Още ли не сте решили ребуса бе хора!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Полимери АД (51P / POLIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Джуст А ТрадерЗащо си мислите,че му трябват пари???
Още не мога да отгатна идеята за увеличението,но мисля,че не е от зор за пари.
Той знае,че не е това начинът.
Той има пари.
Друга е идеята.
Каква?(пак за справка Химко).
Как ти се вижда този сценарий?? Все пак говорим за банев
Коментар
-
А дали някой ден ще прочетем заглавия от рода : "България /Германия/ преследва укриване на данъци в Панама /Лихтенщайн/ "Къртица" източила сведения за банкови клиенти "
Скандала с "Лихтенщайн" вече е световен.Офшорните зони вече не са 100% сигурни.Лакомията засега ще изяде много германци.Следват британци и т.н.
/Мечтиии на дребния акционер в Полимери/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Джуст А ТрадерЗащо си мислите,че му трябват пари???
Още не мога да отгатна идеята за увеличението,но мисля,че не е от зор за пари.
Той знае,че не е това начинът.
Той има пари.
Друга е идеята.
Каква?
да снасят, а неговата нагла п...а да харчи по 1,000 дневно и да ни( ви)
се присмива лигавейки се пред медиите.
P.S.
Гади ми се от Полимери и всичко свързано ,точно толкова ,колкото на Импа от Химко и Пушляка умножено по 100!
Коментар
-
Я помислете следния сценарий: Никой от акционерчетата като мен не иска да вкарва повече пари в това е-баново дружество. Дилемата е:
- дали да се продадат толкова акции, които да осигурят купуване на нови акции по 1лв и със същите пари да се притежават повече евтинки акцийки (при този сценарий цената ще пада още, ако не се подпира умишлено);
- да не се продава и да се чака правата на съществуващите да имат равноправна цена на горецитирания вариант (не вярвам да се получи при този мечи пазар);
- проспекта да има умишлени "бъгове" и КФН да не го одобри (при този сценарий би трябвало акциите да се изкупуват активно в момента, предвид че цената им ще се върне отпреди публикуването, а това не се случва).
Във всички случаи на Банев му трябват пари, а горецитираните варианти няма да му ги осигурят, тогава остава факта, че ще си вдигне дела. И ако това е целта на занятието, логично е да последва новина..... добра за миноритарите.
Ако задачата не е такава, то явно ще разчита на разни спекуланти, които са готови да вкарат някой лев, но дали събраните свежи пари ще са достатъчни за Баневата зурла, защото тя насита няма.
Всичко написано е лично мнение и не е препоръка за каквото и да е. Успех на всички миноритари.[/img]
Коментар
-
Ужилването - една продукция на Полимери АД
режисьор - г-н Банев
в главните роли и продуценти:
Акционери
JURISKANDO CONSULTANTS CORP. 36.60%
ФИК АКБ ФОРЕС ХАД 24.80%
БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД 11.64%
SEB VILNIAUS BANKAS AB 4.27%
CLAIRMONT HOLDINGS LIMITED 3.76%
BANK AUSTRIA CREDITANSTALT 2.09%
ДФ СТАНДАРТ ИИНВЕСМЪНТ ВИСОКОДОХОДЕН ФОНД 1.05%
ДФ ОББ ПРЕМИУМ АКЦИИ 0.90%
ДПФ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 0.81%
ИНВЕСТБАНК АД 0,87%
ЗУПФ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 0.56%
ХАД АКБ КОРПОРАЦИЯ АД 0.58%
ПАРТНЪРС АКТИВ 0.52%
ДФ КАПМАН МАКС 0,49%
ДФ СТАНДАРТ ИИНВЕСМЪНТ БАЛАНСИРАН ФОНД 0.43%
ДЕКСТРА КЕПИТЪЛ ООД 0.40%
АКБ АКТИВ АД 0.37%
ДИ ЕН ДЖИ ДОБРОВОЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД 0.23%
ТИТАН БЪЛГАРИЯ ООД 0.24%
FIREBIRD REPUBLICS FUND LTD 0.21%
Други юридически лица 2.69%
Физически лица 6.49%
Общо 100%
Струва ми се, че само по себе си дружеството работи добре. Проблемът е основно в мажоритара. Дали някой от тези акционери е готов да увеличи дела си /а защо не и да стане нов мажоритар/ при това състояние на борсата, отчетената загуба за 2007 и факта, че дружеството е ползвано досега като банка??? Моментът с увеличението е или планиран добреили има подходяща оферта за самолета
Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
При кого си "депозират" нещастниците парите.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Николай_Банев
Прочетете хубаво предпоследния параграф.
Защо така стана с полимери, а?
Не е препоръка за нищо освен за отписаване на вземания свързани пряко или косвено с пича.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EnergyКолеги, според мен вие не разбирате каква е ситуацията тук. Инвестициите в производство нямат бъдеще, финансовите услуги са по-бързо развиващ се сектор и по-печаливш. Полимери АД отдавна не е завод, дружеството е станало "БАНКА". Всяка банка би им "завидяла" на големият кредитен порфейл, включващ предприятия свързани с Милиардера Банев (както го наричат някои много-тиражирани български вестници). Коя друга банка би се похвалила с клиенти от ранга на ПФК Берое АД, Топлофикация Казанлък (която остави Казанлък на студено зимата на 2005-та и е пред фалит), ВК Русалка и офшорни фирми? Заради доброто обслужване и услуги които предлагат, на "ТБ Полимери" не е нужно да предлага ниска лихва по кредитите си, за да привлича клиенти. С тази лихва от по 10% фиксирана или ОЛП+6% бият всички банки по net interest margin, особено след като се финансират от борсата. ТБ Полимери, най-вероятно са финансирали и покупките на Ролс Ройс кабриолет, Майбах (снимки на които могат да се намерят в споменатите по-горе вестници), а е възможно и в бъдеще някой самолет (http://www.7sport.net/archive7ds/200...terv/index.htm). Така че, да му мислят Хипо Алпе Адрия Лизинг, защото влизат в директна конкуренция и с тях. Но за да поддържат бурният ръст на кредитирането си, трябва и да привличат средства. Така че Колеги, "депозирайте" при тях! Нали и без това 2008-ма е годината на депозитите.
Източник: 14.Вземания от свързани предприятия, стр. 21-24
http://download.bse-sofia.bg/finance...202007%20g.doc==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
-
Тук нямам интерес и не съм разглеждал отчети, но ако наистина са давани заеми на офшорки на инвестиралите трябва да им светне червената лампичка. Това е една от класическите схеми за източване. Сега се сетих и че Берое уж май ги беше купила офшорка и после тази офшорка беше пуснала доста солено билети за някакъв мач, за да зарадва феновете, които страстно желаеха майката на Банев. Поимислете кой стои зад всичките тези офшорки. Тоя е яко извратен.
Коментар
-
Разгледахте ли баланса в детайли???
Е-банев не може да намери пари да финансира дейността си. Банките не му дават пари. Няма кинти. Същевременно е дал заеми на офшорки.
Защо си мислете, че тези пари някога ще се върнат????
Търговските вземания от 12 милиона защо си мислете, че ще се върнат??? Откъде знаете, на кои фирми са продадени стоките????
Пре*бава миноритарите тотално. Защо си мислете, че няма да пре*бе и новите миноритари? От познати знам, че единствените хора, дето са взели пари от тоя П****С са лукойл. Защо ли? МИ защото му спряли кранчето.
Това дружество тоя го разсипа тотално.
Имаме два много важни момента:
1) Имаме един некомпетентен "играч".
2) Имаме "играч" който точи предприятието, така както турците не са точили по време на робството.
Е, какво очаквате да се случи??? То и за 1 лев, тая акция не бих я купил. Не съм сигурен, дали след 1 година и за 1 лев цялото предприятие бих взел...
Не е препоръка. Всеки си има глава на раменете.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар