IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полимери АД (51P / POLIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kato gledam poslednite sesii ..... i POLIM ve4e seriozno si go za4eknaha!
    zashto li izvednuj tazi promqna v otnoshenieto kum akciata?
    predi si beshe stabilna i slabo likvidna, sega likvidnostta vse pove4e narastva!

Коментар

• Коментар

• Отрицателна репутация, аналитична партида "Банев"

Коментар

• Първоначално изпратено от Диагностик
          ...Няма и смисъл да се самоубеждаваме, че справедливата цена на дружеството е много по-високо, ако пренебрегнем Банев. Вярно е, но просто не може да се пренебрегне. Това и на мен не ми харесва, но това са ситуациите. Кой е собственика и какъв е мениджмънта е по същество неосезаем актив (в случая) - с отрицателен знак и няма как да не влияе.
          Каква ли сума трябва да пише счетоводителят на Полимери в графата "Отрицателна репутация", за да представи вярно и точно финансовия отчет ?

Коментар

• Тук оставам с впечатление, че се опитвате да се самоубеждавате, как действията на самозабравилия се превдобизнесмен не трябва да влияят върху пазара и цената на акцията и че е време да забравим за вземанията на Полимери от ФК Берое, защото няма да се получат.

Това просто няма как да стане. Става дума за вземания, надвищаващи неколкократно годишната печалба, която генерира дружеството и ще изядат сериозна част от собствения капитал, ако се отпишат.
            Банев няма право да взема такива решения, в крайна сметка въпреки фактическата му собственост върху дружеството, той не може да подписва (предвид на функциите му) нито договорите за заем, нито пък опрощаванията. Ако това стане, нека да видим решенията на съвета на директорите и/или Общото събрание за това. Аз мисля, че е вече време да бъде поставен на мястото си, защото едно публично дружество е сериозно нещо и човек не може да се разпорежда в ущърб на останалите акционери, независимо от това, какъв дял притежава. Затова носи и съдебна отговорност и може да му се търси сметка за причинени вреди и пропуснати ползи от останалите акционери.

Няма и смисъл да се самоубеждаваме, че справедливата цена на дружеството е много по-високо, ако пренебрегнем Банев. Вярно е, но просто не може да се пренебрегне. Това и на мен не ми харесва, но това са ситуациите. Кой е собственика и какъв е мениджмънта е по същество неосезаем актив (в случая) - с отрицателен знак и няма как да не влияе.

Коментар

• какво има да му ...разучава) - пада си човекът по шумните купони и други ги плащат...Затова са и тези цифри по - долу:
              Активите на компанията са около 103млн., СК = 93млн., ниска задлъжнялост, BV на акция = 17.63
              Цена на акция, изчислена чрез DCF над 19лв.
              Пазарна капитализация - около 74 млн.лв.
              ...
              Но производството е с постоянна тенденция към покаване и резултати, все пак ще бъдат оценени....Дано и Банев се "усети" като много други в ползата от прозрачност.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6u6umiga
                kif , Банев знае , че и 100 млн. да му дължи Берое той няма как да си ги върне.
                Та това опрощаване според мене е един жест преди окончателната раздяла , което е добре за ПОЛИМЕРИ.
                no comment :-)
                само един съвет поразучи малко за този "светец" и тогава говори за жестовете му
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• kif , Банев знае , че и 100 млн. да му дължи Берое той няма как да си ги върне.
                  Та това опрощаване според мене е един жест преди окончателната раздяла , което е добре за ПОЛИМЕРИ.
                  най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                    тренди, бях казал че няма да коментирам ама ти ме предизвика - виж колко му пука за Полимери - прочети внимателно текста с удебеления шрифт - част от тези пари, които иска да опрости са именно на Полимери - дали не желае да ги крадне според теб?
                    Вече споменах че ако полимери не е добре
                    той няма да има други доходи
                    т.е. ще направи всичко възможно дружеството да изглежда добре
                    за да може да го пордаде за повече пари
                    а тези десет милиона според мен не са толкова в никакъв случай
                    ако берое разполагаше с такъв бюджет ще ше да е европейски шампион
                    просто се е поизхвърлил малко повече за да покаже на старозагорци колко много "милее" за Берое

Коментар

• тренди, бях казал че няма да коментирам ама ти ме предизвика - виж колко му пука за Полимери - прочети внимателно текста с удебеления шрифт - част от тези пари, които иска да опрости са именно на Полимери - дали не желае да ги крадне според теб?

Коментар

• а бе то е ясно че за берое не му пука, ама за Полимерито (перлата в короната на АКБ) му пука и то доста
                        ако не върви добре полимерито той няма от къде да изкарва други пари
                        така че тук съм спокоен
                        ще го движи още по-добре
                        пък знаели се може най-накрая BASF да склонят ;-)

Коментар

• из поредната декларация на г-н Банев относно бъдещето на БЕРОЕ:

- Предложи акциите на ПФК Берое за 1 лев на всеки сериозен инвеститор, който гарантира с реални ангажименти развитието на клуба - ТАКЪВ НЕ СЕ НАМЕРИ, въпреки фалшивите твърдения.

- Предложи да дари всички акции на Общината, заедно с активите на клуба и да опрости счетоводно десетмилионното финансиране извършено през годините, в които АКБ Форес единствен издържаше клуба - ОБЩИНАТА НЕ ПРИЕ!
                          NO COMMENT!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 6u6umiga
                            Чувам , че се отказва от Берое.
                            Може пък да му е дошъл акъла в главата.
                            Берое се маха, но Сандокан остава :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                              besto, извинявай, такава съм си - малко несериозна, и нито себе си, нито някой случаен измерител разглеждам прекалено сериозно...
                              Моля те, обаче да кажеш кои са тези румънски компании с 5 пъти по - добро качество на продукцията и критерия за това!/например за NaOH/
                              Иначе, аз все така несериозно, Полимери я разглеждам засега локално, а не глобално)
                              еее, съни, ти искаш цял пазарен анализ за без пари :-) Check the f...ing web- всичко е там :-)

Коментар

• Да сте срещали по-сериозен от Бесто в този форум!!!!

Коментар

Working...
                                X