Първоначално изпратено от znae6t
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топливо АД (TOPL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнениеНа печалба е, ама като се махнат еднократните ефекти- печалби от продажба на имоти, си работи на загуба, както дълги години наред...
Аз реших, че Бедо почва да я лъска, отчет, обратно изкупуване и т.н. с някаква си негова цел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениете от продажбите на имоти не са ли на загуба?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнениеНа печалба е, ама като се махнат еднократните ефекти- печалби от продажба на имоти, си работи на загуба, както дълги години наред...
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениекакво се крие тук? може би бисер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеАз нищо не казвам за "трябване" по отношение на рекапитализацията.
Просто чета проекта за решение на ОС на Топливо от статията, която е постнал Мариян.
Имам известно подозрение, че ти си с хартии и в Топливо и в Синергон, но без ни най-малка идея колко и в какво съотношение, какъв %. Най-вероятно преобладава Синергон. Респективно си правиш сметката като гледаш веднъж от страната на Топливо и втори път от страната на Синергон. При подобна постановка казваш нещо много съществено: Все ми е тая!
Това е просто един частен случай.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнението е много просто - ако е лоша сделка за топливо, значи е добра за синергон. Тук е zero sum game. Това и ти го твърдиш, без да си го осъзнал.
Преди твърдиш, че петролеум трябва да рекапитализира, а после откровеничиш, че нищо не знаеш за това дружество. Хем ези, хем тура. В общи линии не казваш нищо съществено.
Просто чета проекта за решение на ОС на Топливо от статията, която е постнал Мариян.
Имам известно подозрение, че ти си с хартии и в Топливо и в Синергон, но без ни най-малка идея колко и в какво съотношение, какъв %. Най-вероятно преобладава Синергон. Респективно си правиш сметката като гледаш веднъж от страната на Топливо и втори път от страната на Синергон. При подобна постановка казваш нещо много съществено: Все ми е тая!
Това е просто един частен случай.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеСподелям, че ако съм миноритар в Топливо, подобна сделка би ми се струвала съмнителна и няма да ме прави щастлив.
Говоря по принцип. Нищо не знам за този Петролеум и не искам 1/4 от това брутално увеличение да е за "моя" сметка.
Не е най-подходящо да гледаме сега "ползата" на Синергон. Липсват данни, пък и дума не е обелена за хипотезата: Синергон не продава Петролеум и се бърка 20 млн. за увеличение.
то е много просто - ако е лоша сделка за топливо, значи е добра за синергон. Тук е zero sum game. Това и ти го твърдиш, без да си го осъзнал.
Преди твърдиш, че петролеум трябва да рекапитализира, а после откровеничиш, че нищо не знаеш за това дружество. Хем ези, хем тура. В общи линии не казваш нищо съществено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеискаш да кажеш, че сделката е добра за Синергон и миноритарите на синергон?
Говоря по принцип. Нищо не знам за този Петролеум и не искам 1/4 от това брутално увеличение да е за "моя" сметка.
Не е най-подходящо да гледаме сега "ползата" на Синергон. Липсват данни, пък и дума не е обелена за хипотезата: Синергон не продава Петролеум и се бърка 20 млн. за увеличение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗащо да е странно, че се търси влияние върху миноритари. Че то май всички сме такива по форума и какво е по-важно?!
Косвените са обикновено толкова косвени, че и с лупа и в историята мож да ги не видиш!
Нямам много данни и за тез шитове, но от бърз преглед на неактуални данни/
- Холдинг има примерно 75 % от Топливо,
- Холдинг има 100 % от петролеум
Въпрос е на структура. Когато продадеш нещо, където си собственик 100 % на съмнителна цена, изчислена от оценител за 1,5 млн. обаче не знаем дали той не е в състояние на конфликт на интереси, някому където си собственик 75 % ...
има ли хопитеза да вземеш едни добри пари на 100 % за Петролеума,
а при купувача Топливо да се случи ефект на условно разводняване, което те касае само 75 %.
После с парите на Топливо да рекапитализираш едно може би умряло дружество, вместо да платиш и дивидентец?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеговоря по принцип, че ми е странно при всяка една сделка да се отчита влиянието за миноритарните акционери директно. Има косвени ефекти. Мажо си е мажо, на теб като ти пречи, какво го търсиш тук или сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или?? забравяш баджо!!!!
Косвените са обикновено толкова косвени, че и с лупа и в историята мож да ги не видиш!
Нямам много данни и за тез шитове, но от бърз преглед на неактуални данни/
- Холдинг има примерно 75 % от Топливо,
- Холдинг има 100 % от петролеум
Въпрос е на структура. Когато продадеш нещо, където си собственик 100 % на съмнителна цена, изчислена от оценител за 1,5 млн. обаче не знаем дали той не е в състояние на конфликт на интереси, някому където си собственик 75 % ...
има ли хопитеза да вземеш едни добри пари на 100 % за Петролеума,
а при купувача Топливо да се случи ефект на условно разводняване, което те касае само 75 %.
После с парите на Топливо да рекапитализираш едно може би умряло дружество, вместо да платиш и дивидентец?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениетук съм поради моя грешка. Искам да предпаза. Чакам момент да излеза и повече да не влеза
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеговоря по принцип, че ми е странно при всяка една сделка да се отчита влиянието за миноритарните акционери директно. Има косвени ефекти. Мажо си е мажо, на теб като ти пречи, какво го търсиш тук или сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или?? забравяш баджо!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеТи сам не си вярваш в това дето пишеш??!! Или??? забравяш мажо!!!!
Коментар
Коментар