IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полимери АД (51P / POLIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blah blah
    Първоначално изпратено от blah blah
    Първоначално изпратено от Диагностик
    Тук наистина става интересно. От загуба 4437 хлв, вече печалба 1552 хлв. Отчетът все още не е качен на сайта на БФБ, но може да се намери в сайта на дружеството.
    И какво му е интересното толкова? Предстои увеличение на капитала, някой берким се хвърли да позапише малко хартийки.

Пазарът засега дава адекватна оценка..Разкъсахте го на кръст мажоратиря, но факт е, че дружеството се опитва да реши проблемите си. Вижте кое е най-голямото им перо разходи и как инвестиционната им програма би разрешила проблема. Има много потенциал тук, има традиции и установени пазари. Вярно е, че има нужда от модернизация, която наистина струва скъпо..Ами нормално е да търсят начин на финансиране и да увеличават капитала..С добра цел. А и програмата не е от вчера, че отново да злословничите, че има задни мисли около цялата история. Просто мнение, който не е съгласен да бяга от позицията или да не влиза по нея. Аз лично днес си купих малко, защото наблюдавам акцията от доста време и си мисля, че е крайно време..И да, аз ще презапиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
      Първоначално изпратено от Диагностик
      Тук наистина става интересно. От загуба 4437 хлв, вече печалба 1552 хлв. Отчетът все още не е качен на сайта на БФБ, но може да се намери в сайта на дружеството.
      И какво му е интересното толкова? Предстои увеличение на капитала, някой берким се хвърли да позапише малко хартийки.

Коментар

• Тези които сега купуват Полимери са решили да идат в гората с мечката да берат малини,мечката ще се нахрани със сигурност но те може и да не се върнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Велин Иванов
          viper, ти освен да коментираш моите коментари някаква друга работа имаш ли си ?
          Извинявай Велине, просто така се случи, коментирам това, което ми направи впечатление и е случайност, че имах реплика след две твои изказвания.
          Що се отнася до друга работа, макар и да се пошегувах с очакваната цена цитирана от теб и аз си купих
          лека и спорна
          не е препоръка за покупко-продажба на акции!
          Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• viper, ти освен да коментираш моите коментари някаква друга работа имаш ли си ?

Коментар

Първоначално изпратено от Милетиев
              Здравейте колеги,
              имам да инвестирам на 100% спекулативно една не малка сумичка, за която може да не мисля дълго време.

Предвид мощните многопосочни движения на акцията
              странния мажоритар който раздава с големите торби и
              "особените" отчети
              се чудя ОЦК или Петрол, Чугунолеене или Полимери да избера?

Моля за съвет
              Моя съвет е PET или POLIM, като за полимери не е зле да побързаш.

Не е препоръка ..мнение е
              За Помилери да побърза, а за петролчето какво .........., може и след седмица

Коментар

• Първоначално изпратено от Милетиев
                Здравейте колеги,
                имам да инвестирам на 100% спекулативно една не малка сумичка, за която може да не мисля дълго време.

"особените" отчети

Моля за съвет
                Моя съвет е PET или POLIM, като за полимери не е зле да побързаш.

Не е препоръка ..мнение е

Коментар

Здравейте колеги,

"особените" отчети

Моля за съвет
                  от Брадатия бягай надалеч ... това е моят съвет ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Viper
                    Първоначално изпратено от Велин Иванов
                    Тук до няколко дни ще стигнем 8-9 лева нали знаете?!

Не е препоръка за покупко/продажба на ЦК
                    Ако някой знаеше нямаше да има толкова продавачи
                    Продавачите или си вземат спекулативните печалби или се плашат от общата конюнктура...Аз също съм на мнение, че тук ще се консолидира на по-високи нива от 4-4.50 лв.. Не 8-9 лв., това засега е нереално..

Коментар

Тук до няколко дни ще стигнем 8-9 лева нали знаете?!

Ако някой знаеше нямаше да има толкова продавачи

Коментар

• Тук до няколко дни ще стигнем 8-9 лева нали знаете?!

Коментар

Здравейте колеги,

"особените" отчети

Моля за съвет
                          а Химко става ли?
                          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Здравейте колеги,

"особените" отчети

Моля за съвет

Коментар

• da ne iskate da kajete, 4e shte se opitat da zakarat cenata v posoka pone 30lv???

hmmm.... mnogo stranno shte e na fona na tova pozitivno otnoshenie kum velikia Banev

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga
                                [ az ne moga dobre da smiatam- priznawam si! No BV ne e 40 LV. Ako si sgre6il - OK, slu4wa se. No kao iska6 da podwejda6 - lo6o...
                                JUSTICE FOR ALL е напълно точен със сметките. Съгласно новия отчет Счетоводната стойност на 1 акция е наистина 40.25 лв. (след преоценка на имотите се увеличава преоценъчния резерв и оттам собствения капитал до 214 349 хлв). Счетоводната стойност наистина надхвърля повече от 10 пъти пазарната цена към момента, а и преди преоценките също беше повече от 4 пъти по-висока. Целта тук е ясна, дори и да се увеличи капитала приблизително 10 пъти, счетоводната стойност на 1 акция да бъде 5 лева. Друг е въпросът, как пазара би оценил разводняването на капитала, ако стане увеличението на капитала. Като цяло, одитора няма никакви резерви относно размера на собствения капитал и стойността на активите, с изключение на инвестициите в други дружества, за които няма яснота, дали справедливата им цена съответства на балансовата стойност.

Друг е въпроса, че по отношение на отчета на доходите одитора има някои бележки в доклада си, които си струва да се погледат. За счетоводната политика и третирането на неполучени вземания след 1 година от падежа, за данъчни пасиви (превишение на данъчни амортизации) и други. Простичко казано, ако се спазваше счетоводната политика, трябваше разходите да бъдат по-високи. Друг е въпроса защо е избрана такава политика, при забавяне на вземанията над 12 месеца, веднага да се отчитат на 100% разходи - това развързва ръцете в бъдеще време да манипулират финансовия резултат като забавят връщането на заемите от свързани лица и така, дружеството да му се намалява печалбата и да показва загуби. Такива разходи няма да се признават за данъчни цели веднага, но ще намалят нетната печалба и дори и могат да водят до загуби.

А ако се бяха отчели данъчните пасиви, то тогава трябваше в отчета да има разходи за данъци и оттам по-ниска нетна печалба. Така че, отчета можеше да е и друг и одитора загатва за това.

Четете и докладите на одиторите. Там могат да се намерят много интересни неща.

Настоящото мнение не е препоръка. Притежавам акции.

Коментар

Working...
                                X