Първоначално изпратено от johny-bravo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топливо АД (TOPL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеГоркият Бедо така и не можа да излезе от кризата, а тя дойде нова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеГоркият Бедо така и не можа да излезе от кризата, а тя дойде нова.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
Чл. 149....(8) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Лице, което притежава пряко, чрез свързани лица и/или непряко по ал. 2 повече от една трета, но не повече от две трети, от гласовете в общото събрание на публично дружество, няма право да придобива, включително чрез свързани лица или непряко по ал. 2, в рамките на една година акции с право на глас в количество, по-голямо от три на сто от общия брой акции на дружеството, освен в резултат на отправено търгово предложение по чл. 149б. При нарушение на изискването по изречение първо правата на глас се ограничават съгласно ал. 5 до публикуване на търгово предложение по чл. 149б. Задължение по изречение първо не възниква за лице, което преминава прага в резултат на увеличаване на капитала с издаване на права.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Може ли да ми цитирате член от ЗППЦК, че ctrl+f с 3 на сто, не намира задължение за търгово
- 2 Харесвания
Коментар
-
Johny-bravo, не съм видял къде си ме питал. Тези дни нямам време да чета форума. В общи линии го писах отдавна какво съм направил. Данните, които излязоха на 20 февруари за заразените в Италия и Иран бяха плашещи. Хвана ме в един малък хотел в Рила и единият ден вместо да хвана баирите останах на едно диванче да си наместя главата. Беше трудно решение. Февруари затворих малко репа, запазих малко кеш и влязох в къси индекси и малко дълго злато. Златото ме дъни за общо успокоение. Реших че риска е външен и затова шортих повече чужди пазари и малко в BGXS. Затова питах системно защо никой не ползва късите. За съжаление късите индекси не покриваха целият портфейл с дълги акции. Като цяло е можело да действам и по смело. Пазарният спад ме върна там където бях миналото лято. Не можах да запазя печалбите от последните 2-3 месеца а те бяха много добри. Случва се. Не ми е приятно, но това е живота. Все пак като се сравнявам с бенчмарка е било отлично представяне. В момента специално не искам да коментирам какво възнамерявам да правя. Не искам да повлияя на пазара. Но според мен вече си краен и изтърваш момента да останеш с изключително добра прогноза. Човек трябва да знае кога да спре да говори. Според мен не можеш да критикуваш някой за дадено мнение в миналото. То може да е било адекватно към дадена ситуация и при промяната и човека да си го е сменил. За съжаление много често често въпросният човек не се сеща да уведоми хората с които е говорил по-рано. То няма и как. Лека и малко повече оптимизъм за бъдещето. Но въпреки че не искам да коментирам кой знае колко ще спомена че според мен е време навън внимателно да почнат да се затварят късите индекси и да се продава волатилността. Тази волатилност няма да остане толкова дълго време на тези нива.
- 3 Харесвания
Коментар
-
пак греда
не го намирам
има 3% за обратно изкупуване
Да не би да са махнали от закона 3-те процента от Мажо?
Може ли да ми цитирате член от ЗППЦК, че ctrl+f с 3 на сто, не намира задължение за търгово
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Е това съм 100% сигурен че никога не съм правил, ама никога! Споделял съм факти и понякога моето мнение и мисли, което в крайна сметка очевидно не е било правилно и рисковете явно се реализираха. Но ме "кефи" твоето задоволство.
През призмата на случващото се с вируса в световен план имам чуството че ако умрат 100 човека ти ще си доволен че си жив, ако умрат 1000 ще си 10 пъти по-доволен. От всичко, което чета от теб .... точно като такъв човек те виждам. Бъди по смирен. Грешката ми тук явно беше, че отговорих на Мариян и веднага johny-bravo захапа.
Бъди здрав!
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеА Бсе-трейдър призоваваше да купуваме Гага, при положение, че знаем какво стана там.
През призмата на случващото се с вируса в световен план имам чуството че ако умрат 100 човека ти ще си доволен че си жив, ако умрат 1000 ще си 10 пъти по-доволен. От всичко, което чета от теб .... точно като такъв човек те виждам. Бъди по смирен. Грешката ми тук явно беше, че отговорих на Мариян и веднага johny-bravo захапа.
Бъди здрав!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеJohny-bravo, човек трябва да знае кога да спре.
Да, приятно ми е, че съм на кеш 100% при тази криза. Научих си урока 2008. Къде до късмет, къде до усет, не губя и лев сега.
Помолих те в други теми да чуя твоето мнение относно пазарите. Без капка ирония казвам, че чета с интерес твоите мнения. Защото подхождаш от психологична гледна точка.
Та ми е интересно, промени ли се стратегията ти? Какво очакваш в средносрочен план? и тн.
Коментар
-
Благодаря
забравям вече, старост нерадост
видях 3-те за обратно изкупуване, ама за мажоритаря
сега ще ровя пак
не го намирам
има 3% за обратно изкупуване
Да не би да са махнали от закона 3-те процента от Мажо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Кажи ти как е партньорството с Шиши в Гагата. Прегърнахте ли се, целунахте ли се?
Момче, вземи се прегледай!
- 1 like
Коментар
Коментар