IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    Сега погледнах отчета набързо и се зашеметих от първата печалба от пет години насам за деветмесечието. Дай повече подробности за печалбите от продажба на имоти и какви са тези имоти.
    Аз реших, че Бедо почва да я лъска, отчет, обратно изкупуване и т.н. с някаква си негова цел.
    Печалба от продажба на ИМС и ДНА 2,414 хил, т.е. без това биха били на загуба преди данъци от 844 хил
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
      На печалба е, ама като се махнат еднократните ефекти- печалби от продажба на имоти, си работи на загуба, както дълги години наред...
      Сега погледнах отчета набързо и се зашеметих от първата печалба от пет години насам за деветмесечието. Дай повече подробности за печалбите от продажба на имоти и какви са тези имоти.
      Аз реших, че Бедо почва да я лъска, отчет, обратно изкупуване и т.н. с някаква си негова цел.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        те от продажбите на имоти не са ли на загуба?
        Ne.

Коментар

• Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
          На печалба е, ама като се махнат еднократните ефекти- печалби от продажба на имоти, си работи на загуба, както дълги години наред...
          те от продажбите на имоти не са ли на загуба?

Коментар

какво се крие тук? може би бисер.

Коментар

• какво се крие тук? може би бисер.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Аз нищо не казвам за "трябване" по отношение на рекапитализацията.
                Просто чета проекта за решение на ОС на Топливо от статията, която е постнал Мариян.

Имам известно подозрение, че ти си с хартии и в Топливо и в Синергон, но без ни най-малка идея колко и в какво съотношение, какъв %. Най-вероятно преобладава Синергон. Респективно си правиш сметката като гледаш веднъж от страната на Топливо и втори път от страната на Синергон. При подобна постановка казваш нещо много съществено: Все ми е тая!
                Това е просто един частен случай.
                Поздрави и успех!
                нямам нито от едното, нито от другото. Просто анализирам ситуацията, като не се ограничавам от нищо. Защо да се ограничавам само в топливо, като мога да видя и синергон, а и още други неща. така погледнато, размишлявам дали да не си купя акции на синергон. това е. Не гледай в една точка.

Коментар

то е много просто - ако е лоша сделка за топливо, значи е добра за синергон. Тук е zero sum game. Това и ти го твърдиш, без да си го осъзнал.

Преди твърдиш, че петролеум трябва да рекапитализира, а после откровеничиш, че нищо не знаеш за това дружество. Хем ези, хем тура. В общи линии не казваш нищо съществено.
                  Аз нищо не казвам за "трябване" по отношение на рекапитализацията.
                  Просто чета проекта за решение на ОС на Топливо от статията, която е постнал Мариян.

Имам известно подозрение, че ти си с хартии и в Топливо и в Синергон, но без ни най-малка идея колко и в какво съотношение, какъв %. Най-вероятно преобладава Синергон. Респективно си правиш сметката като гледаш веднъж от страната на Топливо и втори път от страната на Синергон. При подобна постановка казваш нещо много съществено: Все ми е тая!
                  Това е просто един частен случай.
                  Поздрави и успех!

Коментар

Споделям, че ако съм миноритар в Топливо, подобна сделка би ми се струвала съмнителна и няма да ме прави щастлив.
                    Говоря по принцип. Нищо не знам за този Петролеум и не искам 1/4 от това брутално увеличение да е за "моя" сметка.

Не е най-подходящо да гледаме сега "ползата" на Синергон. Липсват данни, пък и дума не е обелена за хипотезата: Синергон не продава Петролеум и се бърка 20 млн. за увеличение.

то е много просто - ако е лоша сделка за топливо, значи е добра за синергон. Тук е zero sum game. Това и ти го твърдиш, без да си го осъзнал.

Преди твърдиш, че петролеум трябва да рекапитализира, а после откровеничиш, че нищо не знаеш за това дружество. Хем ези, хем тура. В общи линии не казваш нищо съществено.

Коментар

искаш да кажеш, че сделката е добра за Синергон и миноритарите на синергон?
                      Споделям, че ако съм миноритар в Топливо, подобна сделка би ми се струвала съмнителна и няма да ме прави щастлив.
                      Говоря по принцип. Нищо не знам за този Петролеум и не искам 1/4 от това брутално увеличение да е за "моя" сметка.

Не е най-подходящо да гледаме сега "ползата" на Синергон. Липсват данни, пък и дума не е обелена за хипотезата: Синергон не продава Петролеум и се бърка 20 млн. за увеличение.

Коментар

Защо да е странно, че се търси влияние върху миноритари. Че то май всички сме такива по форума и какво е по-важно?!
                        Косвените са обикновено толкова косвени, че и с лупа и в историята мож да ги не видиш!

Нямам много данни и за тез шитове, но от бърз преглед на неактуални данни/
                        - Холдинг има примерно 75 % от Топливо,
                        - Холдинг има 100 % от петролеум

Въпрос е на структура. Когато продадеш нещо, където си собственик 100 % на съмнителна цена, изчислена от оценител за 1,5 млн. обаче не знаем дали той не е в състояние на конфликт на интереси, някому където си собственик 75 % ...
                        има ли хопитеза да вземеш едни добри пари на 100 % за Петролеума,
                        а при купувача Топливо да се случи ефект на условно разводняване, което те касае само 75 %.

После с парите на Топливо да рекапитализираш едно може би умряло дружество, вместо да платиш и дивидентец?!
                        искаш да кажеш, че сделката е добра за Синергон и миноритарите на синергон?

Коментар

говоря по принцип, че ми е странно при всяка една сделка да се отчита влиянието за миноритарните акционери директно. Има косвени ефекти. Мажо си е мажо, на теб като ти пречи, какво го търсиш тук или сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или?? забравяш баджо!!!!
                          Защо да е странно, че се търси влияние върху миноритари. Че то май всички сме такива по форума и какво е по-важно?!
                          Косвените са обикновено толкова косвени, че и с лупа и в историята мож да ги не видиш!

Нямам много данни и за тез шитове, но от бърз преглед на неактуални данни/
                          - Холдинг има примерно 75 % от Топливо,
                          - Холдинг има 100 % от петролеум

Въпрос е на структура. Когато продадеш нещо, където си собственик 100 % на съмнителна цена, изчислена от оценител за 1,5 млн. обаче не знаем дали той не е в състояние на конфликт на интереси, някому където си собственик 75 % ...
                          има ли хопитеза да вземеш едни добри пари на 100 % за Петролеума,
                          а при купувача Топливо да се случи ефект на условно разводняване, което те касае само 75 %.

После с парите на Топливо да рекапитализираш едно може би умряло дружество, вместо да платиш и дивидентец?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                            тук съм поради моя грешка. Искам да предпаза. Чакам момент да излеза и повече да не влеза
                            respect

Коментар

говоря по принцип, че ми е странно при всяка една сделка да се отчита влиянието за миноритарните акционери директно. Има косвени ефекти. Мажо си е мажо, на теб като ти пречи, какво го търсиш тук или сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или?? забравяш баджо!!!!
                              тук съм поради моя грешка. Искам да предпаза. Чакам момент да излеза и повече да не влеза

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                                Ти сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или??? забравяш мажо!!!!

Коментар

Working...
                                X