IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска роза-Севтополис АД (4BJ / SEVTO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да, господина иска да ни покаже, че е велик. Жалка история.

    Коментар


    • Хе-хе - номерца 1,3 загуба за четвърто - ама това не влияе на ликвидационната оценка бре.
      Не-заслужил инвеститор

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Как ви се струва отчета?
        24 стотинки доход на хартийка си е доста, в сравнение с 2011- 7 стотинки. Бравос.
        Last edited by dessi_georgieva; 30.01.2013, 14:16.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
          г-н Донев ни се зъби нещо
          Ша ни приа да умиргаме като ВМЗ-то
          каза си го човекУт

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
            Как ви се струва отчета?
            Ами слабо последно тримесечие.
            И няма как да не се породи съмнение за наказателна акция от чичо Донев срещу непослушните спекуланти

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Как ви се струва отчета?
              г-н Донев ни се зъби нещо

              Коментар


              • Как ви се струва отчета?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                  Какви земи бе ? Тук са наляти и пари на инвеститори, повярвали на обещанията на чичо ти оги. Участвал съм в увеличение на капитала за 3 лв на акция. Разбираш ли изобщо каква е разликата между 3лв и 1 лв? Не се дръж като лайномет, само защото си продал 111-те си хартии за 150 лв. !!!! Да ти изпратя ли 150 лв, за да осъзнаеш, като лапнишаран, колко си жалък ????
                  Твоето, тук е повече от нелепо, нагло, злобно поведение. Става въпрос за принципи, отношение към законите и поведение към акционерите, които "чичо ти" Оги НЕ притежава, а ти се държиш, като елементарна, нископлатена подлога. Очакваш плеядата филмирани из нета да гласуват за теб на изборите?? Да, може би, само те ще са глаувалите. Изобщо, вече, като те чета, започвам да се съмнявам, че си психически наред!!!
                  Хора, бдете! Пазете се от лумпенизираща императорщина ! Ще ви продаде за жълти стинки, в най-добрия случай за 150 лв !!!!!
                  Същият човек ли си, какво се промени? Сега ще ти кажа отново, защо не приемам случващото се. Не съм се набутал със скъпи акции или нещо такова, за да се нервя. И сега имам перфектна доходност от акциите в Севто - към 30% за няколко месеца ме устройват напълно. Освен това имам много малко акции тук, въобще не ми е структуропределяща позиция. Проблемът е в принципите, за които и ти говориш и които се нарушават почти ежедневно на БФБ, което почти безропотно се приема. Затова сме на този хал. Като ни падат акциите, мажовците ги плюем, като скачат в нашите очи вече са невероятни бизнесмени и играчи, а през цялото време на тях им е все тая за нас, защото знаят, че когато и както ни стъпчат, ние ще изтърпим, че даже можем и да ги поздравим

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Никой не оспорва, че влизането на Софарма се отрази добре на Севто, но ако не дава поръчки на Севто, къде ще ги дава Софарма и каква цена ще получи, а?
                    Вторият абзац въобще не се нуждае от коментар, но все пак: В общи линии ни се казва, че притежателите на незначително количество акции за незначителни и не интересуват притежателят на значително количество. И още нещо, едните, щото са по-малко и по-незначителни не заслужават справедливост, за да може другите, които са повече и по-значими да ударят кьоравото (извинете ме за израза) от вливането
                    Виж сега, по-кротко, набутахте се накрая, единствено за спекула, като видяхте как скочиха печалбите, след пуска на новите машини. Тук бях от самото начало 2005-та, и да ти кажа, севто си беше умряло, загинало скоропостижно, ако не беше фармата - няма какво да се лъжем. Фармата му плащаше милионни дългове, за да го извади от нафталина, да го съвземе за да му пуска и поръчки. Тръгнал си сега да разправяш, къде щели да ги дават ако не било севто, ами нали те затова си го направиха, за да му пускат поръчките. Премествате коня зад каруцата ми се струва и е добре да си получите урока. Аз Разбрах, че и Донев е прав, а той е най-големия акционер, логично е точно интереса на най-големите да се удовлетвори в по-голяма степен, затова си махнах севтото и прехвърлих във фармата. Вие искате да клатите дявола във въздуха. Не става само с таирктлъци на дребно. Фармата все още е евтина, замислете се по въпроса. На всичко отгоре не си участвал в увеличенията на капитала, като мен, не си закопчавал дълги пари вътре, не виждам за какво продължавате да се жалите. Севто нямаше да го има, а ти никога нямаше да си набутал вътре спекулативния си капитал, ако не беше спасено от фармата. Можеше да се съобразите с това което ви казваше собственика. Просто можеше да си смените хартиите за тези на фармата и да не ви е тъжно И аз преглътнах тъжния хап, но така не се живее, предпочитам да гледам напред
                    Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 10:59.
                    Не е препоръка

                    Коментар


                    • пЗа съжаление преповтаря думите на Божков. Като не иска миноритари да им изкупи акциите. Не е препоръка и нямам акции

                      Коментар


                      • Първо, поздрави на Мариян за актуалното интервю.
                        Ето тази част, която касае акционерите в Севто:

                        - Има спор между акционери на Софарма и Българска роза Севтополис дали предложеното съотношение на замяна е справедливо или в полза на една от двете акции. Някои казват „ако не беше Софарма досега Севтополис да са фалирали“, други казват „това не ни интересува, сегашните показатели на Севтополис изискват по-добро съотношение на замяна на неговите акции“, къде е истината в този спор?



                        - Ако Софарма не дава поръчки на Българска Роза – Севтополис, то в рамките на една година дружеството ще влезе в новини в стил ВМЗ Сопот. В такова състояние беше и когато взехме решение да инвестираме в негови акции.

                        Нашата цел не е да ощетим дребните акционери, но не е логично притежатели на незначително количество акции да очакват, че би трябвало да бъде направено всичко така, че те да бъдат щастливи, като в същото време бъдат ощетени много други акционери.


                        Коментарът ми е наглост. Не съм очаквал подобно изказване от Огнян Донев, но явно и той не се различава като отношение към миноритарите от повечето родни мажоритари.
                        Никой не оспорва, че влизането на Софарма се отрази добре на Севто, но ако не дава поръчки на Севто, къде ще ги дава Софарма и каква цена ще получи, а?
                        Вторият абзац въобще не се нуждае от коментар, но все пак: В общи линии ни се казва, че притежателите на незначително количество акции за незначителни и не интересуват притежателят на значително количество. И още нещо, едните, щото са по-малко и по-незначителни не заслужават справедливост, за да може другите, които са повече и по-значими да ударят кьоравото (извинете ме за израза) от вливането

                        Коментар


                        • Да не повярваш и тази компания почнаха да я купуват.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Поздравления за материала.

                            Явно не е от съществена важност за тук пишещите или защото има много повече акционери в софарма тук..отколкото в севто.. (демек интереса е с тях)

                            или може би свикнахме с несправедливостите на БФБ случващи се под зоркотто око на Регулатора (КФН) пълен с партийни парашутисти.

                            Много от колегите ще кажат "абе какво плачете? колко по-прецакващи неща се случиха и КФН беше с Мажоритарите, а сте седнали да издребнявате за някакви 40-50% " .. и за съжаление е точно така.

                            иначе севтото си е едно работещо и стегнато дружество, което добре ще си пасне в структурата на фармата..

                            много хляб имаме да изядем докато капиталовия ни пазар стане капиталов и пазар

                            поздрави

                            ПП нямам акции нито от софарма нито от севтополис
                            Що бе, я виж Тони 75 как твърди, че севтото е надценено, а в същото време се слага на Донев
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

                            Коментар


                            • Добре,че КФН се поразмърда.лошо впечатление обаче прави,че при търговите при БЛАБТ и БТХ не си мръднаха пръста,въпреки многобройните сигнали и искания за изготвяне на ликвидационна оценка.
                              Явно причината е политическа.Собствениците на Софарма са в конфликт с управляващите и за това закона важи за тях,докато приватизаторите на БТХ са близки до властта и КФН си затвори очите.
                              Явно като си правим анализа трябва да се съобразяваме и с тези обстоятелства

                              Коментар


                              • Поздравления за материала.

                                Явно не е от съществена важност за тук пишещите или защото има много повече акционери в софарма тук..отколкото в севто.. (демек интереса е с тях)

                                или може би свикнахме с несправедливостите на БФБ случващи се под зоркотто око на Регулатора (КФН) пълен с партийни парашутисти.

                                Много от колегите ще кажат "абе какво плачете? колко по-прецакващи неща се случиха и КФН беше с Мажоритарите, а сте седнали да издребнявате за някакви 40-50% " .. и за съжаление е точно така.

                                иначе севтото си е едно работещо и стегнато дружество, което добре ще си пасне в структурата на фармата..

                                много хляб имаме да изядем докато капиталовия ни пазар стане капиталов и пазар

                                поздрави

                                ПП нямам акции нито от софарма нито от севтополис
                                Last edited by bertram; 02.01.2013, 21:57.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X