IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    Първоначално изпратено от INSIDER-A
    КОРПОРАТИВНА БАНКА постепенно се почиства от плявата :-) Акциите отиват в сигурните и дружелюбни ръце на мажоритаря, който ще ви ги продаде (ако разбира се иска) на нивата около 150-160 лв. :-) Хвала на такива "портфолио мениджъри" /овчари/ :-)

ТОВА БЕШЕ ЗА КОРПОРАТИВНА Търг. БАНКА ! ДА НЕ СТАНЕ ГРЕШКА НЕЩО :-)

НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
    не разбрах дали казваш, че е добра инвестиция или не?
    Кое?
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
      КОРПОРАТИВНА БАНКА постепенно се почиства от плявата :-) Акциите отиват в сигурните и дружелюбни ръце на мажоритаря, който ще ви ги продаде (ако разбира се иска) на нивата около 150-160 лв. :-) Хвала на такива "портфолио мениджъри" /овчари/ :-)

НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
      не разбрах дали казваш, че е добра инвестиция или не?

Коментар

• КОРПОРАТИВНА БАНКА постепенно се почиства от плявата :-) Акциите отиват в сигурните и дружелюбни ръце на мажоритаря, който ще ви ги продаде (ако разбира се иска) на нивата около 150-160 лв. :-) Хвала на такива "портфолио мениджъри" /овчари/ :-)

НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
          Здравейте,
          не съм писал, че КТБ е кофти банка, напротив - "възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%. " - много добри резултати.
          Освен тези 180млн се губят 160млн и там хипотезата ми си пасва.

Все пак темата е ЦКБ(имам акции) - и тези ОБЕЗЦЕНКИ са интересни за коментар.
          За намал. на приходи от лихви - ако са раздали на приближени до структурата фирми кредити, с ниска лихва е възможен спад на постъпленията. Не вярвам да се допуснат лоши кредити - противоречи на действията досега в тази област.(от брашняни чували - пари )
          успехи
          От Инвестбанк АД съобщиха това:
          В рамките на тримесечието се отбелязва спад в привлечения ресурс от 6.8%, главно поради настъпили през периода срокове за внасяне на дължими годишни данъци и такси към държавата.

Спадът в привлечените средства на Корпоративна, за които споменаваш, може да се дължи и на това.
          ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Приходите от лихви, както и провизиите, падат, вероятно следствие от продажбата на някой корпоративни кредити към свързани лица. Предполагам, че тези продажби са осъществени точно сега по "препоръка" на Банков надзор. На последните нали това им е работата.

Коментар

• Здравейте,
              не съм писал, че КТБ е кофти банка, напротив - "възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%. " - много добри резултати.
              Освен тези 180млн се губят 160млн и там хипотезата ми си пасва.

Все пак темата е ЦКБ(имам акции) - и тези ОБЕЗЦЕНКИ са интересни за коментар.
              За намал. на приходи от лихви - ако са раздали на приближени до структурата фирми кредити, с ниска лихва е възможен спад на постъпленията. Не вярвам да се допуснат лоши кредити - противоречи на действията досега в тази област.(от брашняни чували - пари )
              успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от Energy
                Развитие на пет публични банки в периода 01.01.2008 - 31.12.2008:

Източник: Отчетите към БНБ (www.bnb.bg)

Ситуацията при ЦКБ е мн интересна, при повишение на раздадените кредити лихвите намаляват. Вероятно имат необлужвани кредите, ако е така то заделяните провизии ще се увеличат сериозно следващия отчетен период

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                  S tozi otchet stava qsno, che CCB zasluzava niskoto si PB t.e. vupreki niskiqt si multiple, bankata ne e podcenena, zastoto rentabilnostta e niska ...
                  нещо такова се оказа...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                    КТБ е "елитарна" банка създадена да обслужва големи клиенти и обръч от фирми на Ц.Василев(според мен не повече от 10 външни фирми).Това е много хубаво като обслужване, но рисково като банкиране.
                    Не ги следя, но най-вероятно са разтурили задругата с някои и те са изтеглили сметките си.
                    Банкирането е просто нещо : пари-приятели-пари' и засукани мустаци

успехи
                    Мъдро звучиш ама не четеш достатъчно чиче: на КТБ за първото тримесечие надвишава заложената21.04.2008Нетната печалба на "Корпоративна търговска банка" АД за първото тримесечие на 2008 г. е в размер на 9 130 хил. лв., като тя е с 280 хил. лв. над заложената в плана за развитие на банката.

Общите нетни приходи от дейността достигат 16 426 хил. лв., което представлява ръст от 74.2% спрямо същия период на миналата година. Административните разходи са в размер на 6 269 хил. лв., а това представлява ръст от 16.2%.

В годишно изражение възвращаемостта на капитала достига 22.43%, а възвращаемостта на активите - 2.13%.

Активите на банката към 31 март 2008 г. са в размер на 1 682 045 хил. лв., като отчитат намаление от 89 261 хил. лв. спрямо 31 декември 2007 г. Намалението се дължи на централизирани бюджетни средства в размер на над 180 000 хил. лв., които са били налични в баланса на банката към края на изминалата 2007 г.

Коментар

• КТБ е "елитарна" банка създадена да обслужва големи клиенти и обръч от фирми на Ц.Василев(според мен не повече от 10 външни фирми).Това е много хубаво като обслужване, но рисково като банкиране.
                      Не ги следя, но най-вероятно са разтурили задругата с някои и те са изтеглили сметките си.
                      Банкирането е просто нещо : пари-приятели-пари' и засукани мустаци

успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от Viper
                        Слуховете за ПИБ ми се струваха абсурдни, но като гледам какво става с привлечените средства от нефинансови институции се замислям дали няма нещо вярно и стойността на кредитите се е изравнила със стойността на привлечените средства, ще става интересно .......
                        не е препоръка за търговия с ЦК
                        Колега, при ПИБ намалението на депозитите се дължи на основно плащане на облигацията около 415 млн. лева ако не ме лъже паметта. От къде е намалението при Корпоративна? Някой знае ли?

Коментар

• Слуховете за ПИБ ми се струваха абсурдни, но като гледам какво става с привлечените средства от нефинансови институции се замислям дали няма нещо вярно и стойността на кредитите се е изравнила със стойността на привлечените средства, ще става интересно .......
                          не е препоръка за търговия с ЦК
                          Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Развитие на пет публични банки в периода 01.01.2008 - 31.12.2008:

Източник: Отчетите към БНБ (www.bnb.bg)
                            ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Koi shte kupuva CORP...??? CHIMA li vizirash, che neshto ne moga da se svetna? S repo v Bulbank li ???. Ama shte trqbva dosta akcii da zalagat... che pri tez niva neznam ot kade tolkoz KECH

Коментар

• Воистина воскресе!

Даскале и ако това бяха свободни съченения, здраве му кажи...

ПО тази позиция имам едно притеснение - от прекалено разрастване.
                                В САЩ една здрава компания преди 10 г фалира, именно , че надскочи развитието на пазара.Много офиси се откриха и не е сигурно какво печелят. В баланса 9млн лв за капиталови разходи.А и май макед. банка глътна доста пари.
                                Като покажат ръст на печалбата с много % за 2 трим. , на края на годината ще я подарят за 400-500млн на ... и ще купят КТБ.
                                И ще излезе на пазара ЦКТБ.( И ОЩЕ ЕДИН ПИСАТЕЛ ОТИДЕ ЗЯН...)

хи -хи , ама фи !!!

Коментар

Working...
                                X