IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Направих предварителни изчисление на увеличението на капитала, ако не се промени печалбата, т.е.с данни за печалбата за 9 месечието счетоводната стойност ще е около 15.21, при стойност към 9мес.16.76,
    а P/E сега 26.4 , а сега 21.1.
    Това показва, че всичко зависи от отчета и от очакванията за дружеството. Ако не се увеличи печалбата има рискове за получаване на ефект на разводняване на капитала и намаляне на цените. Но при увеличение на печалбата и от четвъртото тримесечие значително, въпреки че P/B>1, очакванията ми са за положителен тренд.
    Мнението ми е лично и незаангажиращо и не внушава покупки или продажби.

Коментар

• ок, вуйчо :-) ще купувам тогава смело и безотговорно, но за всеки случай ще хвърля и една въдичка на дъно )))

Коментар

• Аз тук взех да влизам от 9.30лв. за акция и при средна цена 11.40лв. се надявам на хеттрик. За някой може да е смешно, но те някои и за цени от 20лв. много се смяха, а ето че днес за малко да я докоснем.
        До колегата дето очаква изсипване: бате, при равни други условия, т.е. ако отчета до тогава не е излезнал, аз и още няколко аверчета ще изкупим всичко до 18.50лв. и една акция няма да ви оставим -това естествено в кръга на шегата :-). Според мен след пускането на новите акции цената не само, че няма да падне, но и ще скочи. Сега много мераклии за тез акции се надяват на промоции и само това ги възпира да влезнат в позицията, а и опита от Химимпорт показва, че има голям глад за високоликвидни акции, а тези на Топливо ще станат едни от най-ликвидните до няколко дена.
        Успех на всички!!!

Коментар

• ееее ама какви алчни копелета сте всички....:-) не се лакомете толкова бе хора. не хубаво така. искам утре да видя аск-ове под 16 лева :-)

Коментар

• Napulno sum suglasen s Bobi,daje mnozina kupuvat s cel dulgosro4na investiciq i ottam double, ta dori i.....
            Az li4no pritejavam akcii ot po 13 lv ot uveli4enieto, a sega samo dopulvam.Ne vi preporu4vam da kupuvate ili da prodavate,a da ostavite malko pove4e i za men

Коментар

• Joro сега като каза 30тина % доходност зацепих да споделя, че тук всъщност хората търсят поне 100% доходност

Коментар

• Жоре, тва е голема ласка де ми казваш за мен, мене само кучето ме обича мисла , ама труден въпрос ме питаш, точно сега 2 дена преди отчет и 2 дена преди новите акции, може да даде марж, и да се възползваш, знам ли. Па и като гледам досега излезлите отчети на другите, май повечето ще оставят по-убавите отчети за тая година, а не за миналата, ама тука може и да излезе добър отчет, знам ли, да не те убъркам нещо. Иначе си е убава акцията, на мене много ми харесва, макар че днеска продадох мънинко така - искам да прата още за Дарито, че там работата не бива да се отлага

Коментар

• много ви благодаря.
                  Ветре, ти никога не си ме лъгал, кажи сега като на олд френд, да влаам или вече е късно?

Ако средната цена е била 13, то си мисля че ще има хора, които ще искат да реализират 30тина % доходност. т.е. цената може да върне до 17 че и по надоло....кво мислиш?

Коментар

• Жоре, май френт, през времето кога се търгуваха правата, диапазона на акцията беше 12 и нещо до 13.50. Може да го смяташ средно 13, както каза липсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                      колко струваха (средно) акциите от увеличението?

(сори за въпроса , но не ми се търси сега и ако някой ми каже, черпя едно малко уиски -))
                      Jore moite 6te izliazat okolo 13 leva
                      lipsata

Коментар

• колко струваха (средно) акциите от увеличението?

(сори за въпроса , но не ми се търси сега и ако някой ми каже, черпя едно малко уиски -))

Коментар

• INTERESNO DO KOLKO 6TE PADNAT

Коментар

• много съм любопитен кога ще излезе отчета при тази новина, ще стане интересно ако отчета излезе утре следобяд и е добър
                            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• "На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 3/29.01.2007 год., е взето следното решение:
                              Във връзка с Решение на КФН № 21-E/10.01.2007 год. относно вписване на последваща емисия ценни книжа, издадени от Топливо АД-София /TOPL/, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1 , т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, уведомяваме за следното:
                              Съветът на директорите на БФБ-София АД, на основание чл. 58 във връзка с чл. 51, ал. 5 и 6 от Правилника на Борсата, регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” последваща емисия от Ценни книжа, както следва:
                              - Емитент: Топливо АД-София;
                              - ISIN код на емисията: BG11TOSOAT18;
                              - Размер на емисията преди увеличението: 4 333 928 лева;
                              - Размер на увеличението: 1 082 901 лева;
                              - Размер на емисията след увеличението: 5 416 829 лева;
                              - Общ брой на акциите: 5 416 829 броя акции;
                              - Номинална стойност на една акция: 1.00 лев;
                              - На емисията е присвоен борсов код: TOPL;
                              - Дата на въвеждане за търговия: 31.01.2007 год. /сряда/"

БФБ-София АД

Честити ви нови акции
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• A predstavi si kato izleze i ot4eta utre ili v srqda
                                I az pritejavam akcii

Коментар

Working...
                                X