IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Aкциите от масовата приватизация

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    И в още нещо грешиш, вторият и третият търг акциите бяха много по-евтини. Много от боновете бяха издумкани на първия. И хора и фондове стреляха като селски кметове. За втория хората почти нямаха, а фондовете...................... /няма да съм аз, който ще го каже/
    В резултат имаше изключителни акции на добри цени.
    Соди например бяха хартисали
    Тотално вярно ...!!!!

Бяха ми артисали някакви дребни бонове...
    На 3 търг дадох 17 бона за акция на КРЕМ и спечелих 30 акции.( тях ги продадох по 5 лв и ме беше много яд след 3 месеца..)....Артисаха някъде над милион акции....
    Сега за фантазиите на борсата ...:
    Ако бях играл с всичките си 50 + 50 К бона за КРЕМ и бях дал по 1 бон , щях да имам 100 000 акции на КРЕМ и да ги продам на 25 лв след време.....

Коментар

• И в още нещо грешиш, вторият и третият търг акциите бяха много по-евтини. Много от боновете бяха издумкани на първия. И хора и фондове стреляха като селски кметове. За втория хората почти нямаха, а фондовете...................... /няма да съм аз, който ще го каже/
      В резултат имаше изключителни акции на добри цени.
      Соди например бяха хартисали

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
        Прав съм за себе си: в поста, който коментирам не става въпрос за определена компания. Назад не чета, защото не зная откъде почва спора.
        Ами по-добре чети и после пиши, защото така наистина ще заблудиш някой.
        Тава което си написал се отнася за индивидуалното участие в първата вълна на масова приватизация /и добре си го написал/, но не и за участие в/чрез приватизационен фонд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение
          Зара, преди деноминацията акциите са били с номинал 100 лева. Книжките, които съм виждал вкъщи са със записани 25 000 лева в тях, което прави по 250 акции на Мултигруп от книжка. След деноминацията, номинала им става 1000 пъти по-малък, т.е. 0.1лв. за акция. Правят сплит 10 за 1 и получаваш 10 пъти по-малко акции с номинал левче (общо 25). В момента за всяка такава акция ти дават 1.93лв. в Балкантурист Елит. Просветли ме, ако съм изпуснал нещо в сметките.
          Мисля, че преди години, когато ги изкупуваха във Варна, цената беше /по памет/ около 11 лева, а това си беше още преди голямата инфлация.

Опааа, отново сгреших - ставаше въпрос за Гранд хотел Варна.
          Оттеглям се от темата.
          Поздрави!
          Last edited by зарата; 14.01.2013, 22:12.
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            А, ти знаеш ли колко неща не знаеш, но въпреки това пишеш за тях?
            И да, от една книжка вложена в бившия Мултигруп елит се "вадят" 25 парчета.

Прав съм за себе си: в поста, който коментирам не става въпрос за определена компания. Назад не чета, защото не зная откъде почва спора.

Другото - разбира се, че много неща не зная, но принципно мнение мога да имам.

Ето, след като ти направи уточнението си - истината възтържествува.

Поздрави! /разбира се, че ще пиша, ако не бях направил това, щях да подведа човека, а така съм спокоен, че нещата са на място/

Коментар

Зара, преди деноминацията акциите са били с номинал 100 лева. Книжките, които съм виждал вкъщи са със записани 25 000 лева в тях, което прави по 250 акции на Мултигруп от книжка. След деноминацията, номинала им става 1000 пъти по-малък, т.е. 0.1лв. за акция. Правят сплит 10 за 1 и получаваш 10 пъти по-малко акции с номинал левче (общо 25). В момента за всяка такава акция ти дават 1.93лв. в Балкантурист Елит. Просветли ме, ако съм изпуснал нещо в сметките.
              Неточно е само, че си продаваш сега акциите. Те са придобити от мажоритаря преди години - при принудителното изкупуване. Сега бившите акционери отиват и само си получават парите.

Коментар

• Зара, преди деноминацията акциите са били с номинал 100 лева. Книжките, които съм виждал вкъщи са със записани 25 000 лева в тях, което прави по 250 акции на Мултигруп от книжка. След деноминацията, номинала им става 1000 пъти по-малък, т.е. 0.1лв. за акция. Правят сплит 10 за 1 и получаваш 10 пъти по-малко акции с номинал левче (общо 25). В момента за всяка такава акция ти дават 1.93лв. в Балкантурист Елит. Просветли ме, ако съм изпуснал нещо в сметките.

Коментар

Откъде си сигурен, че "се вадят" точно 25 броя /"парчета" - според теб/?
                  Отчиташ ли, примерно, че купувачите може да са подали оферти за по-голям брой от предложените на търга акции? А дали всички купувачи са подали поръчките си по номинал, известно ли ти е, за да се запази това "вадене на 25 парчета"?
                  Знаеш ли, примерно, че останаха много неизползвани бонове по причината, че тръжната цена беше нецяло число, а в следващата вълна от мас.приватизация цените бяха доста високи, защото доста хора се ориентираха в начина на търгуване?
                  Знаеш ли, че за някои предприятия с 1 книжка можеш да платиш 2-3 акции, а в други не можеш дори една акция да заплатиш?
                  Да не идваш от друга планета, където от една книжка друго не може да се "извади", освен тия 25 "парчета"?
                  Поздрави!
                  А, ти знаеш ли колко неща не знаеш, но въпреки това пишеш за тях?
                  И да, от една книжка вложена в бившия Мултигруп елит се "вадят" 25 парчета.

За справка какво се случи::
                  http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=5359
                  Last edited by Poncho; 14.01.2013, 22:01.

Коментар

Отчиташ ли, примерно, че купувачите може да са подали оферти за по-голям брой от предложените на търга акции? А дали всички купувачи са подали поръчките си по номинал, известно ли ти е, за да се запази това "вадене на 25 парчета"?
                    Знаеш ли, примерно, че останаха много неизползвани бонове по причината, че тръжната цена беше нецяло число, а в следващата вълна от мас.приватизация цените бяха доста високи, защото доста хора се ориентираха в начина на търгуване?
                    Знаеш ли, че за някои предприятия с 1 книжка можеш да платиш 2-3 акции, а в други не можеш дори една акция да заплатиш?
                    Да не идваш от друга планета, където от една книжка друго не може да се "извади", освен тия 25 "парчета"?
                    Поздрави!
                    Тук нещо грешиш

Коментар

За сплит не съм разбрал, но предположих. Акциите са с номинал 1 лев. От една книжка се вадят 25 парчета.
                      Поздрави!

Коментар

• За сплит не съм разбрал, но предположих. Акциите са с номинал 1 лев. От една книжка се вадят 25 парчета.

Коментар

• Че те мултаците май имаха първоначално номинал 10 стинки. После правиха някакъв сплит. Харна цена е за бонова книжка, ако са 250 или повече акции

Коментар

Акции в бившия Мултигруп се изкупуват от Балкантурист Елит. Проверено е преди няколко часа. Цена на акция - 1.93. За повече информация, тук.
                            Забелязаха ни
                            Нови новенички

Тъй се почва то, абе имаше едни тука разписки...па после - буфф на БФБ.
                            Едва след това вече е реда на вуйчото таксиджия ....

Коментар

• Акции в бившия Мултигруп се изкупуват от Балкантурист Елит. Проверено е преди няколко часа. Цена на акция - 1.93. За повече информация, тук.

Коментар

• Разписката е документ за собственост на акции....намираш фирмите и нататък "каквото сабя покаже"...имам предвид ако са публични е добре на първо четене...ако не са не е добре на първо четене...и т.н каквото се прави със собственост...

Коментар

Working...
                                X