Първоначално изпратено от Bobi75
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Bobi75
Първоначално изпратено от INSIDER-AКОРПОРАТИВНА БАНКА постепенно се почиства от плявата :-) Акциите отиват в сигурните и дружелюбни ръце на мажоритаря, който ще ви ги продаде (ако разбира се иска) на нивата около 150-160 лв. :-) Хвала на такива "портфолио мениджъри" /овчари/ :-)
ТОВА БЕШЕ ЗА КОРПОРАТИВНА Търг. БАНКА ! ДА НЕ СТАНЕ ГРЕШКА НЕЩО :-)
НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
Коментар
-
КОРПОРАТИВНА БАНКА постепенно се почиства от плявата :-) Акциите отиват в сигурните и дружелюбни ръце на мажоритаря, който ще ви ги продаде (ако разбира се иска) на нивата около 150-160 лв. :-) Хвала на такива "портфолио мениджъри" /овчари/ :-)
ТОВА БЕШЕ ЗА КОРПОРАТИВНА Търг. БАНКА ! ДА НЕ СТАНЕ ГРЕШКА НЕЩО :-)
НЕ Е ПРЕПОРЪКА!МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40Здравейте,
не съм писал, че КТБ е кофти банка, напротив - "възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%. " - много добри резултати.
Освен тези 180млн се губят 160млн и там хипотезата ми си пасва.
Все пак темата е ЦКБ(имам акции) - и тези ОБЕЗЦЕНКИ са интересни за коментар.
За намал. на приходи от лихви - ако са раздали на приближени до структурата фирми кредити, с ниска лихва е възможен спад на постъпленията. Не вярвам да се допуснат лоши кредити - противоречи на действията досега в тази област.(от брашняни чували - пари )
успехи
В рамките на тримесечието се отбелязва спад в привлечения ресурс от 6.8%, главно поради настъпили през периода срокове за внасяне на дължими годишни данъци и такси към държавата.
Спадът в привлечените средства на Корпоративна, за които споменаваш, може да се дължи и на това.==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
-
Здравейте,
не съм писал, че КТБ е кофти банка, напротив - "възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%. " - много добри резултати.
Освен тези 180млн се губят 160млн и там хипотезата ми си пасва.
Все пак темата е ЦКБ(имам акции) - и тези ОБЕЗЦЕНКИ са интересни за коментар.
За намал. на приходи от лихви - ако са раздали на приближени до структурата фирми кредити, с ниска лихва е възможен спад на постъпленията. Не вярвам да се допуснат лоши кредити - противоречи на действията досега в тази област.(от брашняни чували - пари )
успехи
Коментар
-
Първоначално изпратено от EnergyРазвитие на пет публични банки в периода 01.01.2008 - 31.12.2008:
Източник: Отчетите към БНБ (www.bnb.bg)
Ситуацията при ЦКБ е мн интересна, при повишение на раздадените кредити лихвите намаляват. Вероятно имат необлужвани кредите, ако е така то заделяните провизии ще се увеличат сериозно следващия отчетен период
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40КТБ е "елитарна" банка създадена да обслужва големи клиенти и обръч от фирми на Ц.Василев(според мен не повече от 10 външни фирми).Това е много хубаво като обслужване, но рисково като банкиране.
Не ги следя, но най-вероятно са разтурили задругата с някои и те са изтеглили сметките си.
Банкирането е просто нещо : пари-приятели-пари' и засукани мустаци
успехи
Общите нетни приходи от дейността достигат 16 426 хил. лв., което представлява ръст от 74.2% спрямо същия период на миналата година. Административните разходи са в размер на 6 269 хил. лв., а това представлява ръст от 16.2%.
В годишно изражение възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%.
Активите на банката към 31 март 2008 г. са в размер на 1 682 045 хил. лв., като отчитат намаление от 89 261 хил. лв. спрямо 31 декември 2007 г. Намалението се дължи на централизирани бюджетни средства в размер на над 180 000 хил. лв., които са били налични в баланса на банката към края на изминалата 2007 г.
Коментар
-
КТБ е "елитарна" банка създадена да обслужва големи клиенти и обръч от фирми на Ц.Василев(според мен не повече от 10 външни фирми).Това е много хубаво като обслужване, но рисково като банкиране.
Не ги следя, но най-вероятно са разтурили задругата с някои и те са изтеглили сметките си.
Банкирането е просто нещо : пари-приятели-пари' и засукани мустаци
успехи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperСлуховете за ПИБ ми се струваха абсурдни, но като гледам какво става с привлечените средства от нефинансови институции се замислям дали няма нещо вярно и стойността на кредитите се е изравнила със стойността на привлечените средства, ще става интересно .......
не е препоръка за търговия с ЦК
Коментар
-
Слуховете за ПИБ ми се струваха абсурдни, но като гледам какво става с привлечените средства от нефинансови институции се замислям дали няма нещо вярно и стойността на кредитите се е изравнила със стойността на привлечените средства, ще става интересно .......
не е препоръка за търговия с ЦКМненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Развитие на пет публични банки в периода 01.01.2008 - 31.12.2008:
Източник: Отчетите към БНБ (www.bnb.bg)==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
-
Воистина воскресе!
Даскале и ако това бяха свободни съченения, здраве му кажи...
ПО тази позиция имам едно притеснение - от прекалено разрастване.
В САЩ една здрава компания преди 10 г фалира, именно , че надскочи развитието на пазара.Много офиси се откриха и не е сигурно какво печелят. В баланса 9млн лв за капиталови разходи.А и май макед. банка глътна доста пари.
Като покажат ръст на печалбата с много % за 2 трим. , на края на годината ще я подарят за 400-500млн на ... и ще купят КТБ.
И ще излезе на пазара ЦКТБ.( И ОЩЕ ЕДИН ПИСАТЕЛ ОТИДЕ ЗЯН...)
хи -хи , ама фи !!!
Коментар
Коментар