справедливо. Убеден съм, че лично той не желае да има акционери, които да са със загуба и от двете компании. Аз имам малко акции в Софарма и не мисля, че дивидента е трохи в период на силн инвестиции за компанията. Съжалавям, че има акционери, които остават с убеждение на губещи от слиането.
Коментар
-
За всички вложили надеждиии!
http://www.youtube.com/watch?v=cE6wxDqdOV0
Ако има наранени , моля за ,,, прошка !Last edited by inta53; 08.11.2012, 23:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеАми именно. Това си е щета и срещу акционерите на фармата, за което, кой знае защо, те не роптаят.
Прословутия мениджмънт решил да го играе 'спекулант'. Набутали са ги фарма-хакционерите по балонирани цени при обратното изкупуване, а сега искат да прехвърлят тази набутвация на хакционерите на Севто.
Може да не е бил точно такъв замисъла, но така се получава на практика, с това сливане. Бе може ли, да купуваш милиони хартии на фармата по 4 лв, за чий интерес е това? Ами нямаше ли, да е по-добре за акционерите, да се подпре цената на 2 лв (вместо на 4), да се обере каквото има на безценица от продавач-мераклиите и сега фарма-акционерите да имат двойно повече обратно изкупени хартии (за същите пари), като цената в момента щеше да е и по-голяма, защото артиите на сегашните продавачи може би нямаше да ги има ... Но ... като ще го набутат сега на тия, които ще сливат, какво ги боли ... Голям мениджмънт, няма що !
Не е препоръка.
А за акционерите трохи от 7 стинки, хе хе хе.
Пък като го питах Донев защо не направи бонусите им в акции и според пърформънса -тактично отмина въпроса. Друго си е сухичкото...Last edited by pipbel; 08.11.2012, 23:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеТази разлика вече е платена, но не на акционерите в SEVTO, a на продавалите SFARM през 2011 г., когато имаше цени и над 4 лева. Близо 2/3 от обратно изкупените акции са именно от 2011 г.
Прословутия мениджмънт решил да го играе 'спекулант'. Набутали са ги фарма-хакционерите по балонирани цени при обратното изкупуване, а сега искат да прехвърлят тази набутвация на хакционерите на Севто.
Може да не е бил точно такъв замисъла, но така се получава на практика, с това сливане. Бе може ли, да купуваш милиони хартии на фармата по 4 лв, за чий интерес е това? Ами нямаше ли, да е по-добре за акционерите, да се подпре цената на 2 лв (вместо на 4), да се обере каквото има на безценица от продавач-мераклиите и сега фарма-акционерите да имат двойно повече обратно изкупени хартии (за същите пари), като цената в момента щеше да е и по-голяма, защото артиите на сегашните продавачи може би нямаше да ги има ... Но ... като ще го набутат сега на тия, които ще сливат, какво ги боли ... Голям мениджмънт, няма що !
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеDa, ама къде са 1,30, а къде са 2 кинта за хартия ? Абе кой каквото ще да си разправя, фармата била подценена и алабала. Фармата ако е подценена 2 пъти, севтото е подценено 4 пъти.
Така, че изравняване може да има само по показатели. А не - кой каквото си мислил и на което бил акционер. То ясно, че държачите на фарма-хартията ще скачат и ще мрънкат, че и това едва ли не било много, което се дава, а повече от ясно е, че държачите на севтото ще са яко прецакани и ще ги боли от такава реална загуба.
Загуба и на пари, на време и на нерви. Тоя Донев съвсем е изпаднал щом е започнал да се цигани така с акционерите.... Язък му за имиджа (който му се носеше ... едно време)
Не е препоръка
през 2011 год. – 1,961,181 броя|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
Коментар