IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Акция на седмицата – Синергон Холдинг АД
    28.02.2009 09:02 (6S7 / PETHL)
    От: Красимир Йорданов
    k.yordanov@investor.bg

    Книжата на Синергон Холдинг АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичната рубрика “Акция на седмицата”.

    На седмична база акциите на холдинговото дружество отчетоха ръст от 9,5 на сто, затваряйки в петък на ниво 1,5 лева за брой.

    През седмицата Синергон Холдинг предаде консолидиран отчет, който показа 9,4% ръст на консолидираните продажби за четвъртото тримесечие на 2008 г. на годишна база до 99,1 млн. лв. За цялата 2008 г. на годишна база ръстът на консолидираните продажби е 16,11%.

    За периода общите приходи на холдинга са в размер на 404,102 млн. лв. и се увеличават с 52,182 млн. лв. спрямо предходния период. Съществена част от това увеличение се дължи на продажба на парцел, намиращ се в гр. Русе.

    Въпреки че през последното тримесечие компанията реализира загуба на стойност 4,1 млн. лв., то за цялата 2008 г. има ръст на печалбата на годишна база с 21% до 16,3 млн. лв.

    “Ръководството на Синергон Холдинг счита, че финансовата криза ще оказва негативно влияние върху финансовите приходи, а същевременно ще се покачват разходите за обслужване на привлечения банков ресурс”, съобщава мениджмънтът на компанията в своя доклад за дейността за четвъртото тримесечие.

    “Друга негативна последица от финансовата криза е забавената реализация на стоки и услуги, което ще доведе до намаляване на нетните приходи от продажби. За преодоляване на негативните последствия ръководството на дружеството счита, че всички нискодоходни и материалоемки производства в рамките на групата следва да се преструктурират или да се прекрати тяхната експлоатация. Също така ще продължи търсенето на стратегически инвеститори с цел тяхната продажба и реализация”, коментира още ръководството на Синергон.

    Синергон Холдинг разполага с консолидирани активи на стойност 441,14 млн. лв. и собствен капитал на стойност 324 млн. лв.

    Портфейлът на холдинговата компания включва инвестиции в капитала на 24 дружества, които се класифицират като дъщерни. С най-голям дял в портфейла е публичното Топливо АД, в което Синергон притежава 73 на сто от капитала.

    Пазарни коефициенти Неконс. Конс.
    P/E (цена/печалба) 2,8 1,72
    P/B (цена/счетоводна стойност) 0,27 0,09
    EPS (печалба на акция) 0,55 0,89
    P/S (цена/продажби) 3,06 0,07
    ROA (рентабилност на активите) 7% 4%
    ROE (рентабилност на собствения капитал) 10% 5%

    Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

    Коментар


    • Първоначално изпратено от обзървър
      http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?rndrType=ADDITIONAL&backId=982&tplId=Tpl_35 7&act=LINK&docId=2823176&drvrName=HTML
      Линка не се отваря стари Обзърваре
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

      Коментар


      • http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?rndrT...&drvrName=HTML

        Коментар


        • Не че не исках повече ама парите може да потрябват-нали навлизаме в криза.А тя не се знае колко ще продължи и до колко ще се задълбочи.

          Коментар


          • Ти с твоите приятели ,без да ви обиждам днес налапахте ли се на 1,25.Щото аз си купих молко.

            Коментар


            • Нека само да допълня...
              Тепърва ще се усещат лошите отчети..,"напудрянето" към 2008 г.
              поприключи..
              Реалната икономика е до стената...,ще има борба за всеки клиент и т.н.,
              необходимо присъщи оптимизации и т.н.,Но е туй ще бъде времето , когато
              едно далновидно кадърно управление след време/ мин. 2010/ БИ закарало
              нивото на това "перо" около 7-10 лева, но дотогава още вода ще изтече..
              Притежавам немалък "пакет", не продавам, може БИ ще допълвам , чакайки
              по-ниски нива..
              Не считам сегашните нива за реални.., но това е то пазар !
              не е препоръка за покупко-продажба

              Коментар


              • явно ти и твоите приятели сте доста гъсти един пост нямаш без да ги споменеш приятелството е хубаво нещо... дано успееш да спечелиш тези 2 млн и да им се радвате ти и твоите приятели ....колкото до синергона и мен ме изкушава но пък престоят лошите отчети за които загатват последните месеци на 2008 и от там коефицентите които спомена може да скочат доста.

                Коментар


                • Щом смяташ че аз ще продавам то по твоята логика г-н Бантустански ще купува.
                  По същата твоя логика излиза че аз ще продавам и че тези мои писания ще свалят цената.Аз бих се радвал да купя на още по-ниска цена и щом ти смяташ
                  че моите писания биха свалили цената , аз ако искам да сваля цената трябва да продължавам в този дух.Само че аз не лъжа когато казвам че ще купувам аз и моите приятели.Аз акции от Синергон нямам намерение да продавам тази година а вероятно и следващата няма да продавам.Имам някакво вътрешно усещане че ще мога да купя на 1,30лв и ще почерпя добитъка с 1 маслина ако успея да купя толкова евтино.Моя анализ показва че може и да успея защото повечето трейдъри очакват че понеделник и вторник цената ще пада още а аз в близките 3-4 дена няма да купувам.Не е препоръка за нищо освен да не се обиждате един друг.

                  Коментар


                  • Забравих да кажа отнася се за теб и твоите приятели .

                    Коментар


                    • Колега който смята да купува си трайка докато напълни.Кат ти гледам писанията си са осрал тотално .Поне са стискай и не продавай.Не викай хоп преди да си скочил.

                      Коментар


                      • Навсякъде където посочвам данни за Синергон са консолидирани продажби,консолидирана печалба,консолидирана счетоводна стойност освен ако изрично не съм посочил друго.Според теб тези които купиха около 140000 акции на 1,75лв дали в дългосрочен план ще загубят и ми кажи защо двама от големите акционери в края 2008 са купували акции-всеки анализатор ще ти обясни каква е най вероятната дългосрочна тенденция базирайки се на тия данни.Щом като смяташ че цената дългосрочно ще спада защо не попиташ големите акционери дали ще продадат дела си на цена 1,33лв за 1 акция ,колкото е курс купува в момента.Предполагам че ще се засмеят.Аз пак повтарям ,че аз и моите приятели няма да загубим от тази акция дългосрочно.Естествено винаги е възможно за известен период цената да спада още но вероятността дългосрочно цената да се покачва е много по-голяма според анализаторите т.е. за всички които ще търгуват с тая акция не мога да кажа дали ще спечелят или загубят но за аз и моите приятели когато купим тук акции съм сигурен че ще спечелим защото ще чакаме толкова дълго колкото е необходимо преди да продадем след това.Аз планирам да спечеля около 2 000 000лв на БФБ през следващите 2-3 години.Не препоръчвам на никой да прави това което аз правя и не препоръчвам да купувате или продавате акции.Аз акции от банки нямам а очакваната от мен печалба очаквам не само от Синергон а тя е очаквана печалба от всичките позиции които ще търгувам докато от Синергон не знам колко ще спечеля тъй като не знам колко ще успея да купя на тези ниски цени.

                        Коментар


                        • то и първа инвестиционна на инфосток я даваха по едно време най-подцененото дружество, но тогава беше 5 лева а сега е 1. А и ти явно си голям инвеститор като ти гледам разсъжденията,по-скоро бисери и вицове. Поредната порция донори. Гледай да си останеш само със смятането, че иначе ...

                          Не е препоръка.

                          Първоначално изпратено от the money-maker
                          Според анкети на анализатори и брокери посочени в Инфосток Синергон е в тройката на най-подценените акции с прогнозна цена според Инфосток 5,636лв т.е. над 300 процента очаквана печалба според Инфосток ако се купи на сегашните нива и според тази анкета се препорчва да се увеличи броя акции в Синергон.Двама от моите приятели също смятат да купуват в скоро време акции от Синергон и знам че те и аз ще спечелим от тази инвестиция.След като печалбата на холдинга за 1г. е почти колкото пазарната капитализация в момента и счетоводната стойност според последния консолидиран отчет е около 15,66лв за 1 акция по мои сметки-повече от 11 пъти по-голяма от текущата борсова цена и щом приходите за 1г. по мои сметки са около 390 000 000лв.т.е. приходите за 1 акция са около 15 пъти по- големи от текущата борсова цена за 1 акция защо да не очаквам да спечеля?
                          Не е препоръка да купувате или прдавате акции а е препоръка да изучавате теория на вероятностител.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jores

                            И на мен ми се чини, че Синергон печели. Но това е манталитет, нещо като покупката на декарите в Младост. Само дето от тази сделка въпоса е кой, спечели??? Купеният тетен с увеличението преди две години днес колко струва? А дали този/тези дето взе тогава 20 милки с тях сега не може да си купи целия холдинг? Барабар с терена???? Чия собственост бе този терен??? Защо по този проект не се работеше??? Имало ли е реално намерение въобще да се работи???
                            И т.н.
                            това е въпросът - има ли нещо гнило в Дания

                            Коментар


                            • Според анкети на анализатори и брокери посочени в Инфосток Синергон е в тройката на най-подценените акции с прогнозна цена според Инфосток 5,636лв т.е. над 300 процента очаквана печалба според Инфосток ако се купи на сегашните нива и според тази анкета се препорчва да се увеличи броя акции в Синергон.Двама от моите приятели също смятат да купуват в скоро време акции от Синергон и знам че те и аз ще спечелим от тази инвестиция.След като печалбата на холдинга за 1г. е почти колкото пазарната капитализация в момента и счетоводната стойност според последния консолидиран отчет е около 15,66лв за 1 акция по мои сметки-повече от 11 пъти по-голяма от текущата борсова цена и щом приходите за 1г. по мои сметки са около 390 000 000лв.т.е. приходите за 1 акция са около 15 пъти по- големи от текущата борсова цена за 1 акция защо да не очаквам да спечеля?
                              Не е препоръка да купувате или прдавате акции а е препоръка да изучавате теория на вероятностител.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Бантустански добитък
                                Имоти като искаш има АДСИЦ, много. Но и те падат. Хората разбраха, че ползите са за мажоритаря, загубите се социализират в минотарите. Намерили коя позиция да ми хвалят. Петрол, топливо, синергон. Един дол дренки. Който не е продал на загуба ще продаде на колосална загуба.

                                Не е препоръка.

                                Първоначално изпратено от the money-maker
                                Г-не с ник Бантустански добитък-не знам за какво говориш.Ако имаш предвид продажбата или бъдещата продажба на 25 имота собственост на Топливо за които е гласувано да се придобият от Синергон петролеум АД-така нареченото прехвърляне на бизнеса с горива от Топливо на Синергон петролеум то можеш да провериш че Синергон притежава 73,42 процента от акциите на Топливо АД и е собственик на 100 процента от капитала на Синергон петролеум.Хората които смятат че от това прехвърляне Топливо губи следователно би трябвало да смятат че Синергон печели от това защото преди сделките притежава образно казано 73,42 от бизнеса с горива посредством Топливо а след сделките ще притежава 100 процента от този бизнес посреством Синергон петролеум което е 100 процента собственост на Синергон според последния отчет.Не ви препоръчвам
                                нищо друго освен да четете отчетите.




                                Ааааааааа ужасссссссссс бледоликия бизон и тука са появил .Хихихихихихиих . Бав мама му тоя бизон е кат кризата насвякъде огрява.Ашкоосун бизоне що не съм та познавал преди с твоя нюх да надушваш прясната люцерна не милион а милиард щях да имам аферим бледолики машала.Цар си давай се така бледолики бизоне .

                                Коментар

                                Working...
                                X