IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полимери АД (51P / POLIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kif
    "Българин си поръчал "Майбах" за близо 2 млн. лева
    Името му засега остава в тайна

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1401243087
    има ли шанс ние да знаем името му?
    който и да е е ПСИХОПАТ и не е зле прокуратурата и данъчните на които снасяме всеки месец да го подхванат!!!

ХАЙДЕ ДА НАПРАВИМ КЛАСАЦИЯ ПО ЗАПЛАТИ В БОРДОВЕТЕ И ЗАПЛАТИ НА ПЕРСОНАЛА СПРЯМО ПЕЧАЛБАТА НА ДРУЖЕСТВАТА!
    ГАРАНЦИЯ , ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ ВИ ШОКИРАТ!
    освен това тази изключително ценна информация е недостъпна

Коментар

• "Българин си поръчал "Майбах" за близо 2 млн. лева
      Името му засега остава в тайна

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1401243087
      има ли шанс ние да знаем името му?
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Виждам че надеждата ви е КФН да спре увеличението
        Не мисля че имат основание. Законовото изискване е за цена поне по номинал - и преебанев така е направил.
        Накой говореше че не можело да се размива счет. стойност - глупости на таркалета - Ихлбл да не би да не размиха с увеличението на 2,40?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold
          Туристически босове правят авиокомпания
          в. Стандарт

Туристическите босове Ветко Арабаджиев и Николай Банев основаха първата родна авиокомпания за ВИП превози. Полет с "Бизнес Ер" може да се резервира само 3 дни преди пътуването. Възможните дестинации са до цяла Европа, Северна Африка и Близкия изток. Самолетите ще се наемат от хора с финансови възможности, които не искат да губят време с прекачвания по редовните линии. Имената на пътниците ще се пазят в тайна, за да не попречат на бизнес начинанията им и да е защитен личният им живот.

Това съвпадение на имената ли е или неизвестно за мен амплоа на въпросното лице.

http://www.investor.bg/?id=60912
          Както винаги в. Стандарт се опитват да правят сензации и все по-често приличат на жълт вестник. Не мисля че това ще бъде първата родна авиокомпания за ВИП превози. Доколкото си спомням Петрол Холдинг (Нафтекс) имат такава на име Еър Лазур.

http://www.airlazur.com/

"През годините компанията успява да установи висок стандарт на ВИП услугите в областта на бизнес авиацията и понастоящем се радва на множество верни клиенти."
          ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
            Интересна ми е психологията на хората, които инвестират парите си в компании, които се управляват от измамници. Сигурно трябва да смятат, че:
            1) Измамниците печелят пари и те ще закачат покрай тях.
            2) Измамниците няма да ги прецакат, въпреки че са прецаквали държава, персонал, съдружници.
            3) Бизнес етиката и доверието са излишни и неприложими в България, тук важат други правила.
            4) Няма наказание за наивността.
            5) Щом акционерите на Черепа и Тим направиха пари, номерът е възможно да минава вечно и при всеки.
            Твойте компании не са на измамници,така ли!!!Ха-ха!!!Ченге до ченге,чикор до чикор!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Диагностик

Ако стане увеличението на капитала, ясно е, че цената ще падне допълнително, но нивата в бъдеще зависят от много условности. Аз лично не съм много убеден, че проспектът ще бъде утвърден.
              Oсновните въпроси са:
              1. Увеличението може ли да не стане?
              2. Ако стане, колко ще се решат да вкарат още пари?
              3. Как ще се развива полимери след увеличението, ще се запази ли мажоритатя?

Основно се работи с информация, но като гледам днес цените си мисля, че май не е много ясно какво ще става тук.
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Интересна ми е психологията на хората, които инвестират парите си в компании, които се управляват от измамници. Сигурно трябва да смятат, че:
                1) Измамниците печелят пари и те ще закачат покрай тях.
                2) Измамниците няма да ги прецакат, въпреки че са прецаквали държава, персонал, съдружници.
                3) Бизнес етиката и доверието са излишни и неприложими в България, тук важат други правила.
                4) Няма наказание за наивността.
                5) Щом акционерите на Черепа и Тим направиха пари, номерът е възможно да минава вечно и при всеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold
                  Туристически босове правят авиокомпания
                  в. Стандарт

Туристическите босове Ветко Арабаджиев и Николай Банев основаха първата родна авиокомпания за ВИП превози. Полет с "Бизнес Ер" може да се резервира само 3 дни преди пътуването. Възможните дестинации са до цяла Европа, Северна Африка и Близкия изток. Самолетите ще се наемат от хора с финансови възможности, които не искат да губят време с прекачвания по редовните линии. Имената на пътниците ще се пазят в тайна, за да не попречат на бизнес начинанията им и да е защитен личният им живот.

Това съвпадение на имената ли е или неизвестно за мен амплоа на въпросното лице.

http://www.investor.bg/?id=60912

От тоя по-нагъл тип няма!!!Типично комунистическо мекере!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
                    Първоначално изпратено от Джуст А Традер
                    Това е то интригата.
                    Аз знам за повече от три големи групировки,които са проявили интерес,но хитрецът е искал много.
                    Тук източниците ни явно си противоречат.Не съм съдник.
                    Точно защото четох условията на увеличението си признавам немощта да разгадая идеята му.

Независимо от еквилибристиките,заводът прави много пари!

da, tuk sum mnogo suglasen s teb za poslednite 2 izre4eniq.

za purvoto moslq, vseki se upovava na svoite izto4nici.
                    kakto i da e! intrigata e naistina mnogo golqma...
                    i predi sum kazval - Banev ne e glupav... toi e prosto moshennik!
                    Банев е закърмен с врътките и голямото крадене на 90-те години на миналия век. При това вероятно "в рамките на закона". И както изглежда, мисловно си е останал някъде там. Но тъй като масовата наивност и алчност са неизчерпаеми, такива като него ще продължават жизнено да виреят. А явно в БГ все още доверието не струва нищо...
                    * think positive * think simple * think big *
                    * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• ЧЕТА, ЮНАЦИ!!!
                      СЪГА ТРЪГОВИЯ ЛИ ЧЕ СТАВААА, СПЕКУЛА ЛИ ЧЕ СТАВААА...НЕ ЗНАМ ЩО КЕ ПРАЕМЕ???
                      язе чета - юнаци мислим дека че стане весело за некои и още по-весело за други!
                      а КФН по-бръже да си кажува думата, че има и Закон за отговорност за държавата, а скоро не е имало дела по него...
                      айде КФН - това Ви е най-важното решение за месеца!!!
                      а на спекулантите успех!
                      нямам акции тук към 11:30 днес

Коментар

• Диагностик, няма такава технологична зависимост на Солвей от Полимери. Дори напротив, Полимери зависят от парата, която им подава Солвей чрез ТЕЦ-а си "Девен". Именно затова Полимери тръгнаха на вариянта да правят ко- генерация, която в момента е зациклила или поне не се чува нищо за нея.
                        Солвей само потребяват някои продукти на Полимери, но спокойно могат да си ги набавят от други изтчници също (внос).
                        За повече подробности питай nevemind- той всичко знае!

Първоначално изпратено от Диагностик
                        Първоначално изпратено от nevermind
                        [.............
                        predstavete si, 4e uveli4enieto mine uspeshno: togava primernata s4etovodna stoinost na Polimeri shte e 1.60lv

a kolko li shte e pazarnata cena sled preminalo uspeshno uveli4enie?
                        Без да се намесвам по същество в споровете, които мисля просто, че са твърде безпредметни и безсмислени, искам да ви сведа някои сметки, които направих.

Ако увеличението мине изцяло успешно, т.е. изкупят се или се запишат 100% от правата счетоводната стойност става 2.52.

При 80% - счетоводна стойност 2.86
                        При 50% записан капитал - 3.77
                        при отказ на КФН за потвърждаване на проспекта - счетоводна стойност 16.80

Както се вижда, има прекалено много условности към момента, за да се правят самоуверени изявления, каква ще бъде посоката и нивата в бъдеще. Ако стане увеличението на капитала, ясно е, че цената ще падне допълнително, но нивата в бъдеще зависят от много условности. Аз лично не съм много убеден, че проспектът ще бъде утвърден.

А за интерес от други инвеститори, само ще спомена, че съм чул за интерес в някакъв момент от Солвей Соди. Доколкото знам, след това Солвей Соди са се отказали, но има известна технологична зависимост на Солвей Соди от Полимери (не зная детайли), поради което те или ще направят алтернативна инвестиция или може и да се възобнови интереса. Затова си мисля, че ако се появи желание за продажба, купувачи биха могли да се намерят.
                        За съжаление Банев като че ли не иска да продава.

Настоящото не е препоръка. Притежавам пренебрежимо малък брой акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Джуст А Традер
                          Това е то интригата.
                          Аз знам за повече от три големи групировки,които са проявили интерес,но хитрецът е искал много.
                          Тук източниците ни явно си противоречат.Не съм съдник.
                          Точно защото четох условията на увеличението си признавам немощта да разгадая идеята му.

Независимо от еквилибристиките,заводът прави много пари!

da, tuk sum mnogo suglasen s teb za poslednite 2 izre4eniq.

za purvoto moslq, vseki se upovava na svoite izto4nici.
                          kakto i da e! intrigata e naistina mnogo golqma...
                          i predi sum kazval - Banev ne e glupav... toi e prosto moshennik!

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
                            [.............
                            predstavete si, 4e uveli4enieto mine uspeshno: togava primernata s4etovodna stoinost na Polimeri shte e 1.60lv

a kolko li shte e pazarnata cena sled preminalo uspeshno uveli4enie?
                            Без да се намесвам по същество в споровете, които мисля просто, че са твърде безпредметни и безсмислени, искам да ви сведа някои сметки, които направих.

Ако увеличението мине изцяло успешно, т.е. изкупят се или се запишат 100% от правата счетоводната стойност става 2.52.

При 80% - счетоводна стойност 2.86
                            При 50% записан капитал - 3.77
                            при отказ на КФН за потвърждаване на проспекта - счетоводна стойност 16.80

Както се вижда, има прекалено много условности към момента, за да се правят самоуверени изявления, каква ще бъде посоката и нивата в бъдеще. Ако стане увеличението на капитала, ясно е, че цената ще падне допълнително, но нивата в бъдеще зависят от много условности. Аз лично не съм много убеден, че проспектът ще бъде утвърден.

А за интерес от други инвеститори, само ще спомена, че съм чул за интерес в някакъв момент от Солвей Соди. Доколкото знам, след това Солвей Соди са се отказали, но има известна технологична зависимост на Солвей Соди от Полимери (не зная детайли), поради което те или ще направят алтернативна инвестиция или може и да се възобнови интереса. Затова си мисля, че ако се появи желание за продажба, купувачи биха могли да се намерят.
                            За съжаление Банев като че ли не иска да продава.

Настоящото не е препоръка. Притежавам пренебрежимо малък брой акции.

Коментар

• Аз притежавах акции тук, но с тези "отписвания" и непредсказуемост от страна на Банев разбрах, че е прекалено рисковано. Опасенията ми се оправдаха. Не може да изпращиш 4 милиона загуба и да правиш увеличение на капитала с неясна цел.
                              Затова се и разпродава, инвеститорът е плашливо животно, а спекулантът пък е бързо ... :-)
                              Ако имаш растящи продажби и загуби в края на финансовата година, теб това радва ли те?

Първоначално изпратено от съни(тя)
                              Не схващам половинчатите приказки тук...
                              Предлагали го, ама не го искали, ама няма да кажем на кого...щото е голяма тайна...
                              Всеки, който си е сложил парите тук, предполагам има идея за риска, който приема с мажоритаря ведно с производството...
                              Сигурна съм, че поне половината които повтарят едно и също нямат идея от продуктовата гама на Полимери и мястото им на пазара....но плачат повече от мен, която имам акции тук и си губя личните пари...странно
                              изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nick Leesоn
                                neo-андерталец скоро не бяхме спорили с теб

FYI
                                входните бариери са правителствени разпоредби, законодателни ограничения, специфични данъци, патенти, лицензи etc.

Една задачка за домашно - намери пазарният дял на POLIM за натриев хипохлорид, който предполагам знаеш се очаква да има голям ръст с оглед строителството на плувни басейни
                                Е не можах да се въздържа! След всички изписани по- долу глупости това беше една от най- големите!!!! Ти имаш ли представа как се прави този продукт? Колко се консумира в един басейн??? Знаеш ли че за Полимери това се явяват един вид отпаден продукт??? Направо нямам думи! Половината от вас, включително и nevermind идея нямат какво става вътре в предприятието, но се пишат големи специалисти?!!

Коментар

Working...
                                X