IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тук минаха добри пакети....?!
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Благодаря за отговора. В такъв случай, каква е разликата между ССВ и, да кажем, HIKA и CENHL, при които делителят бе съответно 4 и някъде около 12, и съответно акциите се увеличиха в същия порядък?

Thanx in advance!

Първоначално изпратено от afterd
      Бихте ли ми обяснили какво се променя в цената/броя на акциите на ССВ вследствие на промяна на делителя:

"ще бъде извършена корекция в делителя на дружеството в индексите BG40 и SOFIX, като за търговската сесия от 12.07.2007 г. му се присвоява стойност от 1.034400948991"
      whiteriver, нищо не се променя. Връзката е обратна - промяната в броя на акциите обуславя промяна на делителя при изчисляване на индексите. По принцип делителят е 1. Как точно става и защо става така - виж в сайта на борсата правилата, точка 15 -> http://www.bse-sofia.bg/?page=Rules

Коментар

• Бихте ли ми обяснили какво се променя в цената/броя на акциите на ССВ вследствие на промяна на делителя:

"ще бъде извършена корекция в делителя на дружеството в индексите BG40 и SOFIX, като за търговската сесия от 12.07.2007 г. му се присвоява стойност от 1.034400948991"
        whiteriver, нищо не се променя. Връзката е обратна - промяната в броя на акциите обуславя промяна на делителя при изчисляване на индексите. По принцип делителят е 1. Как точно става и защо става така - виж в сайта на борсата правилата, точка 15 -> http://www.bse-sofia.bg/?page=Rules

Коментар

• Благодаря OKY.

Коментар

• Доколкото разбрах няма да е скоро с правата, някъде към септември месец ще е ! Но не е ясно точно кога!

Коментар

• доста поомекна банката към средата на сесията.....

Коментар

• Някой има ли представа кога ще се търгуват правата от увеличението на CCB?

Предварително благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito
                  Първоначално изпратено от markov
                  Първоначално изпратено от Moshito
                  Това е доста добра новина за акционерите, крайно време беше да спрат емисиите по номинал и да защитят старите си акционери. В случая мисля, че са ги консултирали големите им западни акционери.
                  Малко си далеч си от истината , нали старите акционери получават права , който ако решат да не участват в увеличението могат да продадат и да си приберат компенсацията.....
                  Марков айде да не ме учиш на дребните си познания, поинтересувай се как се увеличава капитал на нормалните борси, няма такова нещо по номинал, за правата ясно, ясно че не губи директно стария акционер, но капиталът се разводнява.
                  изби рибата ... капитала на ИХЛБЛ се разводни например - това да, ама тук ...??!!??

Коментар

• Здравейте. От две седмици съм на БФБ и имам следния въпрос (лесен за вас):

Бихте ли ми обяснили какво се променя в цената/броя на акциите на ССВ вследствие на промяна на делителя:

При HIKA делителят бе кръгло число (4) и там стойността на акцията се делеше на 4, а броят им се умножаваше по 4, но при HIKA увеличението на капитала бе със собствени средства.

Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Steph
                      Първоначално изпратено от afterd
                      man_united, решението за увеличението е взето на 29.06.2007. Точните параметри са определени вчера. Така че проблем не виждам...
                      Какво е това решение като не са уточнили най-важното - конкретните параметри!? Според мен проблем има и то точно във втората част на чл.112б ал.2 от ЗППЦК.
                      Явно че след като минава в този си вид има "дупка" в закона!
                      Логически е пълна безсмислица, но юридически може да се хванат за текста!

Коментар

• Първоначално изпратено от HH
                        Да кажете ако днес си продам акциите,нали ми остават правата,респективно новите 1/7 акции?
                        Да.
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Да кажете ако днес си продам акциите,нали ми остават правата,респективно новите 1/7 акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito
                            Първоначално изпратено от markov
                            Първоначално изпратено от Moshito
                            Това е доста добра новина за акционерите, крайно време беше да спрат емисиите по номинал и да защитят старите си акционери. В случая мисля, че са ги консултирали големите им западни акционери.
                            Малко си далеч си от истината , нали старите акционери получават права , който ако решат да не участват в увеличението могат да продадат и да си приберат компенсацията.....
                            Марков айде да не ме учиш на дребните си познания, поинтересувай се как се увеличава капитал на нормалните борси, няма такова нещо по номинал, за правата ясно, ясно че не губи директно стария акционер, но капиталът се разводнява.
                            Ти уби рибата бе пич, я ми обясни как се разводнява капитала като в увеличението умат право да участват старите акционери - пропорционално на досегашните си дялове , който реши да кешира няква сума си продава парвата. В този случаи проблема си е негов.
                            Имам акции от ЦКБ от 5 години и съм участвал във всички досегашни увеличения, и в това ще участвам но ми се струва че ползата сега ще е доста по-малка.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от afterd
                              man_united, решението за увеличението е взето на 29.06.2007. Точните параметри са определени вчера. Така че проблем не виждам...
                              Какво е това решение като не са уточнили най-важното - конкретните параметри!? Според мен проблем има и то точно във втората част на чл.112б ал.2 от ЗППЦК.

Коментар

• man_united, решението за увеличението е взето на 29.06.2007. Точните параметри са определени вчера. Така че проблем не виждам...

Коментар

Working...
                                X